2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Limburg Culinair

Gevarieerde en smakelijke fietstochten door het lekkerbekkenlandschap in Nederlands en in Belgisch Limburg. Met de Maas als leidraad en beekdalen, boswegen en heidepaden als richtsnoer ontdek je de mooie natuur, idyllische dorpen en pittoreske stadjes. De restaurants behoren tot de betere uit de regio. Sommige worden genoemd in de Gault Millau en Bottin Gourmand of hebben een Bib Gourmand. » lees meer over Fietsvakantie Limburg Culinair

 • Weert, Roermond, Tegelen, Maaseik
 • Heerlijk fietsen langs de Maas
 • Culinaire tocht
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 4 of 6 dagen
 • Individueel
vanaf 630 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 630 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Limburg: om van te smullen!

De Vitello Tonnato - mals kalfsroastbeef met een zachte crème van tonijn - smaakt vorstelijk. En de zalm van de grill met een kruiden mousseline doet er niet voor onder. Na een fietstocht heerlijk tafelen? Tijdens deze trektocht is het ’s avonds sfeervol aanschuiven voor een culinair diner. Zalige routes waarbij ’s middags het water je al in de mond loopt. “Benieuwd wat we vanavond voorgeschoteld krijgen.”

Vorstelijk genieten

Vanuit Weert fiets je naar bisschopsstad Roermond met onderweg het kasteel van Horn. Uiteraard wip je in Roermond een paar prachtige kerken binnen, zoals de St. Christoffelkathedraal of de Romaanse Munsterkerk. Dan langs de Maas naar Tegelen. Je dineert ’s avonds in het gerestaureerde 17e-eeuwse kasteel Holtmühle. Dat wordt ’s middags al verheugen. De 6-daagse variant doet ook Thorn en Maaseik aan. In Maaseik overnacht je dan in het sfeervolle kasteelhotel Wurfeld. Vorstelijk genieten dus.

Diner bij kasteel HoltmühleHoltmuhleHoltmuhle

Standbeeld voor vlaai-ambassadrice

De Limburgse vlaai is eigenlijk een Duitse vinding. In vroeger tijden zakten de mannen uit Limburg voor werk af naar Zuid-Duitsland. Daar zagen ze dat vrouwen ‘Platkuchen’ maakten: afvaldeeg met fruit dat ze op de markt niet verkocht kregen. Thuisgekomen vroegen de Limburgers aan hun vrouw ook zoiets te maken. En tadaam! Maar het was de Weertse Antje van de Statie die ervoor zorgde dat de vlaai ook buiten Limburg bekend werd. Rond 1926 verkocht ze op het perron kleine vlaaien aan treinreizigers. “Echte Weerter vlaaien!” En zo werd die vlaai ook in andere delen een gewilde lekkernij. Haar standbeeld staat voor het station.

Cuypers en Christoffel

“Ho ho...” Op het terras aan het Munsterplein speelt zich een feestje voor je af. Je draait je bordje rond en ziet dat het Christoffeltaartje voor je is opgebouwd uit diverse plakken luchtige merengue, die daarna zijn ingesmeerd met mousse en pure chocoladevlokken. Wow. Je neemt nog een hapje. “Ho ho, niet zo gretig”, hoor je het standbeeld van Pierre Cuypers achter je te roepen. Huhhh, moet hij zeggen. De Roermondse Pierre (geboren in 1827) ontwierp gebouwen als een soort suikertaarten die hij grif afmaakte met talloze torens, pinakels en een keur aan decoraties. Naast zijn eigen Cuypershuis in Roermond ontwierp hij ook Kasteel De Haar bij Haarzuilens en het Centraal Station in Amsterdam.

RoermondRoermond

Uniek natuurgebied

Op de grens van Limburg en Noord-Brabant vind je het Nationaal Park de Groote Peel.  Ooit een hoogveenmoeras is het nu een enorm en uniek natuurgebied. Uniek, omdat er geen autowegen, hoogspanningsleidingen of andere moderne zaken doorheen lopen. En dat trekt vogels aan. Er broeden zo’n honderd soorten vogels. Internationaal wordt het park als ‘wetland’ beschouwd. Het is ook een Natura 2000 gebied. 

Smetteloos wit

Het voelt aan als een dorp, maar het witte Thorn was achthonderd jaar lang een mini-vorstendom. Ruim dertig abdis-vorstinnen zwaaiden er de scepter. Totdat in 1794 de Fransen kwamen. Die voerden een belasting in: hoe groter je raam van het huis, des te meer je moest betalen. En wat deden de arme bewoners? Die metselden hun ramen dicht en verbloemden hun armoede door alle huizen wit te kalken. En juist dat smetteloze wit trekt nu veel bezoekers aan.

ThornThorn

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Limburg Culinair

Prijzen en data

Route informatie

Fietsvakantie Limburg Culinair

Fietsroutes 4-daagse tocht

Fietsroutes 6-daagse tocht

Reisinformatie

Inclusief

 • 3 of 5 nachten verblijf op basis van halfpension (4-gangen diners)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Heen- en terugreis 
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 70,- p.p. 
  6-daagse tocht: € 90,- p.p. 
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 115,- p.p. 
  6-daagse tocht: € 150- p.p. 
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

Hier zie je een overzicht van de accommodaties waar wij gebruik van maken voor deze tocht. Ze zijn met zorg door ons geselecteerd. Het kan zijn dat er geen beschikbaarheid meer is op de door jou gewenste datum, in dat geval maken wij gebruik van alternatieve hotels. De alternatieve hotels zijn van gelijke categorie en kwaliteit. Bij afwijkende prijzen waar sprake is van een toeslag op de reissom nemen wij eerst contact op met de boeker.

 • Hostellerie Munten, Weert (van 7 tot 20 augustus diner in restaurant Flavours)
 • Hotel Eyck, Maaseik (diner in Smaakkamer Lavendel)
 • Hotel Roermond, Roermond (diner in Restaurant Rura)
 • Château Holtmühle, Tegelen

 • Parkeren: €6,40 per dag bij het hotel of gratis in de buurt van het hotel
 • De hond mag mee. Prijs op aanvraag. Kosten ter plaatse te voldoen

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Limburg Culinair

Beesel Limburg culinair
Beesel Limburg culinair
Stevensweert culinair
Stevensweert culinair
Roermond maas
Roermond maas

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.