Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie IJssel en Vecht

trektocht in Nederland - Vechtstreek

Fietsen door Hanzesteden en over de Sallandse Heuvelrug

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 6 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 565,-
Prijzen en data
Benelux GPS

Prachtige reis, goede hotels, mooie routes. Hele leuke stadjes onderweg. Ik had het geluk dat de weergoden mij ook goed gezind waren. Echt een aanrader

Ramon

» Lees meer reviews

Fietsvakantie IJssel en Vecht

Tijdens deze fietstrektocht volgt u de rivieren IJssel, Vecht en Regge langs de grenzen van de Achterhoek, Salland, het Vechtdal en Twente. De tocht begint in het kastelendorp Vorden in het fraaie coulisselandschap van de Achterhoek. In de Hanzestad Zutphen zoekt u de IJssel op waar u door de weidse uiterwaarden fietst naar de eveneens tot het Hanzeverbond behorende middeleeuwse steden Deventer en Zwolle. Vanaf Zwolle fietst u langs de Vecht waaraan rijke kooplieden hun imposante havezaten en buitenplaatsen bouwden. Na het Hanzestadje Ommen fietst u langs de Regge,die vroeger een belangrijke verbinding vormde van Twente met de Hanzesteden. Op de stille jaagpaden heeft u zicht op de beboste stuwwallen van Salland. Uw hotel op de Holterberg (Nationaal Park Sallandse Heuvelrug) bereikt na een korte klim. Door het kastelenlandschap van de Achterhoek keert u tenslotte terug in Vorden.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - IJssel en Vecht

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Prachtige reis, goede hotels, mooie routes. Hele leuke stadjes onderweg. Ik had het geluk dat de weergoden mij ook goed gezind waren. Echt een aanrader

17-09-2021 - Ramon

Mooie tocht,routes wel wat kort,jammer dat de gemiddelde kilometers rond de 40 -50 km zijn

13-11-2020 - anoniem

Lovely trip in the Dutch countryside. Scenery was varied and towns were charming. Hotels were each a bit different (traditional, modern) but consistently good. And meals were also very good (half-board). Bikes were fine and GPS was perfect. Favorite town was Deventer. And favorite hotel was Hotel Hoog Holten. Trip organization was efficient and we had no problems whatsoever along the way. We'd definitely book again with Eigen-Wijze.

13-11-2020 - anoniem

We waren al bekend met deze streek -dachten we. Toch zoveel nieuwe dingen gezien, terwijl ons opviel wat een grote afwisseling van landschappen dit stukje Nederland heeft. De enorme wijdsheid van de uiterwaarden, de gezelligheid en schoonheid van oude stadjes en steden, de bossen, het boerenlandschap, oude kastelen. We gingen altijd naar Italië, nu niet vanwege corona, maar op geen enkel moment voelde dit als tweede keus.
En dan natuurlijk de hotels, waaronder enkele bijzondere qua inrichting en ligging en waar men overal prima uit de voeten kon met een vegetarische dieetwens. Een complete vakantie-ervaring in maar een paar dagen.

13-11-2020 - Hans Schrijer

Heerlijk gefietst in augustus, langs de Ijssel en de Vecht. De gehuurde elektrische fietsen waren zonder meer perfect! De kaarten die we meekregen heel handig en de hotels (op 1 na) super de luxe. We hebben genoten van een week heerlijk bewegen en genieten van ons prachtige Nederland! Deze manier van vakantie vieren is zeker voor herhaling vatbaar.

28-10-2020 - fam. Thijssen

Reisdetails IJssel en Vecht

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere zondag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 215,- p.p.
 • Toeslag halfpension: € 205,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 75,- p.pp.
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 135,- p.p.
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Vorden LO: € 61,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer Vorden LO: € 79,-  p.p.
  Toeslag halfpension: € 44,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 5 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijvingen met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis op parkeerplaats van het hotel.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - IJssel en Vecht

Routekaartje IJssel en Vecht

Fietsroutes IJssel en Vecht

Dag 1    Aankomst in Vorden en evt. kennismakingsroute  10 of 15 km

Na aankomst kunt u een korte welkomstrit rond Vorden maken. U gaat eerst langs het omgrachte kasteel Vorden dat bewoond is, maar kan worden bezocht. Vervolgens fietst u naar kasteel Hackfort (Natuurmonumenten) met een bos voor wandelaars, watermolen en historische moestuin. In het koetshuis bevindt zich een brasserie. U volgt de Baakse beek terug naar uw hotel.

Dag 2    Van Vorden naar Deventer  37 km

U fietst naar de eeuwenoude Hanzestad Zutphen, gelegen aan de IJssel. Haar aanzien wordt al van verre bepaald door de vele torens. De sfeervolle binnenstad heeft bochtige straatjes, pleinen, hofjes en talrijke monumenten. Het Stedelijk Museum vertelt u over de geschiedenis van Zutphen en De Graafschap. Bezienswaardig zijn o.a. de St. Walburgkerk met de Librije en delen van de stadsommuring met een waterpoort over de Berkel. Hierna volgt u de IJssel door vogel- en bloemrijke uiterwaarden naar de Hanzestad Deventer, waarbij u de ruïne van het tollenaarskasteel Nijenbeek passeert. Vanaf uw aan de IJssel gelegen hotel zet een pontje u in 5 minuten over naar de historische binnenstad van Deventer. Op het grote marktplein de Brink vindt u de Waag (museum), de Wilhelminafontein en rondom monumentale gevels. Bijzonder schilderachtig zijn de straatjes naar de Bergkerk, waar het jaarlijks Dickens Festijn zich afspeelt. Op deze korte route heeft u extra veel tijd om Zutphen en Deventer te bekijken.

