Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Drenthe Culinair

trektocht in Nederland

Heerlijk fietsrondje in Drenthe

 • HALFPENSION
 • 4 of 6 dagen
 • Culinair
vanaf € 575,-
Prijzen en data
Herfst GPS Culinair Elektrische fiets Benelux

Deze reis is de moeite waard. Prachtige en zeer gevarieerde landschappen wisselen elkaar af.Eten was super.

Ria van damme

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Drenthe Culinair

Zo kent u Drenthe nog niet! Een verrassend heerlijke fietstocht door het afwisselende en fietsvriendelijke Drenthe. Over rustige paden en wegen fietst u over de mooiste natuurterreinen, door dorpen en langs bezienswaardigheden. De prehistorische hunebedden, de eeuwenoude esdorpen en de 19e eeuwse geschiedenis van de koloniën zijn overal zichtbaar aanwezig. ‘s Avonds ontspant u bij een goed diner. Enkele restaurants worden genoemd in de Gault Millau, de Lekker of hebben een Bib Gourmand of zelfs een Michelinster.

» Lees meer

Fietsroutes Drenthe Culinair

Routes 4-daagse fietstocht

Dag 1 Aankomst in Westervelde en evt. rondrit naar Veenhuizen 16 km

Uw sportieve, culinaire tour begint in het dorpje Westervelde waar u overnacht in het sfeervolle landhuishotel 'De Jufferen Lunsingh'. Bij aankomst kan een korte rondrit worden gemaakt naar Veenhuizen dat als voormalige dwangkolonie een boeiende geschiedenis heeft dat wordt verteld in haar museum.

Dag 2 Van Westervelde naar Odoorn 60 km

Een dag met veel afwisseling. Eerst bezoekt u de provinciehoofdplaats Assen, nog steeds een  groot dorp, met monumentale panden, volop winkels en een mooi museum aan de Brink. Oostwaarts komt u in Rolde en in de boswachterij van Gieten kunt u het Boomkroonpad afleggen. Na het Hunebedmuseum van Borger doorkruist u de bossen van Exloo. U dineert in een authentieke boerderijherberg in het 3 km verder gelegen Valthe.

Dag 3 Van Odoorn naar De Schiphorst 61 km

Deze fietsdag verloopt westwaarts. Over het jaagpad langs het Oranjekanaal door een prachtig en stil verveningsgebied komt u in het museumdorp Orvelte waar de tijd al 100 jaar stil staat. Landelijke wegen en paden  leiden u door de natuurterreinen Holterzand, Ter Horsterzand en het Dwingelderveld. Met een boog zuidwaarts langs het oude buurtschap Kraloo en het kasteeldorpje Echten. Door het open weideland fietst u richting Meppel. In het buurtschap overnacht u in een sfeervolle 17e eeuwse havezathe met een beeldentuin.

Dag 4 Van De Schiphorst naar Westervelde 66 of 69 km

Ook op de laatste fietsdag liggen er prachtige Drentse dorpen en natuurterreinen op uw route. Noordwaarts doorkruist u het Dwingelderveld en bezoekt u de fraaie brinkdorpen Lhee, Dwingeloo en Diever. Na de zandduinen en vennen van het Aekingerzand (met bezoekerscentrum) bent u even in het Friese Appelscha. U fietst daarna door het uitgestrekte Fochteloërveen waar een uitzichttoren u een prachtige blik op de omgeving biedt. Met of zonder ommetje langs Veenhuizen (gevangenismuseum), dat begin 19de eeuw als kolonie voor verpauperde stedelingen begon, keert u terug in Westervelde en vertrekt u naar huis.

Routes 6-daagse fietstocht

Dag 1 Aankomst in Westervelde en evt. rondrit naar Veenhuizen 16 km

Uw sportieve, culinaire tour begint in het dorpje Westervelde waar u overnacht in het sfeervolle landhuishotel 'De Jufferen Lunsingh'. Bij aankomst kan een korte rondrit worden gemaakt naar Veenhuizen dat als voormalige dwangkolonie een boeiende geschiedenis heeft dat wordt verteld in haar museum.

