2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Bourgondië Culinair

Het recept voor deze culinaire trektocht? Neem Beaune als vertrekpunt, voeg routes langs de wijngaarden toe, vermeng dat met fietspaden langs rivieren en kanalen, strooi met mooie afstapplaatsen en maak het af met heerlijke diners. Bourgondië staat voor genieten met volle teugen. » lees meer over Fietsvakantie Bourgondië Culinair

 • Beaune, Dracy-le-Fort, Tournus, Cluny, Chalon-sur-Saône
 • Museum Hôtel Dieu in wijnstad Beaune
 • Abdij in Cluny
GPS GPS E-bike Zwaarte zwaarte_12
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 4 of 7 dagen
 • Individueel
vanaf 640 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 640 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Met volle teugen

Fietsen en wijn proeven, gaat dat wel samen? “Ja, beter dan autorijden en wijn proeven”, horen we je zeggen. Oké, maar dan met mate. Want enkele glazen geven je dan wel vleugels, je moet hier en daar ook wat hellingen bedwingen. Beter een flesje in je fietstas stoppen, voor genietmomenten later. Nu heb je vooral oog voor de prachtige routes toe langs de wijngaarden van onder meer Pommard en Meursault.

 Fietsen en tafelen

Deze culinaire trektocht start in het bezienswaardige Beaune. Je fietst al direct door de bekendste wijndorpen van Bourgondië, met Grand Cru-wijnen als uithangbord. Toch even proeven? Langs het Canal du Centre is het daarna immers gemakkelijk fietsen. Daarna volgen onder meer Dracy-le-Fort en Chalon-sur-Saône. De 7-daagse variant voeren je iets verder: naar Tournus, Macon en de abdij van Cluny. En ’s avonds? Heerlijk tafelen. Kies in Beaune voor een upgrade van het diner en je dineert twee keer in een restaurant met een Michelin-ster. Kortom; een vakantie om met volle teugen van te genieten.

Chalon sur SaoneChalon sur Saone

Middeleeuwse opvang

Net als veel andere Franse steden mag Beaune trots zijn op z’n middeleeuwse stadswallen en historische bouwwerken. Maar hét pronkstuk is toch wel Hôtel-Dieu, ook bekend als Hospices de Beaune. Het werd in 1443 gesticht als opvang voor inwoners die door de Honderdjarige Oorlog aan honger en armoede leden. Meer dan 500 jaar was het een armenziekenhuis. Vergaap je er nu aan de keuken, de apotheek en de grote zaal met 28 hemelbedden en het indrukwekkende plafond en dito kapel. Een hoogtepunt van middeleeuwse architectuur.

Cluny’s wil was wet

Van een afstand zie je het dorp al op een heuvel liggen: Cluny. Nu telt het niet meer dan vijfhonderd inwoners, maar ooit was het klooster van de benedictijnen er oppermachtig. Van hieruit werden meer dan duizend kloosters bestuurd en lieten pausen en koningen zich leiden door een advies uit Cluny. Of dat nu over de kruistochten naar Palestina ging of over de herovering van Spanje op de Moren, er zat altijd wel een benedictijn uit dit dorp achter dat advies. Cluny’s wil was wet. Je proeft er nog steeds de rijkdom van het middeleeuwse Cluny.

Merci monsieur

Ooit van Joseph Nicéphore Niépce gehoord? Uhuh. Na je bezoek aan Chalon-sur-Saône weet je wel beter. Al in 1826 maakte de Fransman foto’s door een plaat - bedekt met een lichtgevoelige laag bitumen, een soort asfalt - in een camera obscura aan licht bloot te stellen. Hij moest wel geduld hebben, want de belichtingstijd was acht uur! Maar tadaam, de eerste foto was een feit. Het fraaie wijnstadje, met ook weer mooie vakwerkhuizen, heeft een museum aan deze uitvinder van de foto gewijd. Bezoek het en je zal bij het zien van je vakantiefoto’s altijd aan hem blijven denken. Merci, monsieur Niépce.

Minicursus: wijn proeven

De meeste Franse wijnen hebben nog een kurk. Ruik aan de kurk; die mag niet naar kurk ruiken. Vul je glas vervolgens voor een derde met wijn. Houd het glas schuin en stil. Snuif de wijn. Draai daarna het glas rond, zodat de wijn zich met zuurstof verrijkt. Neem dan kleine slokjes in je mond en laat de wijn er zo’n tien seconden in circuleren. Zo proef je of de wijn ‘elegant’, ‘koppig’ of ‘krachtig’ is. En tot slot: spuug uit en definieer de afdronk. Die kan ‘eerlijk’, maar ook ‘brutaal’ zijn. TIP: Je kunt uiteraard ook doorslikken en een flesje in je fietstas meenemen voor later!

Wijnvaten - Beaune

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Bourgondië Culinair

Prijzen en data

Route informatie

Een culinaire tocht om van te watertanden. Vanuit het bezienswaardige Beaune gaan prachtige routes langs de wijngaarden van onder meer Pommard en Meursault. Ontspannend fietsen over fietspaden langs oude spoorlijnen, sfeervolle pleisterplaatsen als Chalons-sur-Saône, Tournus, Taizé en Cluny en als beloning sublieme diners aan het einde van zo’n heerlijke fietsdag.
In Beaune kun je kiezen voor een upgrade van het diner. Je dineert dan twee keer in een restaurant met een Michelin-ster.

Fietsvakantie Bourgondië Culinair

Fietsroutes 4-daagse tocht

Fietsroutes 7-daagse tocht

Reisinformatie

Inclusief

 • 4 of 6 nachten verblijf op basis van half pension
 • Bagagevervoer
 • Indien huurfiets: 21 versnellingen, tas en slot
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone

Exclusief

 • Retour Beaune; wij kunnen de trein op maat voor je reserveren
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): 
  4-daagse tocht: € 65,- p.p.
  7-daagse tocht: € 115,- p.p.
  Verlenging: € 20,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): 
  4-daagse tocht: € 180,- p.p.
  7-daagse tocht: € 315,- p.p.
  Verlenging: € 45,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren mogelijk tegen betaling bij het hotel
 • Indien per trein: retour Beaune, wij kunnen een reis op maat reserveren
 • Je kunt een upgrade boeken voor het restaurant in Beaune. Je dineert dan twee keer in een restaurant met Michelin-ster

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Bourgondië Culinair

Gemiddelde beoordeling: 8.5 o.b.v 9 beoordelingen.

Wijnvaten-Wijngaard
Wijnvaten-Wijngaard
Wijngaard Beaune
Wijngaard Beaune
Cluny
Cluny

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.