Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Umbrië fietsen

trektocht in Italië - Midden

Fietsen langs Assisi en Perugia in het groene hart van Italië

 • Logies/ontbijt, halfpension mogelijk
 • 8 of 10 dagen
Nazomer korting
vanaf € 925,-
Prijzen en data
Herfst GPS Aanrader Elektrische fiets Hondje

Een stukje Italië waar wij eind augustus nauwelijks toeristen tegen kwamen. Umbrië vinden wij een verborgen pareltje. Ongekende uitzichten over de groene heuvels met authentieke dorpen en plaatsjes. E... Lees review

Frenk ten Brinke

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Umbrië fietsen

In het heuvelachtige landschap van Umbrië, met middeleeuwse steden en dorpen van grote culturele en historische betekenis, fietst u als in een tot leven gewekt renaissanceschilderij. Fietsvriendelijke weg­getjes en heuvels beplant met cipressen, wijnstokken en olijven, zullen de geoefende fietser goed bevallen.

De fietstochten beginnen in het mooie Assisi. De tochten laten u kennismaken met rustige en pit­toreske Umbrische dorpjes en stadjes. Het heuvelachtige gebied bezorgt u prachtige uitzichten, zoals op het meer van Trasimeno met de eilanden. U bezoekt onder andere het middeleeuwse Perugia, Umbertide met enkele majestueuze torens en het nog geheel ommuurde Gubbio. De 10-daagse tocht gaat naar Spoleto en heeft een extra nacht aan het meer van Trasimeno. 

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Umbrië fietsen

Hotel Restaurant Da Angelo in Assisi. Hotel Clitunno in Spoleto. Hotel Grappolo d’Oro in Torgiano. Hotel la Vela in Passignano. Country Hotel Poggiomanente in Umbertide. Hotel San Marco in Gubbio.

Maximaal 427 kilometer (10-daagse), minimaal 318 kilometer (8-daagse).

Ja, en desgewenst kan er een GPS-apparaat à € 45,- worden gehuurd.

Ja, het bagagevervoer is inclusief.

Ja, maar op basis van B&B is mogelijk. Prijs op aanvraag.

Reviews fietsvakantie - Umbrië fietsen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Een stukje Italië waar wij eind augustus nauwelijks toeristen tegen kwamen. Umbrië vinden wij een verborgen pareltje. Ongekende uitzichten over de groene heuvels met authentieke dorpen en plaatsjes. Een e-bike is absoluut aan te bevelen. Gezien de aardige beklimmingen en ook niet overal goed asfalt. Heerlijk eten en niet te vergeten de beste espresso's en cappuccino's.

2023 - Frenk ten Brinke

Umbrie is een prachtige streek in Italië. Wij hebben genoten van de leuke stadjes, dorpjes en bezienswaardigheden. Helaas was het dit jaar juni/juli ( in heel Europa) erg heet rond de 40 graden. Ons advies is om in voor of najaar te gaan. Voor ons waren de afstanden iets te ver het zou fijn zijn als je uit meerdere niveaus kan kiezen. Hotelletjes waren verschillend maar allemaal prima. Heerlijk gegeten. Hella en André ( 60 plus)

2022 - Andre Teuling

Prachtige trip door delen van Italie waar je als toerist anders niet zult komen. Hotels zijn prima eten wisselend maar algemeen uitstekend en alles van de streek waar je vertoeft. Wij fietsten midden augustus bij 32C en hoger maar was goed te doen. E-bike is absoluut een aanbeveling! Begeleiding met koffers van hotel naar hotel verliep ook prima. Het was een sportieve week met prima verblijf en we bevelen deze trip van harte aan!

2022 - Kjersti Bugge

Prachtige afwisselende fietstocht, prima hotels met uitstekende naleving van de coronamaatregelen. Dat we voor halfpension hadden gekozen kwam heel goed uit in coronatijd; we hoefden niet speciaal op zoek naar of te reserveren in een apart restaurant, alles was al geregeld en we hebben uitstekend gegeten, meestal hadden we de keus uit meerdere menu-opties.
Ondanks onze goede fietsconditie vonden we het tweede deel van de tocht behoorlijk pittig, maar dat was voor een groot deel te wijten aan de hitte van eind juli; buiten het hoogseizoen is wellicht een meer geschikte periode voor deze tocht.

