Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
actieve winterzon-vakanties

Actieve winterzon-vakanties

Deze winter nog een paar zonnestralen meepakken? Dan vind je onder onze winterzon vakanties ongetwijfeld wat je zoekt! Bestemmingen zoals Spanje, Portugal, Laos, Thailand, Cambodja, Curaçao en Bonaire bieden je het hele jaar warmte en een prachtige natuur. Speciaal voor de winter selecteerden wij enkele fietsvakanties en wandelvakanties die je echt niet mag missen. Lees verder, of bekijk hieronder ons aanbod van actieve reizen naar de beste bestemmingen voor de wintermaanden.

Fietsvakanties en wandelvakanties naar de zon

Hieronder volgen de mooiste actieve vakanties naar de zon tijdens de wintermaanden:

Actieve zonvakantie oktober: Thailand en Laos

Maak kennis met het boeddhisme, de prachtige natuur, de alom geprezen Thaise keuken en de ongekend vriendelijke bevolking in Thailand en Laos. In Laos is de natuur overweldigend. Er rijden bijna geen auto's. In de Laotiaanse steden zijn de vele koloniale villa's een herinnering aan de tijd dat het land een Franse kolonie was. Dit alles vormt het decor voor onze trektocht langs de Koningssteden Chiang Mai, Chiang Rai, Luang Prabang en Vientiane. Een ideale bestemming voor een vakantie in de herfstmaand oktober: de temperaturen zijn dan aangenaam en de moeson is in dit gebied nauwelijks tot hinder. Ook geschikt voor de latere wintermaanden.

» Fietsvakantie Thailand

Actieve winterzon-vakantiesActieve winterzon-vakanties

Actieve zonvakantie november: Vietnam

In 15 dagen het prachtige authentieke Vietnam ontdekken? Tijdens deze fietsvakantie prikkel je alle zintuigen en kun je genieten van een afwisselende natuur, bedrijvigheid in de dorpen en steden en uiteraard de veel geprezen Vietnamese keuken. Vietnam is een gastvrij land met een vriendelijke, hardwerkende bevolking. Vietnam is een ideale reisbestemming voor in de late herfst en winter. Het is er dan droog, zonnig en niet al te warm. 

» Fietsvakantie Vietnam

Actieve zonvakantie december: Madeira

Het Portugese eiland Madeira ligt ten westen van Marokko en is het enige stukje tropisch regenwoud in Europa. Het eiland beschikt over mooie wandelroutes die u een spectaculair uitzicht beloven. Op zoek naar een wandelvakantie vol schilderachtige dorpjes, tropische vruchten en een unieke flora en fauna? Het eiland Madeira is het hele jaar door een ideale wandelbestemming. Wilt u in onze koude decembermaand graag naar de zon, maar ook niet te ver weg? Dan is Madeira ideaal. Eigen-Wijze Reizen biedt zowel een standplaatsvakantie als een trektocht.

» Wandelvakantie Madeira

MadeiraActieve zonvakantie Madeira

Actieve zonvakantie januari: Cambodja

In Cambodja dompel je jezelf onder in een heel andere wereld! Een trektocht door Cambodja is een reis die je niet snel zal vergeten. Maak kennis met het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat, de majestueuze rivier Mekong en de prachtige, ongerepte kust van Zuid-Cambodja. Tijdens een 13-daagse fietstrektocht ontdek je delen van het land waar toeristen normaal gesproken zelden of nooit komen. Midden in onze winter is Cambodja de ideale bestemming om even lekker op te warmen. Januari en februari zijn de droogste maanden, terwijl dankzij de moeson de natuur volop in bloei staat. De temperaturen zijn dan gematigd (ruim 25 graden). Wel zo prettig tijdens een actieve vakantie!

» Fietsvakantie Cambodja

Actieve zonvakantie februari: Curaçao en Bonaire

In het zonovergoten Caribisch gebied kun je altijd terecht voor een zonnige fietsvakantie. Toch zijn er betere en mindere momenten om voor een fietsvakantie af te reizen naar Curaçao en Bonaire. Het regenseizoen loopt van oktober tot en met december. Daarna zijn de eilanden omgetoverd tot een groen paradijs dat vol in de bloei staat. In de maand februari is het nog wat koeler (zo'n 25 tot 29 graden), wat voor een actieve fietsvakantie best prettig is. In 10 dagen verken je de eilanden Curaçao en Bonaire, waarna je opgewarmd terugkeert naar huis. Uw fietsvakantie op de Antillen kun je desgewenst verlengen met een week op het strand. Behalve voor Bonaire en Curaçao kun je ook kiezen voor Aruba, dat bekend staat om het strandleven.

» Fietsvakantie Antillen

Actieve zonvakantie Curaçao en Bonaire

Actieve zonvakantie maart: Spanje

Het Iberisch schiereiland (Spanje en Portugal) heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. Waar veel mensen de landen in de zomer voor een actieve vakantie te warm vinden, vind je hier in het vroege voorjaar je ideale bestemming om lekker op te warmen na een koude winter in eigen land. De trektocht Alicante Via Verdes volgt oude, overbodig geworden spoorlijnen waar alleen wandelaars, fietsers en paard- of desnoods ezelrijders welkom zijn. Een verlenging in de echte Spaanse stad Alicante behoort tot de mogelijkheden.

» Fietsvakantie Alicante Via Verdes

1 vakanties gevonden

Madeira standplaats Funchal

Portugal - Wandelvakantie - 8 dagen- Standplaats

  • Hotel Do Carmo (zwembad) of Buganvilia/Mimosa (zwembad)
  • Funchal, Levada do Norte (Oost), Câmara de Lobos, Camacha, Monte, Curral das Freiras, Balcões, Levada do Furado, Assomada, Levada do Norte (West), Dal van de Tabua, Ponta de São Lourenço
  • Cabo Girão, op één na hoogste klip ter wereld
vanaf 415,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSzwembadZwaarte zwaarte_2