2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Alpe Adria Radweg van Salzburg naar Grado

Na de start in Salzburg gaat de Alpe Adria Radweg onder meer door het romantische Gasteiner dal en langs de idyllische Drau naar het zonnige Villach. Het grote klimwerk wordt vermeden door enkele tunnelpassages per trein. Vanaf Villach wordt de tocht wat lichter, deels fietsend over spoorfietspaden, maken de bergen plaats voor een zacht golvend boerenland en wordt uitendelijk de Adriatische zee bereikt. » lees meer over Fietsvakantie Alpe Adria Radweg van Salzburg naar Grado

 • Salzburg, St. Johann im Pongau, Mallnitz, Sachsenburg/Spittal, Villach Tavisio, Carnia, Udine en Grado
 • Van de noordzijde van de Alpen naar de zuidzijde
 • Door de dalen van de Salzach, Möll en Drau
GPS E-bike Zwaarte zwaarte_2
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 11 dagen
 • Individueel
vanaf 1445 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 1445 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Daar zit muziek in!

Met z’n vele kerken, kloosters, pleinen en paleizen zet het muzikale Salzburg de toon voor deze trektocht. Als start verken je de stad van Mozart en Maria. In de prachtige Mirabellgarten huppelden Maria met de zeven Von Trapp kinderen al zingend - do, re mi - van de barokke trappen in de Sound of Music. Verder over de oude Keltenstad Hallein, over ’s werelds grootste ijsgrot de Eisriesenwelt, over de Liechtensteinklamm en over de formidabele waterval Gasteiner Ache in bergstadje Bad Gastein. De dagen daarna gaat - do, re mi - de lofzang door. Voor Spittal a.d. Drau met het renaissanceslot Porcia en voor de kleine, oude kuurbadplaats Villach met z’n zuidelijke charme.

Van bergpiek naar heuvelland

Eerst een bezoek aan de Altstadt, een beklimming van de 14e-eeuwse Sint Jacobskerk én een Kaffee mit, jawel, apfelstrüdel. Dan op pad: lekker over vrij liggende fietspaden, oude spoorlijnen en autoluwe weggetjes waarbij je grotendeels langs de oevers van brede rivieren fietst.Ah, daar is de grens. Auf Wiedersehen. De tocht na Tarvisio richting het middeleeuwse Venzone is spectaculair mooi, vinden wij.  Daarna maken de bergen plaats voor glooiende heuvels. Met de hoge pieken van de Alpen in je rug, ligt voor je de Adriatische kuststrook. Maar eerst nog de echt Italiaanse steden Udine en Palmanova. In Grado tot slot wacht de carbonara. Prego!

EisriesenweltEisriesenweltEisriesenwelt

Mozartkugeln

In de Getreidegasse 3 in Salzburg, bij Schatz Konditorei, werd rond 1900 de Mozartkugel geboren: de ronde chocoladebonbon met noga, pistache en marsepein. Een eerbetoon aan het genie dat op z’n derde al piano kon spelen, een jaar later viool, op z’n vijfde z’n eerste muziekstuk componeerde en toen hij twaalf was al diverse opera’s op zijn naam had staan.

Populair prieel

De Hellbrunner Allee in Salzburg voert je 2,5 km kaarsrecht naar Schloss Hellbrunn. Een stille oase langs eeuwenoude eiken, kastanjes, beuken en populieren. Bij de ingang van het slot echter een drukte van jewelste. Hier staat het prieel dat in The Sound of Music is gebruikt. Het stond eerst bij Schloss Leopoldskron, maar omdat er te veel fans ongevraagd de tuin inkwamen, werd het verplaatst. Nu, na bijna zestig jaar, blijkt de film nog steeds hordes fans, bijna pelgrims, naar Salzburg te trekken.

Bellissimo Grado

Het gebied tussen Venetië en Trieste is een lagune vol schilderachtige eilandjes. In het midden ligt de nog redelijk onbekende badplaats Grado, ook op een eiland. De inwoners noemen hun stad trots Isola del Sole: eiland van de zon. Dat belooft wat. Overigens was het niet altijd een badplaats. De Romeinen hadden het ooit gesticht als haven voor hun landinwaarts gelegen stad Aquileia. Nu een dorp, maar de Via Sacra herinnert nog aan die Romeinse tijd. Daarna was de havenplaats eeuwenlang bezit van de republiek Venetië. Vervolgens werd het eigendom van Habsburgse heersers, zoals keizer Frans Jozef I. Die gaf in 1892 de opdracht van Grado een badplaats te maken. En dat pakte, zo blijkt ook nu nog, bellissima uit.

GradoGrado

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Alpe Adria Radweg van Salzburg naar Grado

Prijzen en data

Route informatie

Fietsvakantie Alpe Adria Radweg van Salzburg naar Grado

Reisinformatie

Inclusief

 • 10 Nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatieapp voor op je smartphone
 • Bikelineboekje (Duitstalig)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • U kunt zelf een transfer van Grado naar Salzburg met een shuttlebus boeken op https://alpeadria.bike/transfer. De prijs is ca. € 195,- p.p.  met en/of zonder fiets. Alleen op vrijdag en zaterdag mogelijk.
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 160,- p.p. per arrangement
  7 of 21 versnellingen, incl. tas en slot.
  Verlenging: € 20 per dag/fiets
 • E-bike (excl. fietsverzekering): incl. tas en slot
  € 295,- p.p. per arrangement.
  Verlenging: € 40 per dag/fiets
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: bij het hotel of bij het vliegveld van Salzburg. Online reserveren kan.
 • Boek een verlengingsnacht in Salzburg en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. 

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Alpe Adria Radweg van Salzburg naar Grado

Villach Alpe Adria
Villach Alpe Adria
Villach Alpe Adria
Villach Alpe Adria
Alpe Adria
Alpe Adria

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.