Fietsvakantie Vijflandentocht

trektocht in Nederland België Duitsland Frankrijk Luxemburg

Maas en Vennbahn

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 10 dagen
Nazomer korting
vanaf € 860,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Benelux

Het was een mooie reis. Maar wel pittig, je moet wel een goede conditie hebben, zelfs met een e bike. Een fietshelm is aan te bevelen, de wegen zijn niet zo als in Nederland en zeker niet met regen. D... Lees review

Anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Vijflandentocht

Deze fietstocht door maar liefst vijf landen is een combinatie van onze tochten Langs de Maas en Vennbahn. Vanuit het zuiden van Nederland volgt u de Maas dwars door de groene Belgische en Franse Ardennen naar het Franse Sedan. Vervolgens fietst u over de Belgische hoogvlaktes via Bouillon en Bastenaken naar Luxemburg. Dan volgt u een eersteklas fietspad over de Vennbahn door de prachtige heuvellandschappen van de Hoge-Venen en de Eifel naar het Duitse Aken. De fietstocht eindigt met een transfer vanaf het Drielandenpunt op de Vaalserberg.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Vijflandentocht

Deze fietstocht door maar liefst vijf landen is een combinatie van onze tochten Langs de Maas en Vennbahn.

9 nachten verblijf op basis van LO of HP, Bagagevervoer, Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks, Koffie/thee met appelgebak in Cugnon (dag 6), Transfer per taxi incl. fiets Drielandenpunt-Maastricht of 's Gravenvoeren (dag 9)

De dag afstand is 37-83 km

Reviews fietsvakantie - Vijflandentocht

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Het was een mooie reis. Maar wel pittig, je moet wel een goede conditie hebben, zelfs met een e bike. Een fietshelm is aan te bevelen, de wegen zijn niet zo als in Nederland en zeker niet met regen. De hotels waren prima, en half pensioen was zeer goed.

2023 - Anoniem

Mooie tocht, ik op de racefiets en m’n vrouw op de E-bike. Fijn om vanuit Maastricht te starten (trein). Hotels behalve die in Namen waren uitstekend. Alleen zou o.i. het klaarzetten van de bagage om 10.00 uur ipv 9.00 uur echt moeten en ook makkelijk kunnen!

2022 - Lodewijk van Vreumingen

Mooie tocht, ik op de racefiets en m’n vrouw op de E-bike. Fijn om vanuit Maastricht te starten (trein). Hotels behalve die in Namen waren uitstekend. Alleen zou o.i. het klaarzetten van de bagage om 10.00 uur ipv 9.00 uur echt moeten en ook makkelijk kunnen!

2022 - Lodewijk van Vreumingen

Als je van een sportieve uitdaging houdt is dit een mooie tocht. Wij hebben op 'eigen kracht' gefietst. Dan is het best pittig en blijft er weinig tijd over voor sightseeing. Maar wel elke dag met een voldaan gevoel aankomen in de ,over het algemeen, uitstekende hotels.

2022 - Dilly Helmink

Deze fietsreis is de eerste dagen wat eentonig. Te lang de route langs de Maas. De rest van de week is hij mooi en ook uitdagend. Wel heel fijn om deze route op de e-bike te fietsen. Hotels waren prima in verhouding prijs kwaliteit…

2022 - Anoniem

Super mooie reis. Eerst langs de Maas tussen de bergen/heuvels door in het dal waar de rivier stroomt. Onderweg leuke stadjes. Vlakke wegen. Daarna de “echte” bergen in, de Ardennen. Als niet geoefende fietser, of alleen Nederland gewend, toch wel zwoegen. Maar overwon wel de afstand en de hoogte. En dan razendsnel naar beneden….. Echt schitterende natuur en mooie stadjes. Heerlijk vrij in de natuur. En soms over autowegen waar je dan zo snel mogelijk weer vanaf wil. Vooral ook het Vennepad is mooi om te volgen tussen de velden en de bossen door.

2022 - Arenda Crielaard

Prachtige vakantie met zeer gevarieerde landschappen. Eerste 2 dagen waren wat minder( veel door industriegebied, veel omleidingen die niet zijn aangegeven...) GPS tracks zijn echt noodzakelijk om je weg terug te vinden wanneer je door omleidingen vh pad moet afwijken. Bagagetransport super geregeld. Hotels gewoon maar proper en je hebt alles wat nodig is. Best zelf voldoende stekkerblokken meenemen want er zijn vaak weinig stopcontacten op de kamer. Een 2de accu is ook geen overbodige luxe, vooral voor de zware dag met beklimmingen. Je kan die dag nergens opladen omdat je weg bent vd bewoonde wereld. Organisatie TOP! Route super( behalve eerste 2 dagen wat minder). Taxidienst op einde was ook super, hoewel er even wat verwarring was omdat we een (overbodige)voucher hadden ontvangen voor een treinreis terug naar Maastricht maar we wel degelijk met de taxidienst werden opgehaald. Zeer mooie reis, zeker voor herhaling vatbaar. Zeer relaxerend, zeer landelijk, meestal weg van de drukte en de bewoonde wereld, prachtige natuur. Griet en Christel

2022 - Griet Bulthé

Was een super mooie reis, veel gezien, mooie tochten, goed hotels. We hebben echt genoten.

