Vernieuwd
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Aardenburg

standplaats in Nederland - Zeeland

Stijlvolle fietsvakantie vanuit de oudste stad van Zeeland

 • Hotel 's Lands Welvaren
 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk 
 • 5 dagen
Nazomer korting
vanaf € 270,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Herfst Benelux Hondje

Alles was voorzien zoals overeengekomen. Prima fietsroutes met duidelijke uitleg.

Paul van der Dood

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Aardenburg

Vanuit het oude vestingstadje Aardenburg maakt u mooie fietstochten in Nederland en in België. Diverse kreken en kronkeldijken leiden u naar oude stadjes en dorpen, zoals Sluis en Groede. Bij Cadzand kunt u genieten van strand en duinen en u steekt de grens over om het romantische Brugge te bezoeken met haar oude binnenstad. Ook het mondaine Knokke, het Tijl Uilenspiegel-stadje Damme en het natuurgebied ‘het Zwin’ worden niet overgeslagen. Het mosselstadje Philippine met haar verbazingwekkend aantal mosselrestaurants is een smakelijk hoogtepunt op één van de routes. Na de fietstochten kunt u op het terras van het hotel volop genieten van de middag- en avondzon.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Aardenburg

Tijdens de vakantie komt u langs prachtige landschappen. Zo komt u langs het Polderland met oude zeedijken en ziet u kreken, de Schelde, stranden zoals de noordzeekust met haar prachtige duinen en komt u langs het Zwin mondingsgebied met oude grensforten.

Ja, met als bijzondere plaats Philippine met een mossel- en oestercultuur.

In het prachtige en sfeervolle Hotel-restaurant ’s Lands Welvaren gelegen in Aardenburg.

Ja, de tocht gaat door Nederland en België. Zo kunt u vanuit Nederland naar Knokke, Domme en Brugge.

Reviews fietsvakantie - Aardenburg

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Alles was voorzien zoals overeengekomen. Prima fietsroutes met duidelijke uitleg.

2023 - Paul van der Dood

Heel gevarieerde fietstochten: Brugge, langs de kust, over kleine dijkjes etc.

2021 - Anoniem

Door het uitzonderlijke mooie weer in de eerste week van september, waren alle routes, prachtig, Ook heel afwisselend. Strand, polderland, erg leuk! Het hotel is wel wat gedateerd, maar de gastvrije mensen, zowel receptie, Kok ,Schoonmaakster, bediening, maken alles goed. Keurig schoon en vriendelijke mensen!!Wij hebben genoten!!

2021 - Anoniem

Goed familie hotel in Aardenburg , gast vrij , in een rustig dorp

2021 - Anoniem

Leuke omgeving met mooie fietsroutes. Goed hotel.

2021 - Anoniem

Organisatie goed georganiseerd. De boeking twee keer verplaatst in verband met Corona. Eigenwijzereizen heeft zonder problemen de boeking verschoven naar nieuwe datum. Goede medewerking. Hotel was prima. Een plus voor eigenwijzereizen.

2021 - R. Vermazen

Reis en omgeving zijn leuk. De fietsroutes zijn voor 5 dagen niet verschillend genoeg. Je zou een combi kunnen maken door Gent als bestemming mee te nemen en dan de auto als aanloop in te zetten.

2021 - Anoniem

Hotel prima. Wel weinig menukeuze. Na een week heb je alle gerechten gehad. De organisatie m.b.t. reisbescheiden en personeel hotel piccobello. We doen dit vast vaker bij eigen wijze reizen. Een aanrader.

2021 - Diana Smidt

Mooie streek, gemakkelijke routes...

2020 - PAULUSSEN MIES_HERMAN DRIES

leuke vakantie. Goed hotel. Fijne omgeving om te fietsen

2020 - Marianne

Mooie fietsvakantie in Zeeuws Vlaanderen. Bovendien prima hotel, met uitstekende keuken en vriendelijke eigenaren/bediening. Bovendien prima parkeergelegenheid en (afgesloten) fietsstalling.

2020 - John Stevens

Heel erg goed verzorgrde vakantie. Heel goede reisinformatie. We zijn met 4 stellen gegaan en er was informatie voor iedereen. Heel gezellig hotel en heel vriendelijke en fijne eigenaars. Het eten was goed verzorgd. Hebben zich erg goed aan de corona regels gehouden

2020 - Truus Smeets

Het was een fantastische fietsvakantie en het hotel was uitstekend.
Echt een aanrader in Aardenburg. Mvg Paul

2020 - Paul De Backere

In Zeeland( Aardenburg) was het enorm mooi. Alle fietstochten waren weer een verrassing. Zowel naar de stad als door de duinen en natuurgebied. Echt een aanrader! Het hotel had ook een super gezellige sfeer, heerlijk goed verzorgd ontbijt en lekkere keuze uit avondmaaltijden! We gaan hier zeker nog een x naar terug!