Dag 2 Van Westervelde naar Zuidlaren 46 of 51 km

Via Roden en het Paterswoldsemeer maakt u daags erna de oversteek naar het Groningse Haren met de grootste Hortus Botanicus van Nederland, met onder andere een prachtige Chinese tuin. Door het stroomdal van de Drentse Aa komt u in het groene dorp Zuidlaren met uw hotel aan één van de zeven brinken. U dineert in één van de beste restaurants van Drenthe.

Dag 3 Van Zuidlaren naar Odoorn 57 km

Verder zuidwaarts trekt u over het mystieke Balloërveld, met grafheuvels en schaapskudde, naar Rolde waar hunebedden en het museum van Bartje de grote trekpleister zijn. In de boswachterij Gieten kunt u (ook deels ondergronds) het 'Boomkroonpad' bewandelen. Door de bossen bereikt u uw hotel in Odoorn. U dineert in een authentieke dorpsboerderij in het nabijgelegen Valthe.

Dag 4 Van Odoorn naar De Schiphorst 61 km

Uw derde fietsdag verloopt westwaarts. Over het jaagpad langs het Oranjekanaal door een prachtig en stil verveningsgebied komt u in het museumdorp Orvelte waar de tijd al 100 jaar stil staat. Landelijke wegen en paden  leiden u door de natuurterreinen Holterzand, Ter Horsterzand en het Dwingelderveld. Met een boog zuidwaarts langs het oude buurtschap Kraloo en het kasteeldorpje Echten. Door het open weideland fietst u richting Meppel. In het buurtschap overnacht u in een sfeervolle 17e eeuwse havezathe met een beeldentuin.

Dag 5 Van De Schiphorst naar Westervelde 66 of 69 km

Ook op de laatste fietsdag liggen er prachtige Drentse dorpen en natuurterreinen op uw route. Noordwaarts doorkruist u het Dwingelderveld en bezoekt u de fraaie brinkdorpen Lhee, Dwingeloo, Diever. Na de zandduinen en vennen van het Aekingerzand (met bezoekerscentrum) bent u even in het Friese Appelscha. U fietst daarna door het uitgestrekte Fochteloërveen waar een uitzichttoren u een prachtige blik op de omgeving biedt. Met of zonder ommetje langs Veenhuizen (gevangenismuseum), dat begin 19de eeuw als kolonie voor verpauperde stedelingen begon, keert u terug in Westervelde.

Dag 6 Vertrek

 

 

 

Waarom een culinaire fietsvakantie Drenthe?

De restaurants behoren tot de betere uit de regio, adresjes om door te geven aan vrienden. Enkele restaurants van deze tocht worden genoemd in de Michelingids, Gault Millau, Bottin Gourmand, of hebben een Bib Gourmand.


 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Drenthe Culinair

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Deze reis is de moeite waard. Prachtige en zeer gevarieerde landschappen wisselen elkaar af.Eten was super.

03-09-2019 - Ria van damme

"Boeiende en mooie fietstocht, mijn echtgenoot reed met zijn gewone fiets, ik met mijn e-bike. Dagafstand van 70 km prima voor ons beiden. Goede formule.
Hier en daar nog enkele kleine details in beschrijving aan te passen.
We beschikken zelf over een Mio GPS: liefst op uw site vermelden hoe je de route kan verkrijgen en downloaden op toestel
Tweede avond met fiets nog naar restaurant De Gaffel rijden is niet ideaal. Andere oplossing zoeken...."

03-09-2019 - Wivina

Drenthe is heel mooi, ook in de herfst van Nederland

10-01-2019 - Cees Pauly

Heerlijke genieten van het prachtige Drentse landschap en 's avonds ontspannen en heerlijke tafelen op prachtige locaties. Echt een aanrader.

10-01-2019 - anoniem

Waren zeer te spreken, beschrijvingen goed, hotel uitstekend. Mooie routes. Top!!!!!

10-01-2019 - Beja van der Veer

Drenthe ontdekken met Eigenwijze Reizen is echt vakantie. Het mooie en verrassende parcours met de uitgezochte overnachtingsmogelijkheden is ons erg goed bevallen.
Wij fietsen nog niet met elektrische ondersteuning. De dagafstanden mochten voor ons zo mogelijk iets korter zijn.

10-01-2019 - Lode en Lieve Janssens-Roels

zeker aan te raden

21-08-2018 - Anoniem

Waren zeer te spreken, beschrijvingen goed, hotel uitstekend. Mooie routes. Top!!!!!