2020 - Marjet Rippen

Het was een pittige fietstocht, maar ongelooflijk mooi, zoals je regelmatig 'op het dak van Umbrië fietste

2019 - Frans van der Feen

Een goed gebalanceerde reis met een prachtig en afwisselend landschap en verrassende accommodaties, een beeldschoon stukje Italië

2018 - Hans en Gerdien Schrijer

Reisinformatie Umbrië fietsen

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag 
 • Toeslag eenpersoonskamer
  8-daagse: € 205,-
  10-daagse: € 240,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
 • 8-daagse: € 95,- p.p., 24 of 27 versnellingen, tas en slot
  10-daagse: € 115,- p.p., 24 of 27 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 15,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 220,- p.p
  10-daagse: € 280,- p.p.
  Verlenging € 275,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Assisi LO: € 50,- p.p. per nacht
  Extra nacht Assisi LO eenpersoonskamer: € 80,-

Inclusief

 • 7 resp. 9 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Retourvlucht Florence: wij kunnen de vlucht op maat voor u reserveren
 • Indien per vliegtuig: treinkaartje Assisi.
 • Halfpension 6 of 8x (in Spoleto alleen LO)
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel.
 • Hond toegestaan (klein/middelgroot): op aanvraag, eventuele toeslagen voldoet u ter plaatse.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Umbrië fietsen

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag 
 • Toeslag eenpersoonskamer
  8-daagse: € 205,-
  10-daagse: € 240,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
 • 8-daagse: € 95,- p.p., 24 of 27 versnellingen, tas en slot
  10-daagse: € 115,- p.p., 24 of 27 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 15,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 220,- p.p
  10-daagse: € 280,- p.p.
  Verlenging € 275,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Assisi LO: € 50,- p.p. per nacht
  Extra nacht Assisi LO eenpersoonskamer: € 80,-

Fietsroutes Umbrië fietsen

8-daagse fietstocht Umbrië

fietsvakantie Umbrië Italië

Dag 1 Aankomst Assisi

Aankomst in Assisi, de mooie pelgrimsstad gelegen tegen de helling van de Monte Subasio. Haar machtige gestalte van vestingmuren, torens en paleisdaken ziet u reeds van verre. Op de dag van aankomst kunt u het stadje met zijn kleine steegjes en pleinen verkennen.

Dag 2 Van Assisi naar Torgiano 65 km

U rijdt langs olijfgaarden naar het oude stadje Spello, met restanten uit de Romeinse tijd. Dat Spello ook wel de stad van de bloemen wordt genoemd, begrijpt u wanneer u door de kleurige, met bloemen versierde steegjes slentert. Daarna daalt u af naar het in de valleigelegen Foligno, met een prachtige domkerk. Via Montefalco en Bevagna fietst u naar Torgiano, gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren de Chiascio en de Tiber.

Dag 3  Rondrit naar Perugia 34 km

De dag erna kunt u naar het station van Ponte S. Giovanni fietsen, om daar de trein te nemen naar Perugia, met middeleeuwse pleinen en steegjes, renaissance paleizen, kerken, musea en gezellige winkelstraten. U gaat per trein en fiets weer terug.

Dag 4 Van Torgiano naar Passignano 55 km

De volgende dag trekt u door een sterk heuvelend gebied met uiteindelijk een prachtig uitzicht op het meer van Trasimeno en zijn eilanden. Het is een weinig toeristisch gebied dat u laat kennismaken met rustige en pittoreske Umbrische dorpjes en stadjes. U komt uit in het vissersdorpje S. Feliciano en fietst door naar Passignano, waar uw hotel staat.

Dag 5 Van Passignano naar Umbértide 47 km

Met een paar klimmetjes en afdalingen fietst u over een panoramaweg naar Castel Rigone. U fietst over een bergkam met fantastische uitzichten. Tenslotte arriveert u in het mooie, Umbértide met enkele majestueuze torens: de restanten van een burcht uit 1385.

Dag 6 Van Umbértide naar Gubbio 56 of 58 km

Daags erna volgt een aantrekkelijke fietsroute  door de groene heuvels van de lage Apenijnen  naar het nog geheel ommuurde, middeleeuwse Gubbio dat op een hoogvlakte ligt. Een bezoekje waard zijn het ‘palazzi’ en het klooster S. Ubaldo op 827 m hoogte, bereikbaar met een kabelbaantje.