2020 - anoniem

Prettig hotel met vriendelijke ontvangst door eigenaar en eigenaresse. Mooi terras met lekkere Belgische biertjes! Fietsroutes waren prima verzorgd (GPS)
Zeeuws Vlaanderen deed de rest, prima vakantie!

2020 - Verhoeff Paul

Bijzonder stukje Nederland, maakt het verhaal van Zeeland completer

2019 - anoniem

De fietsvakantie was zeer afwisselend. Prachtige fietspaden en mooie natuur. En natuurlijk niet te vergeten de prachtige steden. Brugge echt de moeite waard, maar voor 1 dag is dat te kort.

2019 - anoniem

"In sept.2019 5 dagen in aardenburg geweest. Mooie locatie om deze streek te verkennen. Vooral de kuststreek het Zwin en Brugge zijn zeer de mooigezeten waard. Het hotel is prima, mooi terras en heerlijk eten. Heel aardige gastheer en gastvrouw.Met de knooppunten heel makkelijk te fietsen. Wij hebben ee; heerlijke vakantie gehad. Kortom echt een aanrader.


"

2019 - anoniem

leuke fietsreis, prachtige omgeving. hotel was prima, persoonlijke aandacht. gezellig terras aan voorkant van hotel. aanrader!

2019 - Anoniem

Mooie 5 daagse fietsvakantie gehad in Zeeland!

2019 - Mattie Smit

Goed uitgekozen fietstochten, waar wat te zien en te beleven is; Aangenaam en rustig gelegen hotel.

2019 - Anoniem

Leuke fietsvakantie, heel leuk eenvoudig hotel, fijne streek voor beginnende fietsreizigers

2019 - C. Degheldere

Het eigenlijke doel van de reis was: mosselen eten in Phillipine. Voor mensen die van mosselen houden is dat een absolute aanrader. Nergens lekkerder!

2019 - henk hidding

Leuke vakantie gehad in Aardenburg. Prachtige omgeving dus een aanrader.

2017 - Machlon Laarman

Als het weer mee zit, is dit een fantastische reis. Fijn hotel restaurant als basis en wat is Zeeuws Vlaanderen mooi. Oude steden, strand en mooie natuur.

2016 - anoniem

bediening prima in orde en een goede keuken, kamer voorzien van boxspring bedden prima, ontvangst gezellig.

2016 - fam.bol

prima hotel en met, voor ons twee, een grote kamer met alles erop en eraan.
lekkere wijnen zijn aanwezig en zo ook het bier is best. Dank voor deze leuke 5 daagse.

2016 - fam. bol

Juni 2008:
Het was onze eerste ervaring met uw organisatie. Wij hadden drie arrangementen aan elkaar geknoopt en willen u even meedelen dat wij enorm enthousiast zijn over de hele reis. De informatie,de mappen en alle uitgezette fietsroutes waren geweldig!
(red. Deze klant verbleef achtereenvolgens in Abdijhotel Lo, Bracieux en Aardenburg.)

2015

Reisinformatie Aardenburg

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Accomodatie: Hotel 's Lands Welvaren
 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag halfpension: € 185,- (niet mogelijk op maandag en dinsdag)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 215,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p. 
  7 of 8 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 15,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 130,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 75,- p.p. per nacht 
  Extra nacht eenpersoonskamer LO:  € 135,-
  Toeslag halfpension extra nacht: € 50,- per persoon

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving met kaarten en GPX tracks

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis in de buurt van het hotel
 • Honden zijn toegestaan in de studio's en in sommige kamers. Op aanvraag en bij boeking vermelden.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Aardenburg

Routekaartje Aardenburg

Fietsroutes Aardenburg

Na aankomst of voor vertrek kunt u rondwandelen over de voormalige omwallingen en langs de historische gebouwen van Aardenburg, zoals de St. Baafskerk, de enige kerk in Scheldegotiek in Nederland.­ U kunt een bezoek brengen aan het archeologisch museum, waar veel informatie te vinden is over het roemruchte verleden van Aardenburg, o.a. als Romeinse vesting en in de ­middeleeuwen als belangrijke havenstad. Achter het museum bevindt zich een botanische tuin. In de Wetstraat (met aan het eind de enige bewaard gebleven stadspoort, de West- of Kaaipoort) vindt u ­diverse fraaie oude gevels, zoals van de 'Gouden Eykel' en het 17e eeuwse Burgerweeshuis.

