2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Puglia

Puglia is een van de mooiste regio's van Italië. De afwisseling van de wijn- en olijfgaarden, het klimaat, de mooie steden en de routes langs de Ionische en Adriatische Zee maken deze trektocht bijzonder aangenaam. Van het begin in Alberobello tot het einde in Lecce. » lees meer over Fietsvakantie Puglia

 • Alberobello, Ostuni, Manduria, Gallipolli, Santa Maria di Leuca, Otranto, Lecce
 • Zon, olijfboomgaarden en heldere zeeën
 • Trulli-woningen
GPS APP E-bike Zwaarte zwaarte_2
 • Fietsvakantie
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 895 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 895 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Picobello Puglia

De ‘hak van Italië’ mag dan al een beroemd begrip zijn, Puglia bleef een minder bezochte streek. En daarmee werd het authentieke stukje Italië nauwelijks aangetast. Zo bleven al die barokstadjes, olijfgaarden en conische huisjes onontdekt. Tot nu toe. Met de fiets ontdek je het mooiste van deze hak.

Hoogste lied galmen

Het glooiende landschap doet denken aan dat van Toscane. Na de ‘paddenstoelen’ van Alberobello (zie kader) komt het fraaie slenterstadje Ostuni in zicht. Dan naar de kust, via Manduria naar het gezellige havenstadje Gallipoli. En via Leuca en Otranto kom je uit in barokstad Lecce, de mooiste stad in het zuiden. Veel gebouwen dateren er uit de 17e eeuw. Vanwege de gemakkelijk te bewerken steensoort tonen veel bouwwerken overdadige versieringen. Zoals het seminarium dat vroeger het Vaticaan van castrati voorzag; zangers die vanwege hun castratie een hoge mannenstem hadden gekregen. Terugkijkend op deze mooie trektocht galm je ook spontaan ook het hoogste lied.

Vijf barokke hoogtepunten

De barokke kathedraal van Lecce werd in 1144 gebouwd en werd met veel krullend marmer in 1659 herbouwd. De Basilica di Santa Croce doet daar nog een flinke schep bovenop. Met z’n rijkelijk versierde voorgevel, zuilen en talloze beelden van Bijbelse figuren, planten en dieren is de basiliek hét architectonische hoogstandje van de stad. En zo wedijveren alle kerken om het predicaat mooiste. Een entreebiljet geeft je toegang tot vijf barokke hoogtepunten: de Basilica di Santa Croce, de Duomo van Lecce, de Chiesa di Santa Chiara, de Chiesa di San Mateo en het kloostermuseum aan het Piazza del Duomo.

Trulli, trulli, trulli

In en rond Alberobello staan conische huisjes als witte paddenstoelen in het landschap. Alleen al hun naam klinkt fabelachtig: trulli (meervoud van trullo). De vorm is dat ook: rond, wit en met een kegelvormig dak. De oudste zijn al honderden jaren voor Christus gebouwd. Eeuwenlang waren het eenvoudige huizen voor eenvoudige mensen, nu zijn enkele ook ingericht als bijzonder charmehotel. In en rond de stad Alberobello staan zeker 1.500 van die verbazingwekkende ‘paddenstoelen’.

Indrukwekkend Matera

Matera is beroemd vanwege z’n sassi, de grotwoningen die al vanaf de 8e eeuw een schuilplaats boden voor gevluchte kloosterlingen. Langzamerhand hakten die steeds meer ‘woningen’ in de grotten uit en ontstonden er zelfs kloosters in de rotsen. Tot 1953 werden deze sassi bewoond. Nu staan ze op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het maakt Matera zo bijzonder dat er zelfs films zijn opgenomen. Wandelend lijkt het inderdaad alsof je in een filmset loopt. Die van Ben Hur, The Passion of the Christ of de James Bond film No Time to Die. TIP: verleng je vakantie met een verblijf in dit unieke Matera.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Puglia

Prijzen en data

Route informatie

Fietsvakantie Puglia

TIP: Een verblijf in Matera voorafgaand aan de tocht is zeer aan te bevelen. Sinds 1993 maken de holwoningen van Matera, de zogenaamde 'Sassi' deel uit van de werelderfgoedlijst van Unesco. Het uitzicht op het ravijn dat de scheiding vormt tussen Matera en de Murge is indrukwekkend. Deze verlenging vooraf aan de fietstocht is inclusief transfers per taxi van vliegveld Bari naar Matera en van Matera naar Alberobello. 

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en oOntbijt
 • Bagagevervoer
 • (Offline) app met routebeschrijving en reisinformatie

Exclusief

 • Retourvlucht Bari; wij kunnen de vlucht op maat reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan
 • Transfer per taxi van vliegveld Bari naar Alberobello € 170,00 (1-3 personen, vooraf reserveren)
 • Terugtransfer per taxi van Lecce naar vliegveld Bari: ca. € 300  (1-3 personen, vooraf reserveren)

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 105,- p.p. 
  27 versnellingen, tas en slot
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 270,- p.p.
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Routebeschrijving op basis van (offline) app. Hiervoor is een smartphone nodig.
 • Vooraf is een verlenging van 1 of 2 nachten in Matera mogelijk. Deze verlenging omvat: verblijf in 3* hotel in het hart van Sassi di Matera (de prehistorische grotwoningen), transfer van Bari-luchthaven naar Matera naar het centraal gelegen hotel, transfer van Matera naar Alberobello.  Prijs op aanvraag.

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Puglia

Alberobello Puglia
Alberobello Puglia
Lecce Puglia
Lecce Puglia
Scamorza Puglia
Scamorza Puglia

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.

Tags van deze reis

Actieve vakantie Italië