Dag 7 Van Gubbio naar Assisi 59 km

De laatste etappe brengt u stapsgewijs, door verstilde bergdorpjes, op grote hoogte met prachtige vergezichten. Na een lange, geleidelijke afdaling fietst u uiteindelijk de oude pelgrimsstad Assisi binnen. U fietst door het oude stadscentrum terug naar uw hotel.

Dag 8

Na het ontbijt vertrekt u naar huis.


10-daagse fietstocht Umbrië

fietsvakantie Umbrië Italië

Dag 1

Aankomst in Assisi, de mooie pelgrimsstad gelegen tegen de helling van de Monte Subasio. Haar machtige gestalte van vestingmuren, torens en paleisdaken ziet u reeds van verre. Op de dag van aankomst kunt u het stadje met zijn kleine steegjes en pleinen verkennen.

Dag 2 Van Assisi naar Spoleto 53 km

U fietst over de valleivlakte van Zuid-Umbrië, rond de Tiber en haar zijrivieren. Vandaag fietst u een grotendeels vlakke etappe door uitgebreid akkerbouwgebied en door de  kleinere, historisch of cultureel interessante stadjes Spello en Foligno.

Dag 3 Van Spoleto naar Torgiano 64 km

Vandaag fietst u door een licht heuvelig landschap naar Montefalco. Veel dorpen en steden in Umbrië hebben zich op heuvelhellingen of -toppen verschanst, waardoor u  een pittige beklimming langs olijfbomen of wijngaarden te wachten staat. Maar deze beklimming wordt beloond met het prachtige uitzicht dat u vanaf Montefalco heeft. Het tweede deel van uw etappe brengt u naar Bevagna en daarna gaat het grotendeels door de vallei op weg naar uw hotel in Torgiano.

Dag 4 Rondrit naar Perugia 34 km

Vandaag kunt u een rustdag houden of een afwisselende rondrit maken naar de provinciehoofdstad Perugia. Zowel de rondtocht als het bezoek aan Perugia met haar hooggelegen middeleeuwse citadel, talloze kerken, paleizen, kloosters, renaissancehuizen en musea bieden u weer een grote hoeveelheid prachtige impressies van het magnifieke Umbrië.

Dag 5 Van Torgiano naar Passignano 55 km

De volgende dag trekt u door een sterk heuvelend gebied met uiteindelijk een prachtig uitzicht op het meer van Trasimeno en zijn eilanden. Het is een weinig toeristisch gebied dat u laat kennismaken met rustige en pittoreske Umbrische dorpjes en stadjes. U komt uit in het vissersdorpje S. Feliciano en fietst door naar Passignano, waar uw hotel staat.

Dag 6 Rondrit rond het meer van Trasimeno 57 km

Het meer van Trasimeno is één van de grootste meren van Italië. Het meer wordt omgeven door vlak land met maïsvelden en zonnebloemen, door groene heuvels met, bossen, wijn- en olijfgaarden en door historische en artistieke dorpjes.

Dag 7 Van Passignano naar Umbértide 47 km

Met een paar klimmetjes en afdalingen fietst u over een panoramaweg naar Castel Rigone. U fietst over een bergkam met fantastische uitzichten. Tenslotte arriveert u in het mooie, Umbértide met enkele majestueuze torens: de restanten van een burcht uit 1385.

Dag 8 Van Umbértide naar Gubbio 56 of 58 km

Daags erna volgt een aantrekkelijke fietsroute  door de groene heuvels van de lage Apenijnen  naar het nog geheel ommuurde, middeleeuwse Gubbio dat op een hoogvlakte ligt. Een bezoekje waard zijn het ‘palazzi’ en het klooster S. Ubaldo op 827 m hoogte, bereikbaar met een kabelbaantje.

Dag 9 Van Gubbio naar Assisi 59 km

De laatste etappe brengt u stapsgewijs, door verstilde bergdorpjes, op grote hoogte met prachtige vergezichten. Na een lange, geleidelijke afdaling fietst u uiteindelijk de oude pelgrimsstad Assisi binnen. U fietst door het oude stadscentrum terug naar uw hotel.

Dag 10 Vertrek

Na het ontbijt vertrekt u naar huis.


 

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35