2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Hollands waterlandschap

Deze fietstochten gaan door het waterrijke West-Nederland, het groene gebied tussen Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, nu een beschermd natuurgebied. Naast al dat gekwetter en gekwaak is het er nog heerlijk rustig. De stilte wordt aangenaam afgewisseld met oude stadjes en dorpen. » lees meer over Fietsvakantie Hollands waterlandschap

 • Utrecht, Weesp, Nieuwkoop, Gouda, Kinderdijk
 • Ontspannen fietsen door het Groene Hart
 • Kasteel De Haar bij Haarzuilens
GPS E-bike route Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 4 of 7 dagen
 • Individueel
vanaf 385 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 385 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Heerlijk Hollands

Net voorbij kasteel De Haar maak je een scherpe bocht. Je krijgt de wind in je rug. Die doet het tempo langzaam opvoeren. Dát fietst lekker. Ruisende rietkragen langs de slootkant, loerende reigers, frisgroene weilanden en blèrende schapen; ze schieten in rap tempo voorbij en voor je het weet, komt de Vecht weer in zicht. De romantisch slingerende rivier waar het deze trektocht ook begon.

‘Oh’ en ‘Ah’

Na de Vecht met z’n lonkende buitenhuizen volgden Weesp, de Kromme Mijdrecht en de plassen rond Nieuwkoop. Van daaruit bezocht je Leiden, trapte je verder naar Gouda, riep je ‘Oh’ en ‘Ah’ als een heuse toerist bij de molens van Kinderdijk, spiegelde jezelf in het zilver in Schoonhoven, stopte je weer in Gouda een extra pakje stroopwafels in je fietstas en pakte je die bij kasteel De Haar er weer uit. Nog even nagenieten van al dat moois in het heerlijke Hollandse waterlandschap.

Heerlijk Hollands waterschapLeiderdorpLeiderdorp

Lonkende buitenhuizen

Romantisch ingesteld? De Vecht ontvangt je met open armen. De statige buitenhuizen lonken er naar elke fietser. Alleen al hun namen roepen de poëet in je op: Vreeden Hoff, Queekhoven, Veglust, Rupelmonde... De mooie rivier slingert zich langs siertuinen en parkbossen. Stap af en slenter langs de winkeltjes met curiosa in Maarssen. De statige panden aan het water lijken wel erg veel op die in de hoofdstad. De namen van de oevers - Herengracht, Schippersgracht - herinneren je eraan dat het de Amsterdammers waren die hier ooit hun buitenissige landhuizen neerzetten.

Betoverend licht

“Lucht en licht zijn tovenaars,” meende ooit de Haagse schilder Hendrik Johannes Weissenbruch (1824-1903). Daarom was hij hier vaak te vinden. Om de mooie luchten te schilderen. Fietsend langs de plassen rond Noorden kijk je wat vaker omhoog naar die Hollandse wolkenlucht. Wel oppassen als je het smalle pad berijdt dat dwars door het water naar de andere kant van de Zuideinderplas loopt. Aan het einde van de dag is het water rimpelloos, het riet verstild, de lelies weer gesloten. Een bijna mystieke sfeer.

HoogmadeHoogmade

Leuk optrekje

Heerlijk toch, als geld geen rol speelt. Dan neem je een huis met maar liefst tweehonderd kamers, dertig badkamers en twee immense parken. Tja, als je getrouwd bent met een vrouw uit de onvoorstelbaar rijke familie De Rothschild laat je geld gemakkelijk rollen. Deed baron Etienne van Zuylen van Nyevelt dus ook. Hij gaf architect Pierre Cuypers eind 19e eeuw de opdracht om het kasteel in de grootse stijl van weleer te herbouwen. En zo geschiedde. De baron overleed in 1934. Later erfde kleinzoon Thierry het kasteel. Hij was er dol op feestjes. En zijn gasten als Coco Chanel, Brigitte Bardot en Maria Callas idem dito. Na diens dood moeten nu zijn dochters het leuke optrekje in ere houden.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Hollands waterlandschap

Prijzen en data

Route informatie

Deze fietstochten gaan door het waterrijke West-Nederland, het groene gebied dat tussen de grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag in ligt. Dit fraaie cultuurlandschap is ontstaan na eeuwen van veen-afgravingen en inpoldering. De natuur van dit gebied wordt tegenwoordig hoog gewaardeerd en is daarom beschermd. Het is er, wellicht onverwacht, nog heerlijk rustig. De rust en stilte worden aangenaam afgewisseld met oude stadjes en dorpen.

Fietsvakantie Hollands waterlandschap

Fietsroutes 4-daagse tocht

Fietsroutes 7-daagse tocht

Reisinformatie

Inclusief

 • 3 resp. 6 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension, geen halfpension in Gouda. 
 • Bagagevervoer tot Utrecht
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 70,- p.p. 
  7-daagse tocht: € 95,- p.p. 
  7 versnellingen, tas en slot, kaartleeshouder
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 115,- p.p. 
  7-daagse tocht: € 170,- p.p. 
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

Hier zie je een overzicht van de accommodaties waar wij gebruik van maken voor deze tocht. Ze zijn met zorg door ons geselecteerd. Het kan zijn dat er geen beschikbaarheid meer is op de door jou gewenste datum, in dat geval maken wij gebruik van alternatieve hotels. De alternatieve hotels zijn van gelijke categorie en kwaliteit. Bij afwijkende prijzen waar sprake is van een toeslag op de reissom nemen wij eerst contact op met de boeker.

 • Hotel Mitland, Utrecht
 • Hotel Hart van Weesp, Weesp
 • Hotel Zuideinde, Nieuwkoop
 • Best Western Plus City Hotel Gouda, Gouda

 • Parkeren: betaald bij het eerste hotel

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Hollands waterlandschap

Weesp Hollands Waterlandschap fietsen
Weesp Hollands Waterlandschap fietsen
Schoonhoven fietsvakantie
Schoonhoven fietsvakantie
Haarzuylen Fietsvakanties
Haarzuylen Fietsvakanties

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.