Dag 3    Van Deventer naar Zwolle  51 km

U fietst langs de IJssel Deventer uit. Via de havezaten Nieuw Rande en de Haere rijdt u naar het dorp Olst, waar u met het IJsselveer oversteekt. U volgt de rivier verder noordwaarts langs het dijkdorpje Veessen met molen en rivierhaventje. Hier kunt met een pont oversteken naar Fortmond, een prachtig door oude waterlopen doorsneden natuurgebied. Op de uitkijktoren heeft u een grandioos uitzicht. Vanaf het mooie oude dorp Wijhe volgt u weer de oever. Een fietspont maakt een uitstapje naar het pittoreske stadje Hattem (Anton Pieckmuseum) mogelijk. Grotendeels over verkeersvrije dijkpaden, langs natuurrijke uiterwaarden en het voormalig klooster Windesheim, bereikt u de door een vestinggracht omgeven Zwolle. Met het Museum de Fundatie, een Kunstlooproute, de Broerenkerk alias de ‘boekenkerk’ en uitstekende restaurants heeft de sfeervolle Hanzestad zich cultureel en culinair goed op de kaart gezet.

Dag 4    Van Zwolle naar Ommen  43 of 60 km

Vandaag fietst u langs de sterk meanderende Vecht via Dalfsen naar Ommen. Het lidmaatschap van de Hanze had Ommen vooral te danken aan haar strategische ligging aan de Vecht. U passeert fraaie kasteellandgoederen, beboste stuwwallen en bloemrijke hooilanden. Een ommetje langs de buurtschappen Beerze en Junne toont u prachtige eeuwenoude hallenhuisboerderijen. Het streekmuseum van Ommen bevindt zich in een korenmolen.

Dag 5    Van Ommen naar Holten  49 km

Even onder Ommen passeert u de kastelen Het Laer en Eerde. Na een bezoek aan het oude Twentse brinkdorp Den Ham volgt u zuidwaarts het riviertje de Regge onderlangs beboste hoogtes (stuwwallen) die zich vormden tijdens de laatste IJstijd. De Lemeler- en Achmerberg laat u rechts liggen, heerlijk fietsend over oeverpaden langs oude essen, hooilanden en vistrappen. Na het mooie wat toeristische dorp Hellendoorn ontkomt u niet aan een korte klim naar uw hotel op de Holterberg (Sallandse Heuvelrug). Vlakbij bevindt zich het natuurmuseum Holterberg, uniek om de levensechte diorama’s van de Europese dierenwereld.

Dag 6    Van Holten naar Vorden  43 km

Langs de ‘bergen’ van het Twentse dorp Markelo trekt u de lichtglooiende Achterhoek in. Op weg naar het vestingstadje Lochem passeert u het te bezoeken kasteel Huis Verwolde met een fraaie tuin en de dikste eik van Nederland. Dan trekt u door het eeuwenoude eiken- en beukenbos van de Havezate Ampsen. In Lochem staat de Gudula­kerk al 1100 jaar trots midden op de markt fraai omgeven door renaissance-huizen en een paar heerlijke terrassen. Langs de kastelen De Wildenborch, Het Enzerinck en Den Bramel keert u tenslotte terug in Vorden.

Verlenging Rondrit naar Doesburg en Bronkhorst 60 km

Bij verlenging in Vorden kan een mooie rondrit naar de historische Hanzestad Doesburg worden gemaakt, waarbij ook het pittoreske IJsselstadje Bronkhorst wordt aangedaan.

 

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Hollands Waterlandschap - Nederland - Groene Hart

Fietsvakantie    4 of 7 dagen    trektocht

Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Utrecht, Weesp, Nieuwkoop, Gouda, Kinderdijk
 • Ontspannen fietsen door het Groene Hart
 • Loosdrechtse Plassen
 • Kasteel De Haar bij Haarzuilens
 • Dagafstand 26-56 km
vanaf 325,-

Limburg Culinair - Nederland - België

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Weert, Roermond, Tegelen, Maaseik
 • Heerlijk fietsen langs de Maas
 • Culinaire tocht
 • Nationaal Park De Groote Peel
 • Dagafstand 32-46 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 465,-

Zutphen - Nederland - Gelderland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Kroontje Herfst Vegetarisch GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotel 's Gravenhof
 • Vorden, Zutphen, Deventer, Veluwezoom, Gorssel, Voorst, Lochem, Bronkhorst, Doesburg
 • Fietsen langs kastelen in de graafschap Zutphen
 • Ooievaarskolonie Gorssel
 • Coulisselandschap met Saksische boerderijen en watermolens
 • Dagafstand 28-61 km
vanaf 245,-

Hollandse Waterlinie - Nederland

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Weesp, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Gorinchem, Nieuwkoop
 • Uniek verdedigingssyteem
 • Forten en vestingsteden
 • Rivieren en natuurgebieden
 • Dagafstand 44-56 km
vanaf 325,-

Zwolle - Nederland - Overijssel

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    standplaats

Herfst GPS Culinair Benelux Elektrische fiets
 • Pillows Grand Hotel Ter Borch
 • Hattem, Kampen, Hasselt, Zwartsluis, Dalfsen
 • Fietsen door Hanzesteden en de IJsselvallei
 • IJssel, Overijsselse Vecht en het Zwarte Water
 • Natuurgebieden de Duursche Waarden en de Wezepsche Heide
 • Dagafstand 13–52 km
vanaf 335,-