2022 - Ria Hanter

Deze fietsreis is de eerste dagen wat eentonig. Te lang de route langs de Maas. De rest van de week is hij mooi en ook uitdagend. Wel heel fijn om deze route op de e-bike te fietsen. Hotels waren prima in verhouding prijs kwaliteit…

2022 - Anoniem

Topfietsreis met gevariëerde routes, fijne hotels en dito maaltijden. Door uitstekende gpx-bestanden in combinatie met goed kaartmateriaal was alles nagenoeg moeiteloos te vinden.

2020 - Fred en Heleen

Heel mooie en afwisselende tocht. De Maas wiens aanblik van uur tot uur verandert heeft ons fijn verrast. De terugtocht via de Ardennen en Oostkantons was eveneens een "aha erlebenis". De laatste dag zijn wij gewoon met de fiets (sportieve stadsfiets) tot in Maastricht gereden. Onderweg hebben we wel moeten vaststellen dat sommige hotels zelfs geen fietspomp ter beschikking hebben (toch een aandachtspunt !) Daardoor hebben we onze "zwaarste dag" vanuit Bouillon met twee uur vertraging aangevat. Bagage werd stipt gebracht. De kwaliteit van de Hotels is toch afwisselend van zeer goed tot zeer gewoon, maar voor de avontuurlijk ingestelde reiziger zeker niet problematisch. Wij kijken uit naar een volgende reis.

2020 - Michiel en Ariane

Reisinformatie Vijflandentocht

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 15, 22, 29 mei, 05,12, 19, 26 juni, 3, 10, 17, 31 juli, 7, 14 , 21, 28 augustus, 4 september 
 • Aankomstdag: woensdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 450,- p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): €150,- p.p.
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 200,- p.p.
 • Extra nacht(en) Maastricht LO: € 80,- p.p. per nacht
  Extra nacht(en) Maastricht eenperwoonskamer LO: € 125,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 9 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Koffie/thee met appelgebak in Cugnon (dag 6)
 • Transfer per taxi incl. fiets Drielandenpunt-Maastricht of 's Gravenvoeren (dag 9)

Exclusief

 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 

 • Om optimaal te genieten van deze fietsvakantie gebruikt u bij voorkeur een E-bike of een hybride fiets met minimaal 21 versnellingen
 • Tocht start in ieder geval in juli in ’s-Gravenvoeren in verband met de concerten van André Rieu
 • Terugtransfer per taxi; u hoeft niet te wachten op een trein of over te stappen met uw fiets.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Vijflandentocht

Routekaartje Vijflandentocht

Fietsroutes Vijflandentocht

Dag 1 Van Maastricht of ‘s-Gravenvoeren naar Luik [B] 37 km

Op eigen gelegenheid reist u naar Maastricht of ‘s-Gravenvoeren. Hier wordt u verwelkomt met een koffie of thee en Limburgse vlaai. U verlaat het gezellige Maastricht door het prachtige dal van de Jeker, met aan uw linkerhand de Sint-Pietersberg en op de rechteroever wijngaarden. Vanaf het Belgische Kanne volgt u het fietspad langs het Albertkanaal. Over fietspaden langs de Maas en het Albertkanaal passeert u oude haven- en industrieterreinen en komt uiteindelijk in het centrum van Luik. Aansluitend kunt u een rondwandeling maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Dag 2 Van Luik naar Namen [B] 68 km

Via enkele voorsteden verlaat u Luik en rijdt vanaf Engis over de Maasoever naar Huy. Deze stad bezit een mooi historisch centrum en is bekend door de Muur van Huy uit de wielerklassieker de Waalse Pijl. Vervolgens fietst u tussen de beboste hellingen en rotswanden verder langs de Maas naar het mooie Namen.

Dag 3 Van Namen naar Givet [F] 55 km

Over het oeverpad langs de Maas passeert u enkele fraaie landhuizen en komt in Dinant met de hooggelegen citadel. Met een kabelbaan kunt u een bezoek brengen aan dit bijzondere verdedigingsbolwerk. Vervolgens passeert u Chateau Feyr, het voormalige zomerverblijf van de Hertogin van Beaufort-Spontin, met fraaie tuinen. In het Franse Givet, de overnachtingsplaats van vandaag, vindt u het Fort van Charlemont.

Dag 4 Van Givet naar Charleville Mézières [F] max. 83 km

Vanaf Givet rijdt u over de fraaie Voie Verte Trans-Ardennes fietsroute langs kleine pittoreske plaatsjes als Haybes en Fumay richting Charleville Mézières. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan het charmante plaatsje Monthermé. Eindpunt is Charleville Mézières, De stad met het Place Ducale, één van de mooiste pleinen van Europa. Voor wie de rit van vandaag wat te lang vindt: De rechtstreekse spoorverbinding van Givet naar Charleville Mézières loopt grotendeels parallel aan de Maas, het is dus makkelijk om een deel per trein af te leggen. 