A naar Sluis en Knokke 44 km

Allereerst bezoekt u het vestingstadje Sluis waar het gezellig toeven is in het levendige centrum. Via de voormalige veste Retranchement bereikt u de zee, strand en duinen bij Cadzand-Bad. Vanhier fietst u over een nieuw aangelegd dijkfietspad langs het natuurgebied Het Zwin, waar u aan Vlaamse zijde het bezoekerscentrum passeert. Na een lus over de zeepromenade van de badplaats Knokke keert u via het pronkjuweeltje St. Anna ter Muiden terug.

B naar Cadzand 51 km

Op deze lange rondrit rijdt u via Sint-Kruis  en Oostburg naar het noordwaarts gelegen plaatsje Groede. U vindt er een rustiek dorpsplein met een middeleeuwse hallenkerk. Het dorp, tevens bekend van Jacob Cats, die grote landerijen rondom Groede bezat,  is in W.O. II gespaard gebleven voor de bombardementen en heeft zodoende haar karakter behouden. Over een pad hoog over de smalle duinenrij buigt u af tot bij strandbadplaats Cadzand en het natuurreservaat Het Zwin. Langs de 17de-eeuwse vestingwallen van Retranchement en Sluis fietst u terug naar Aardenburg.

C naar Philippine 59 km

Een rondrit door een oud polderlandschap op en om de Zeeeuws-Vlaamse grens. U fietst langs het kasteel­ van het Belgische Boekhoute naar het vermaarde mosseldorp Philippine, waar een verbazingwekkend aantal restaurants u een keur aan zeevruchten biedt. In vroeger tijden was hier een haven met toegang tot de talrijke mosselbanken in de Westerschelde. In de dorpen Bentille, Watervliet, Sint-Jan in Eremo en Sint Margriete passeert u de hoofdrolspelers uit het beroemde dierenepos  ‘Van den Vos Reynaerde’, uitgebeeld door de Vlaamse kunstenaar Chris Ferket.

D naar Brugge 33 of 47 km

Vandaag staat het schitterende Brugge op het programma. U fietst bij het Vlaamse dorp Middelburg (archeologisch monument) de grens over. Over lommerrijke jaagpaden  bereikt u  via het  Tijl Uilenspiegel-stadje Damme  het beroemde, historische centrum van Brugge. De route terug verloopt over landelijke straatjes langs Vivenkapelle (bijzondere kerk) en Moerkerke (kasteel).

E naar het Leopoldkanaal 22 km

Deze korte route gaat naar het eeuwenoude Vlaamse dorp Middelburg direct over de grens met België. Over smokkelpaadjes en deels langs het met de hand gegraven Leopoldkanaal volgt u de grenslijn naar het dorp Sint Laureins waar u uitstekend kunt  lunchen in één van de restaurants. Hierna keert u door een Zeeuws krekengebied  terug naar uw gastvrije sfeervol gelegen hotel.


 

Andere bezoekers keken ook bij: Bergen auf Rügen, Harlingen, Zeeland.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Bergen auf Rügen - Duitsland - Oostzee

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Hondje Vegetarisch GPS Elektrische fiets Kroontje Herfst
 • Hotel Am Rugard
 • Garz, Kap Arkona, Sagard, Stubbenkammer, Sassnitz, Prora, Binz, eiland Hiddensee, Ralswiek, Neuenkirchen, Sellin
 • Fietsen over het grootste Duitse eiland
 • Jagdschloss Granitz
 • Schiereiland Jasmund
 • Dagafstand 26-69 km

 

INCL. HALFPENSION

vanaf 750,-

Harlingen - Nederland - Friesland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Benelux Herfst
 • Hotel Anna Casparii (indien volgeboekt Hotel Harlingen)
 • Bolsward, Franeker, Terschelling, Vlieland
 • Friese steden en waddeneilanden
 • Natuurgebied de Boschplaat
 • Planetarium Eise Eisinga in Franeker
 • Dagafstand 21-51 km
vanaf 395,-

Zeeland - Nederland - Zeeland

Fietsvakantie    4 of 7 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Middelburg, Burgh-Haamstede, Goes, Sluis, Knokke, Vlissingen
 • Duinen, Deltawerken en Brugge
 • Sprookjesachtige natuurgebied de Manteling
 • Havenstadjes met oude straatjes en monumenten
 • Dagafstand 34-56 km
vanaf 420,-