2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Rijssen

Het Twentse Rijssen ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Net buiten het stadje ligt je hotel op een stuwwal in het glooiende ‘Hollands Schwarzwald’. De centrale ligging biedt ideale mogelijkheden om Twente en Salland op de fiets te ontdekken. Prachtige fietspaden leiden je naar de heidevelden op de Holterberg en voeren je langs de meanderende Regge. » lees meer over Fietsvakantie Rijssen

 • Hotel Sallandse Heuvelrug
 • Fietsen door Twente en Salland
 • Landgoed Twickel en De zes kastelen van Diepenheim
GPS E-bike zwembad
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 5 dagen
 • Individueel
vanaf 395 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 395 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Koud kunstje

Linksom, rechtsom… Als bij een zwierige wals slinger je door het Twentse landschap. Het gladde pad maakt het heerlijk fietsen. Net boven Enter volg je de meanderende Regge. De slingerende paden maken het fietsen spannend; het bochtige coulisselandschap geeft z’n geheimen immers niet direct prijs. Maar doe je de moeite om achter die hoeken te kijken, dan levert dat verrassende beelden op. Een mooie Saksische boerderij bijvoorbeeld, dat nog net z’n dak boven het inmiddels hoge maïs uitsteekt. In Enter stop je bij de grootste klomp ter wereld (zie kader). Dan richting Sallandse Heuvelrug.

Kastelen en kunsttuinen

Verder maak je nog een tocht naar het stijlvolle Delden met net daarbuiten Twickel, een eeuwenoud landgoed. Naast het statige kasteel vind je er onder meer historische boerderijen, watermolens en het beroemde coulisselandschap. Als het om kastelen gaat doet Diepenheim ook een flinke duit in het zakje. Maar liefst zes kastelen telt het, en ook nog diverse kunsttuinen. Genieten dus tijdens deze standplaatsvakantie. En dat is een koud kunstje.

’s Werelds grootste klomp

Hij is 403 cm lang, 171 cm breed en 169 cm hoog. Ruim dertig jaar geleden maakten de klompenmakers Heering en Plas deze klomp uit één stuk boom. Daarmee behaalden ze datzelfde jaar een plek in het World Guiness Book of Records. Adres: Dorpsstraat 42, Enter. Iets verderop het Klompen- en Zompenmuseum. Adres: Hogebrink 4, Enter.

Afstappen voor kunsttuinen

In Diepenheim stuit je op diverse kastelen en landgoederen, maar ook op Non Urban Gardens, tuinen die door kunstenaars zijn ontworpen. Zoals ook de Gazebo, een tuin met 1.393 soorten hosta’s, omzoomd door een dubbele rij van 136 rode beuken. “Een omlijsting van een schilderij dat is opgebouwd uit duizend tonen van groen”, aldus de Belgische kunstenaar Urbain Mulkers (1945-2002). Iets buiten Diepenheim vind je de Boomtuin: een wenteltrap leidt je langs een 250 jaar oude eik omhoog naar een platform met groene planten én een fantastisch uitzicht.

Grootste landgoed

Een wandeling over zo’n negenduizend voetbalvelden? Dan ben je wel even bezig. Min of meer diezelfde grootte meer het bijna vier eeuwen oude landgoed Twickel, net buiten Delden. Met zo’n 4.500 hectare grond is het ‘t grootste particuliere landgoed van Nederland. Kenmerkend zijn het kasteel, de historische boerderijen en het kleinschalige coulisselandschap. Verder vind je er bossen met eeuwenoude eiken, heidevelden, vennen, akkers en weilanden. De bijna 150 boerderijen op het landgoed zijn alle herkenbaar aan de zwart-witte luiken.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Rijssen

Prijzen en data

Route informatie

Het Twentse Rijssen ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Net buiten het stadje ligt het hotel op een stuwwal in het glooiende ‘Hollands Schwarzwald’. De centrale ligging biedt ideale mogelijkheden om Twente en Salland op de fiets te ontdekken. Prachtige fietspaden leiden naar de heidevelden op de Holterberg en voeren langs de meanderende Regge. In en rond het gezellige kunststadje Diepenheim vind je maar liefst zes kastelen en meerdere bijzondere tuinen. En het eeuwenoude stadje Delden wordt omringd door het uitgestrekte en bosrijke Landgoed Twickel. 
De fietsroutes zijn gemaakt in samenwerking met hoemooiistwentewelniet.nl

Fietsvakantie Rijssen

Reisinformatie

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt en halfpension
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p. 
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 130,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Binnenzwembad & welness
 • Parkeren gratis bij het hotel

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Rijssen

Rijssen
Rijssen
Borkeld
Borkeld
Rijssen
Rijssen

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.