2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Tubbergen fietsen

Droste’s Herberg ligt tussen de weilanden en boerderijen aan de rand van Tubbergen. Het sfeervolle hotel heeft een uitstekend restaurant, door Michelin bekroond met een Bib Gourmand. De fietsroutes gaan door het fraaie Twentse coulisselandschap, langs havezaten, landgoederen en watermolens. » lees meer over Fietsvakantie Tubbergen fietsen

 • Hotel Droste's Herberg
 • Tubbergen, Uelsen, Ootmarsum, Oldenzaal
 • Natuurgebied Het Springendal
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 5 dagen
 • Individueel
vanaf 300 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 300 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Niet te versmaden Twente

Er ligt tussen Dinkel en Regge een land, ons schone en nijvere Twente… Het volkslied van Twente verraadt al wat je tijdens deze fietsvakantie gaat ontdekken: snelstromende beekjes, golvende essen met goudgeel graan en een heide in het paarsrode kleed, om maar iets te noemen. Je verblijft in het sfeervolle hotel ‘Droste’s Herberg’ met een uitstekend restaurant. Kies je voor halfpension, dan weet je wat je aan het einde van je fietstocht staat te wachten: ultiem smikkelen.

Vier mooie dagtochten

Ook op de fiets is Twente niet te versmaden. Vier routes brengen je naar het bosrijke natuurgebied Het Springendal, naar middeleeuws Ootmarsum, Oldenzaal met z’n imposante St.Plechelmusbasiliek en zelfs het Duitse Uelsen. En onderweg zijn er tal van mooie afstapmomenten. Zoals de benedictijner abdij van het Stift, de 14e eeuwse Havezathe Herinckhave, de Kroezenboom, een van de oudste bomen van Nederland, en bij Watermolen Bels, met een gezellig terras en overheerlijke pannenkoeken. Ook dat wordt weer smikkelen.

fietsvakantie tubbergenfietsvakantie tubbergen

Prikkelbare stoel

Museum Het Palthe-huis in Oldenzaal bevindt zich in een historisch pand, pal achter de Markt. Vooral ‘De stoel van Huttenkloas’ trekt je aandacht. Op deze dwangstoel werden in de 16e eeuw bekentenissen van moordenaars afgedwongen. De zitting had spijkers en om hun middel werd een ijzeren riem gespannen. Zo ook om die van Klaas Annink. Een brutale roofpartij liep bij de straatarme Klaas, die in een plaggenhut woonde, uit op moord. De arme kerel moest vervolgens 110 dagen op de ‘prikkelbare’ stoel zitten voordat hij bekende. Dat was in 1755. Hij werd daarna geradbraakt, de ergste doodstraf die er toen was.

Kunst en gezelligheid

In hét kunststadje van Twente loop je verbaasd over straat. Waar is het zwerfvuil? Waar het onkruid tussen de klinkers? Conclusie: de inwoners houden van hun Ootmarsum. Het stadje dateert uit de 13e eeuw. De sfeer van toen voel je er nog steeds. Bekijk de trapgeveltjes en de betoverende doorkijkjes, maar stap ook de galerieën binnen en plof neer op een van de gezellige terrasjes. Die zijn zó gezellig dat het je nauwelijks lukt om op de fiets te stappen.

Ootmarsum fietsvakantie tubbergen

Landgoed Springendal

Ruim honderd jaar geleden kocht textieldirecteur Jannink het gebied Springendal aan. Het al eeuwenoude landbouwgebied werd een landgoed met veel Engelse kenmerken. Zo werden de middeleeuwse essen omzoomd door bomen. Verder kwam er een structuur van lanen, waterdoorgangen, bronnen en beken. Opborrelend water vormt een drietal vijvers, die op hun beurt weer de Springendalsebeek voeden.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Tubbergen fietsen

Prijzen en data

Route informatie

Fietsvakantie Tubbergen fietsen

Reisinformatie

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p. 
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 130,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Hond toegestaan: op aanvraag, € 15,- p.d. Alleen in een patiokamer op de begane grond. Je voldoet de kosten ter plaatse. De hond is echter niet toegestaan in het restaurant. Indien gewenst wordt een tafel in de bar voor het diner opgedekt.

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Tubbergen fietsen

Tubbergen fietsvakantie
Tubbergen fietsvakantie
Ootmarsum fietsvakantie tubbergen
Ootmarsum fietsvakantie tubbergen
Tubbergen fietsvakantie
Tubbergen fietsvakantie

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.