2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Zwolle

Zwolle is een levendige Hanzestad met eeuwenoude gevels, prachtige lanen, herenhuizen en een stervormige stadsgracht. Vanuit je stijlvolle hotel fiets je over dijkfietspaden langs de IJssel, de Overijsselse Vecht en het Zwarte Water. Je bezoekt Hattem, Hasselt en Kampen en rijdt door bossen en bloemenrijke velden. » lees meer over Fietsvakantie Zwolle

 • Hotel Fidder
 • Fietsen door Hanzesteden en de IJsselvallei
 • Natuurgebieden de Duursche Waarden en de Wezepsche Heide
GPS E-bike Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 5 dagen
 • Individueel
vanaf 295 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 295 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

IJsselsterke Hanzesteden

“Verse vis…” Aan de IJsselkades heerst nu een ontspannen sfeer. Maar eeuwen geleden was dat wel anders. Daar krioelde het van kooplui en marktbezoekers. Onder het geschreeuw van de kooplieden kocht je er vis, graan, zout en hout. In de middeleeuwen stonden onder meer Kampen, Zwolle en Hasselt op één lijn met Hamburg en Brugge. De steden maakten deel uit van het machtige Hanzeverbond. En de rijkdom die dat opleverde, zie je er nu nog terug.

Telkens langs het water

Vanuit standplaats Zwolle doe je Kampen aan. Op de andere dagen fiets je langs de IJssel naar Hattem, langs de Vecht naar Dalfsen en langs het Zwarte Water naar Hasselt en Zwartsluis. Af en toe een pontje nemen, waarna weer nieuwe grachtenpanden en trapgeveltjes wachten. Ook een mooie tocht: na Hattem de IJssel over naar de Duursche Waarden, een prachtig door oude waterlopen doorsneden natuurgebied.

HasseltHasselt

Koe aan toren

In de middeleeuwen ging het zo goed met Kampen dat het maar liefst twintig stadspoorten liet bouwen. Nu zijn er nog drie poorten over. Maar de vele koopmanshuizen bleven gelukkig bespaard. Ook bijzonder is de kerktoren op het Koeplein. Toen de bouw stagneerde, begon er heel wat gras te groeien op de omgang van de toren. ‘Takel een koe naar boven en laat die alles weg eten’, riep een boer enthousiast. En zo geschiedde. Het arme dier kreeg een touw om z’n nek, werd opgehesen, maar stikte al halverwege. Ter nagedachtenis (met een knipoog) hangt nu elke zomer een kunstkoe aan de toren.

Romantisch Hattem

Geen winter zonder de prenten van Anton Pieck. Je vindt ze in het romantische - en bijna tijdloze - vestingstadje Hattem, met de dikste vestingmuren van Nederland. Die van het voormalige kasteel De Dikke Tinne waren met zeven meter nog dikker. Nu resteert het kasteel alleen in de sierbestrating van het stadje. Proef de romantiek van toen in het Anton Pieck Museum (Noordwal 31). Vooral de negentiende eeuw was voor hem één grote inspiratiebron.

Hattem

Dynamisch Zwolle

Zwolle is een middeleeuwse stad met een eigentijdse dynamiek. Dit laatste vooral dankzij de creatieve studenten, innovatieve ondernemers en eigenwijze denkers in de stad. Bezoek er de boekenwinkel in een immense kerk en vergaap je aan de mooie Sassenpoort. Het meest opzienbarend is Museum de Fundatie. Van buiten opvallend door de bijna buitenaardse look; de ellipsvormige opbouw van het museum wordt ook wel de Zeppelin genoemd.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Zwolle

Prijzen en data

Route informatie

Zwolle is een levendige Hanzestad met eeuwenoude gevels, prachtige lanen, herenhuizen en een stervormige stadsgracht. Vanuit uw comfortabele en stijlvolle hotel fiets je over dijkfietspaden langs de IJssel, De Overijsselse Vecht en het Zwarte Water. Je bezoekt de Hanzesteden Hattem, Hasselt en Kampen en rijdt door bossen en bloemenrijke velden. 

Fietsvakantie Zwolle

Reisinformatie

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt (halfpension niet mogelijk)
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p. 
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 130,- p.p.
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: gratis in de buurt van het hotel

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Zwolle

Hattem
Hattem
Zwolle - Dalfsen
Zwolle - Dalfsen
Hasselt Zwolle
Hasselt Zwolle

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.

Tags van deze reis

Actieve vakantie Nederland