21-08-2018 - Beja van der Veer

"Drenthe ontdekken met Eigenwijze Reizen is echt vakantie. Het mooie en verrassende parcours met de uitgezochte overnachtingsmogelijkheden is ons erg goed bevallen.
Wij fietsen nog niet met elektrische ondersteuning. De dagafstanden mochten voor ons zo mogelijk iets korter zijn."

12-08-2018 - Lode en Lieve Janssens-Roels

Wij vinden Drenthe de mooiste fietsprovincie van Nederland.En dat is mede door de prima routes van jullie.

15-07-2018 - Dini Damen

Een hele mooie route en lekker eten.

09-08-2017 - Jan Verheij

Een prachtige fietsweek. De natuur waar we dagelijks doorfietsten was uitermate mooi: prachtige bossen, dreven, een uitgestrekte heide. Ook de afwisseling met typische dorpjes was erg mooi.
De startroute op de dag van aankomst is echt bezienswaardig.

07-08-2017 - Anoniem

Naast heerlijk vlak fietsen, in een prachtige omgeving is het 'avonds extra genieten van de heerlijke diners bij De Jufferen Lunsingh in Westervelde, De Groen Lantaarn in Ten Arlo met als topper De Groene Lantaarn in Zuidwolde.

02-08-2017 - Van Rompaey Roland

Fietsen in Drenthe is een pareltje, je komt van de ene verassing in de andere en dan s'avonds nog eens genieten van al dat lekkers is echt super...

07-06-2017 - Neerman

Drenthe Culinair een echte aanrader!

23-09-2016 - Frederix

We hebben met 2 vrienden deze tocht gefietst. Het weer was matig, maar meestal wel droog. Wat hebben we genoten van de prachtige natuur in Drenthe, voor ons toch nog onverwacht. De Hondsrug en het Dwingelerveld zijn 2 prachtige natuurgebieden, maar ook de routes die elders doorheen gaan zijn erg mooi. De afstanden zijn wat lang naar onze smaak, maar dat kan waarschijnlijk niet anders. De restaurants met dit type keuken zijn in Drenthe niet ruim gezaaid. We hebben overheerlijk gegeten; we hadden lekker eten verwacht, maar zó lekker was echt een verrassing.
Een echte aanrader voor iedereen die van lekker eten en van fietsen houdt.

01-09-2016 - L. Pieké

Reisdetails Drenthe Culinair

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober
 • Aankomstdag:
  4-daagse: iedere dinsdag, woensdag, donderdag; andere startdagen op aanvraag, evt. met een toeslag, start op zondag en maandag niet mogelijk.
  6-daagse: iedere maandag, dinsdag, woensdag; andere startdagen op aanvraag, evt. met een toeslag, start op zaterdag en zondag niet mogelijk.
 • Toeslag eenpersoonskamer
  4-daagse: € 120,-
  6-daagse: € 165,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  4-daagse: € 90,- p.p.
  6-daagse: € 95,- p.p. 
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  4-daagse: € 135,- p.p.
  6-daagse: € 145,- p.p.
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en)  Westervelde HP: € 130,- p.p. per nacht
  Extra nacht Westerveld eenpersoonskamer HP: € 145,-

Inclusief

 • 3 of 5 nachten verblijf op basis van HP (4-gangendiner)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • In Zuidlaren en Odoorn diner in een nabijgelegen restaurant
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Drenthe Culinair

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober
 • Aankomstdag:
  4-daagse: iedere dinsdag, woensdag, donderdag; andere startdagen op aanvraag, evt. met een toeslag, start op zondag en maandag niet mogelijk.
  6-daagse: iedere maandag, dinsdag, woensdag; andere startdagen op aanvraag, evt. met een toeslag, start op zaterdag en zondag niet mogelijk.
 • Toeslag eenpersoonskamer
  4-daagse: € 120,-
  6-daagse: € 165,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  4-daagse: € 90,- p.p.
  6-daagse: € 95,- p.p. 
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  4-daagse: € 135,- p.p.
  6-daagse: € 145,- p.p.
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en)  Westervelde HP: € 130,- p.p. per nacht
  Extra nacht Westerveld eenpersoonskamer HP: € 145,-