Dag 5 Van Charleville Mézières naar Bouillon [B] 50 km

Over het oude jaagpad fietst u verder langs de Maas. De heuvels worden steeds lager en de uitzichten hierdoor weidser. In Sedan kunt u de grootste versterkte burcht van Europa bezichtigen en verlaat u de Maas. Over een geleidelijk stijgend weggetje bereikt u de Frans-Belgische grens, waarna u afdaalt naar Bouillon met het imposante kasteel van Godfried van Bouillon. 

Dag 6 Van Bouillon naar Bastenaken [B] 70 km

Vandaag de zwaarste rit van deze fietstocht. Vanuit Bouillon volgen een drietal pittige klimmetjes voordat u Cugnon bereikt. In Hotel des Roches kunt u even bijkomen, want hier staat een kopje koffie of thee met een stuk appeltaart voor u klaar. Vervolgens pedaleert u over een golvende hoogvlakte en kunt u genieten van prachtige panorama's. U overnacht in Bastenaken, bekend van de slag om de Ardennen in WO II. 

Dag 7 Van Bastenaken naar Sankt-Vith [B] 62 km

Vanuit Bastenaken volgt u een van de mooiste fietspaden van Wallonië richting de Belgisch-Luxemburgse grens: de Ravel 163. Vervolgens fietst u door een licht golvend landschap en bereikt in Huldange het hoogste punt van Luxemburg. Hier begint de 125 kilometer lange Vennbahn, een eersteklas fietspad over een voormalige spoortracé. Via Burg-Reuland, met haar imposante burcht, zoeft u naar Sankt-Vith.

Dag 8 Van Sankt-Vith naar Monschau [D] 45 km

Over de nieuw geasfalteerde Vennbahn is het heerlijk fietsen richting Natuurpark Ardennen-Eifel. Via Montenau en Sourbrodt komt u in Kalterherberg, zeer geschikt voor een lunchpauze. Enige kilometers verder verlaat u de Vennbahn om door het Rurdal naar het knusse Eifelstadje Monschau, met mooie vakwerkhuizen, te rijden.

Dag 9 Van Monschau [D] naar de Vaalserberg [NL] 53 km, transfer (taxi) naar Maastricht of ‘s-Gravenvoeren

De slotrit gaat verder over de Vennbahn langs het schilderachtige klooster Kornelimünster naar Aken. De Dom (begraafplaats van Karel de Grote), het gotische stadhuis aan het marktplein en de zwavelhoudende Elisenbrunnen vormen het middelpunt van deze prachtige stad. De fietstocht eindigt op de Vaalserberg (Drielandenpunt) waar het nog even goed toeven is alvorens u per taxi naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 10 Vertrek vanuit Maastricht of ‘s-Gravenvoeren

Na het ontbijt is uw Vijflandenfietsvakantie ten einde en vertrekt u op eigen gelegenheid naar huis.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Langs de Lahn, Langs de Maas, Vennbahn, Hollandse Hoogtepunten, Elzas.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Langs de Lahn - Duitsland - Midden

Fietsvakantie    7 of 8 dagen    trektocht

GPS Aanrader Elektrische fiets
 • Hotelovernachtingen met bagagevervoer
 • Lahnquelle, Marburg, Wetzlar, Weilburg, Limburg, Bad Ems, Koblenz
 • Van Marburg naar de Loreley
 • Boottocht van de Loreley naar Koblenz
 • Mooie, oude stadjes
 • Dagafstand 34-54 km
vanaf 695,-

Langs de Maas - Nederland - België - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Luik, Namen, Dinant, Haybes, Charleville-Mézières, Sedan
 • De Ardennen tussen Maastricht en Sedan
 • Voie Verte Trans-Ardennes
 • Fort van Sedan
 • Dagafstand 32-68 km
Prijs op aanvraag
GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Eupen, St. Vith, Clervaux, Bütgenbach, Aken
 • Vierlandentocht over groen-gebaande wegen
 • Natuurpark De Hoge Venen
 • Fietsen over voormalige spoorbanen
 • Dagafstand 35-69 km
vanaf 695,-

Hollandse Hoogtepunten - Nederland - Noord- en Zuid-Holland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Routeboekje Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Fietsen door de Gouden Eeuw en het Groene Hart
 • Een schilderachtig Hollands landschap
 • Amsterdam
 • Haarlem, Leiden, Rotterdam en Gouda
 • Dagafstanden 25-54 km
vanaf 760,-

Elzas - Frankrijk - Elzas

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Hondje
 • Hotels met bagagevervoer
 • Straatsburg, Osthouse, Colmar, Guebwiller, Kaaysersberg, Andlau
 • Straatsburg, Le Grand Ried en de wijnroute
 • Prachtige straatjes, vakwerkhuizen in historische steden
 • Panoramische route langs wijngaarden, dorpen en kastelen
 • Dagsfafstand 30-65 km
vanaf 1230,-