2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Zutphen

De Hanzestad Zutphen heeft een mooie middeleeuwse binnenstad, met tegenover de 11e-eeuwse Walburgkerk je hotel. Vandaaruit fiets je onder meer langs de IJssel en volg je de bekende Vordense kastelenroute. En dat in een van de mooiste fietsregio's van Nederland. » lees meer over Fietsvakantie Zutphen

 • Hotel ‘s Gravenhof
 • Vorden, Zutphen, Deventer, Veluwezoom, Gorssel, Voorst, Lochem, Bronkhorst, Doesburg
 • Fietsen langs kastelen in de graafschap Zutphen en de Ooievaarskolonie Gorssel
GPS E-bike Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 5 dagen
 • Individueel
vanaf 320 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 320 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Dwalen door het verleden

Dat gaat erin als koek, Deventer koek dan wel te verstaan. Een beetje geschiedenisfanaat haalt z’n hart op in Deventer. De stad ademt één en al Hanze-historie. Het is een van de oudste steden van ons land. Al fietsend ontdek je een historisch centrum dat nog een authentiek middeleeuws stratenpatroon heeft. Dwalend door de intieme straatjes hoor je het geroep van de kooplui, de kakelende kippen en het gebulder van de handkarren.

Tochten vanuit het weeshuis

Dat geldt ook voor uitvalsbasis Zuthpen. De voormalige Hanzestad heeft een mooie, middeleeuwse binnenstad met tegenover de 11e-eeuwse Walburgkerk je hotel. Het hotel is samengesteld uit een aantal panden, waaronder een statig oorspronkelijk 17e-eeuws weeshuis. ‘s Avonds loop je zo de binnenstad in. Tijdens deze vakantie doe je ook Lochem aan, fiets je naar de Loenermark, een uitgestrekt golvend heidegebied met schapen ­en Schotse Hooglanders en volg je de bekende Vordense kastelenroute. Je komt ook door het piepkleine Bronkhorst en bezoekt tevens Hanzestad Doesburg.

En dat is negen!

Houd de tel maar bij. Een van de rondritten voert je langs negen kastelen, havezaten en landhuizen. Dat maakt deze route zeer afwisselend. Huis de Voorst wordt ook wel het Versailles van de Achterhoek genoemd. Bij Den Bramel uit 1725 schijnt het te spoken. Maar goed dat je er overdag langskomt. Verder volgen nog onder meer kasteel Ruurlo, en rond Vorden de kastelen en buitenhuizen Wildenborch, de Wiersse, Vorden en Hackfort.

Aardig cadeautje

Kasteel Vorden, aan de rand van het bos net buiten het dorp Vorden, werd voor het eerst genoemd in een koopakte uit 1315. Steven van Vorden schonk het optrekje met al z’n buitengebouwen aan zijn oom Dirk. Niet gek, zo’n cadeautje. Het kasteel zag er in die tijd wel anders uit dan nu. De vierkante toren was eerder onderdeel van een middeleeuws bouwwerk. Die toren en de ophaalbrug herinneren nog aan de defensieve functie. Heel anders dan het meer flamboyante Hackfort, aan de andere kant van Vorden.

Aan de ketting

Dwalend door de intieme straatjes van Zutphen hoor je het geroep van de kooplui, de kakelende kippen en het gebulder van de handkarren. Dat beeld roep je gemakkelijk op in de voormalige Hanzestad met z’n mooie, historische binnenstad. Bezoek er ook de 11e-eeuwse Walburgkerk. Bij deze kerk hoort sinds 1561 ook de Librije, een bibliotheek met 750 oude boeken die zijn vastgeketend aan de lessenaars. Dit om (toen al) diefstal te voorkomen. Alleen het Italiaanse Cesena en het Britse Hereford hebben nog zulke kettingbibliotheken.

Gebakken zitten

In Deventer zit je gebakken. Althans als je van koek houdt. De Deventer koek is onlosmakelijk aan de Hanzestad verbonden. De Deventer Koekwinkel aan de Brink 84 verkoopt echter ook heerlijke fudge, nougat en bonbons. En bij de Vrienden van Vroeger (Grote Kerkhof 23) kun je de smaak van de beroemde Deventer Koek weer heel anders ervaren. Met de beroemde koek als basis, ontstond hier de Deventger Koek Taart. Met als icing on the cake een afbeelding van de bekende Lebuinustoren.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Zutphen

Prijzen en data

Route informatie

De Hanzestad Zutphen heeft een mooie middeleeuwse binnenstad, met tegenover de 11e eeuwse Walburgkerk Hotel 's Gravenhof. Dit hotel is samengesteld uit een aantal panden, waaronder een statig oorspronkelijk 17e eeuws weeshuis. Met respect voor de historie en behoud van de sfeer is er een modern hotel van gemaakt, waar je sfeervol kunt verblijven. 's Avonds loop je zo de binnenstad in. Perfect voor een standplaats fietsvakantie. Je fietst langs de IJssel en de bekende Vordense kastelenroute, in één van de mooiste fietsregio's van Nederland. Je komt door Bronkhorst, tot voor kort het kleinste stadje van Nederland, en bezoekt de Hanzestad Deventer.

Fietsvakantie Zutphen

Reisinformatie

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension 
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p. 
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 130,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

Parkeren: openbare parkeerplaats voor het hotel ca. € 17,50 per dag (slechts een beperkt aantal plaatsen), aan de IJsselkade ca. € 8,50 per dag of op 5 minuten lopen achter het politiebureau aan de Houtwal voor ca. € 2,50 per dag.

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Zutphen

Eerbeek Zutphen fietsvakantie
Eerbeek Zutphen fietsvakantie
Hotel Gravenhof Zutphen fietsvakantie
Hotel Gravenhof Zutphen fietsvakantie
Hotel Gravenhof Zutphen
Hotel Gravenhof Zutphen

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.