2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Drenthe Culinair

Beleef het oergevoel van de meest authentieke provincie van Nederland. Je fietst ontspannen door een afwisselend landschap met onder meer de mooiste natuurterreinen, prehistorische hunebedden, eeuwenoude esdorpen en de 19e-eeuwse geschiedenis van de koloniën. En ’s avonds? Aanschuiven voor weer zo’n subliem diner. » lees meer over Fietsvakantie Drenthe Culinair

 • Westervelde, Zuidlaren, Odoorn, Orvelte, Hoogeveen, De Schiphorst
 • Een heerlijk fietsrondje in Drenthe
 • Dwingelderveld en Gevangenismuseum Veenhuizen
GPS APP E-bike Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 4 of 6 dagen
 • Individueel
vanaf 635 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 635 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Van hunebed naar sterrenrestaurant

Fietsend vanuit het noordelijke Drenthe ontdek je het land van de veenkoloniën en hunebedden. Na het afgraven en in cultuur brengen van de uitgestrekte veenmoerassen ontstonden langgerekte dorpen, de veenkoloniën. Het ge­bied werd aanvanke­lijk bewoond door het Trechterbekervolk. Rond hun nederzettingen bouwden ze begraafplaatsen, zoals die in Borger. Naast het grootste hunebed bevindt zich een boeiend informatiecentrum.

Culinaire feestadresjes

Deze meerdaagse trektocht voert je onder meer naar Zuidlaren, Odoorn, Hoogeveen, het oude buurtschap Kraloo en het kasteeldorpje Echten. En na al die mooie natuur en authentieke dorpen wacht weer zo’n culinair feestadresje. Sommige restaurants worden genoemd in de Gault Millau en de Lekker, anderen hebben een Bib Gourmand of zelfs een Michelinster.

Drenthe - schotse hooglanderDrenthe - schotse hooglander

Oudste monument van Nederland

Drenthe staat voor prachtige natuur en eeuwenoude geschiedenis en afwisselende landschappen. Het hunebed van Borger, het oudste monument van Nederland, is hét symbool van Drenthe. Het majestueuze grafmonument werd, evenals al die andere hunebedden hier, ruim vijfduizend jaar geleden gebouwd. Met behulp van boomstammen stapelden de bouwers de enorme keien op elkaar. Ga er maar aanstaan. In de expositie van het Hunebedcentrum in Borger beleef je de tijd van de hunebedbouwers, het Trechterbekervolk.

Naar de Gevangenis! Ga niet langs Af

Veenhuizen is uniek vanwege zijn Nationale Gevangenismuseum. Dit moderne en interactieve museum vertelt twee verhalen. Enerzijds de geschiedenis van Veenhuizen, van onvrije kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid tot gevangenisdorp. Daarnaast het verhaal van de nationale geschiedenis van vrijheidsstraffen. Wellicht niet het meest vrolijke uitje, wel een enorm boeiend om te leren hoe men vroeger met onder andere landlopers, bedelaars en zwervers omging.


Mooiste dorp Nederland

Tijdens deze trektocht ontbreken de karakteristieke Drentse dorpen niet. Je herkent ze soms nog aan de vier oorspronkelijke elementen: beek, heide, es en brink. Stal je fiets even in brinkdorp Dwingeloo. En neem nog meer tijd om het mooiste dorp van Nederland uit te kammen: Orvelte. Het asfalt heeft hier nog niet z’n intrede gedaan. Kinderkopjes, oude straatlantaarns, monumentale panden en prachtige boerderijen.

VeenhuizenVeenhuizen

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Drenthe Culinair

Prijzen en data

Route informatie

Zo ken je Drenthe nog niet! Een verrassend heerlijke fietstocht door het afwisselende en fietsvriendelijke Drenthe. Over rustige paden en wegen fiets je over de mooiste natuurterreinen, door dorpen en langs bezienswaardigheden. De prehistorische hunebedden, de eeuwenoude esdorpen en de 19e eeuwse geschiedenis van de koloniën zijn overal zichtbaar aanwezig. ‘s Avonds ontspan je bij een goed diner. Enkele restaurants worden genoemd in de Gault Millau, de Lekker of hebben een Bib Gourmand of zelfs een Michelinster.

Fietsvakantie Drenthe Culinair

Fietsroutes 4-daagse tocht

Fietsroutes 6-daagse tocht

Waarom een culinaire fietsvakantie Drenthe?
De restaurants behoren tot de betere uit de regio, adresjes om door te geven aan vrienden. Enkele restaurants van deze tocht worden genoemd in de Michelingids, Gault Millau, Bottin Gourmand, of hebben een Bib Gourmand.

Reisinformatie

Inclusief

 • 3 of 5 nachten verblijf op basis van halfpension (4-gangendiners)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone.

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): 
  4-daagse: € 70,- p.p.
  6-daagse: € 90,- p.p. 
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): 
  4-daagse: € 115,- p.p.
  6-daagse: € 150,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

Hier zie je een overzicht van de accommodaties waar wij gebruik van maken voor deze tocht. Ze zijn met zorg door ons geselecteerd. Het kan zijn dat er geen beschikbaarheid meer is op de door jou gewenste datum, in dat geval maken wij gebruik van alternatieve hotels. De alternatieve hotels zijn van gelijke categorie en kwaliteit. Bij afwijkende prijzen waar sprake is van een toeslag op de reissom nemen wij eerst contact op met de boeker.

 • De Jufferen Lunsingh, Westervelde
 • Brinkhotel, Zuidlaren (diner in Restaurant de Vlindertuin)
 • Oringer Marke, Odoorn (diner in Restaurant De Gaffel)
 • Chateauhotel de Havixhorst, De Schiphorst
 • Hotel Hoogeveen, Hoogeveen (diner in Restaurant De Keuken van Arragon)

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • In Zuidlaren en Odoorn en Hoogeveen diner in een nabijgelegen restaurant
 • Hond niet toegestaan

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Drenthe Culinair

Dwingelderveld
Dwingelderveld
Drenthse hei
Drenthse hei
Radiotelescoop Dwingeloo
Radiotelescoop Dwingeloo

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.