2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Marokko

Donkerrode lemen muren, smalle steegjes binnen de mooiste kashba’s, indrukwekkend grote oases en spectaculaire bergkloven met duizelingwekkend hoge wanden, zoals de Gorge du Dadès. Betreed tijdens deze trektocht de poort naar het berberavontuur. Ontdek magisch Marokko. Onze tip: verleng je reis met een verblijf in Marrakech » lees meer over Fietsvakantie Marokko

 • Marrakech, Tamnagoult, Nkob, Alnif, Tinejdad, Gorge de Todra, Boumalne Dadès
 • Fietsvakantie langs oases, gorges, lemen dorpen en kashba's
 • Optioneel: back-up auto (4x4) met prive chauffeur
APP Zwaarte zwaarte_23
 • Fietsvakantie
 • 8 of 11 dagen
 • Individueel
vanaf 995 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 995 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Sensationeel sprookje

Marokko bezoeken is je zintuigen nauwelijks vakantie gunnen. Ogen, oren, neus en handen maken continu overuren. Kijk naar de kleurenpracht in de fascinerende soeks, voel de kwaliteit van de berbertapijten en proef de sensatie van zojuist gezette muntthee. Luister ook naar het gebrul van kamelen en ruik de geur van komijn en koriander.

Overuren maken

Marokko bezoeken is reizen in een levend sprookje. Het is fietsen in een wereld van de mystieke kashba’s en indrukwekkende koningssteden. En van de diepe kloven en authentieke berberdorpen. Na Marrakech volgt een transfer naar Tizi’n Tinififft. Dan is het fietsen naar onder meer Tamnougalt, Alnif en de prachtige Todra kloof. Af en toe ook weer met een transfer. 

TazzarineTazzarine

Duik in een sprookje

Ooit was Marrakech een centraal handelspunt voor karavanen uit de woestijn. De sfeer van honderden jaren geleden hangt er nog steeds. Binnen de stadsmuren geurt de rode koningsstad naar dadels en vertellingen uit 1.001 nacht. Je bewondert het kleurige aardewerk en de slangenbezweerders die op het centrale plein Djemaa el Fna hun manden openen, als onderdeel van de openluchtvoorstelling met vuurspuwers, musici, komedianten en waarzeggers. Op het dakterras van Café de France zit je op de eerste rang.

Smal, smaller, smalst

Kijkend naar het kleine stroompje kun je het nauwelijks voorstellen: de Todra kloof met z’n rode en roestbruine kalkstenenrotsen werd duizenden jaren geleden uitgesneden door een woest stromende rivier. Zo ontstond de lange, smalle kloof. Op sommige plekken is die slechts tien meter breed. De rotswanden reiken dan zo’n driehonderd meter omhoog.

Togda kloof

Het is blauw en ontspannen…

Na de kakofonie van de historische soeks en het bonte straatspektakel in Marrakech is het ontspannen bijkomen in de schitterende Jardin Majorelle, genoemd naar de Franse schilder die de tuin zelf ontwierp en in 1947 voor het publiek opende. De intens groene kleuren van de palmen, cactussen en oleander contrasteren prachtig met de indigoblauwe Marokkaanse villa in de exotische tuin. Later werd modekoning Yves Saint Laurent eigenaar. Hij zorgde ervoor dat deze fenomenale tuin tot in lengte der jaren blijft behouden. Bestel in Café Bousafsaf verse muntthee. Het uitzicht op de tuin krijg je er gratis bij.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Marokko

Prijzen en data

Route informatie

Donkerrode lemen muren, smalle steegjes binnen de mooiste kashba’s, indrukwekkend grote oases en spectaculaire bergkloven met duizelingwekkend hoge wanden, zoals de Gorge du Dadès. Betreed tijdens deze trektocht de poort naar het berberavontuur. De lemen stad Ouarzazate is de drempel naar het diepe zuiden. Hier weven de vrouwen prachtige tapijten en hier stroomt de Draa, een van de langste rivieren van Marokko. Op de oevers groeien palmen en bomen die vijgen en granaatappels leveren. Ontdek magisch Marokko. Onze tip: verleng je reis met een verblijf in Marrakech.

Fietsvakantie Marokko

Fietsroutes 8-daagse tocht

Fietsroutes 11-daagse tocht

Woestijnverlenging
Dag 1 Van de Todrakloof naar de woestijn
Je vertrekt vanaf de Todrakloof naar Erfoud. Tijdens de stop bij de khettara's (een millenium-oud irrigatiesysteem) maak je een afdaling ondergronds. De lunch gebruikt u in Erfoud.
De tocht gaat verder naar de woestijn. Eventueel kun je een bezoek brengen aan de markt van Er Rissani. Deze traditionele markt wordt 3x per week gehouden, op dinsdag, donderdag en zondag.
Na aankomst aan de rand van de woestijn, waar je thee kunt drinken en de mogelijkheid hebt om te zwemmen, maak je je klaar voor de dromedaristocht. Een klein uur rij je op de dromedaris de woestijn in. Je dineert en overnacht in een basic tentenkamp.

Dag 2 Van de woestijn naar Aït-Ben-Haddou
Na terugkeer aan de rand van de woestijn, geniet je van een ontbijtbuffet in het hotel en heb je de mogelijkheid om je op te frissen. Daarna vertrek je naar Aït-Ben-Haddou. Er is een tussenstop in Tinejdad. Een lunch en bezoek aan de oude ksar zijn hier mogelijk. In Aït-Ben-Haddou kun je de ksar bezoeken en je installeren in een gezellige riad. Het diner is hier inclusief.

Dag 3 Vertrek naar Marrakech
Via de oude karavaanroute reis je in 4 uur terug. Onderweg bezoek je het paleis van Telouet. Aan het begin van de middag ben je terug in Marrakech.

Reisinformatie

Inclusief

 • Verblijf op basis van HP (behalve in Marrakech)
 •  7 of 10 overnachtingen (incl ontbijt) in sfeervolle accommodaties: kasbah, riads en af en toe een meer “basic” gite/ auberge (in afgelegen valleien: wel met eigen badkamer).
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Alle genoemde transfers
 • Transfers vliegveld-hotel v.v.

Exclusief

 • Retourvlucht Marrakech: wij kunnen de vlucht op maat voor je reserveren
 • Volgauto met privechauffer dag 2 t/m 7 of 10 (bij 11-daagse). Optioneel bij te reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  8-daagse tocht: € 125,- p.p. 
  11-daagse tocht: € 175,- p.p. 
  21 versnellingen, tas en slot.
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Bij boeking voor 4 personen of meer gelden andere prijzen; graag even contact opnemen met 053-4303435 of boekingen@eigenwijzereizen.nl

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Marokko

Marrakech
Marrakech
Todgha kloof
Todgha kloof
Tizin Tinififft
Tizin Tinififft

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.