2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Drauradweg

De Drauradweg is een lichte tocht in het zonnige Karinthië, vol natuurschoon en over goede fietspaden. Stroomafwaarts langs de Drau fiets je door de prachtige dalen van de Gailtaler Alpen, waar de kerkdorpjes tegen de bergwand plakken. Na Villach stroomt de Drau door een groot meren¬gebied, mooi gelegen tussen heuvelland en laaggebergte. » lees meer over Fietsvakantie Drauradweg

 • Sillian, Oberdrauburg, Sachsenburg, Spittal, Villach, Mühlbach, Kirschentheuer, Seelach
 • Fietsen in het zonnige Karinthië
 • Klopeiner See, warmste meer van Oostenrijk
GPS E-bike Zwaarte zwaarte_12
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 8 of 10 dagen
 • Individueel
vanaf 690 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 690 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Dromerige Drau

Deze fietsroute gooit hoge ogen als het gaat om mooiste fietsroutes van Oostenrijk. Vooral omdat hij grotendeels vlak tot heuvelachtig is (dus goed te befietsen) en breed genoeg om naast elkaar te rijden. Wel zo gezellig. Ook belangrijk: hij is vrijwel autovrij. Je volgt de dromerige rivier de Drau en start in Sillian. Onderweg passeer je kleine dorpen als Strassen, Thal en Abfeltersbach. Wip er even de kerken binnen; bijzonder vanwege hun architectuur en fresco’s. 

 

Elke dag genieten

Na een lange, licht dalende route komt Spittal in zicht met het Schloss Porcia. Dan verder langs de Drau naar kuurstadje Villach. In de avond geniet je van Karintische specialiteiten als kaasnoedels, boerenspek en vis uit de Drau. Dan weer door, want Mühlbach en Seelach aan de Klopeiner See wachten. Nog een laatste rondrit naar het hooggelegen Völkermarkt, met z’n mooie historische Altstadt. Tja, ook aan mooie dromen komt een einde.

Villach

Middeleeuws Völkermarkt

Het kleine Völkermarkt wordt omgeven door bergen, rivieren en meren. Een idyllisch decor voor een fraai stadje dat al ruim zeshonderd jaar geleden een heuse burcht kreeg. Overigens kom je in dit gebied veel meer kastelen en forten tegen. Nu biedt het forse optrekje hier onderdak aan onder meer een museum en het gemeentehuis. Verder herken je overal - in de straatjes en steegjes die uitkomen op de Hauptplatz -het middeleeuwse stratenpatroon, ondanks dat de stad in 1400 in vlammen is opgegaan.

Mooiste paleis

Ooit van Gabriel von Salamanca gehoord? Na je bezoek aan Spittal an der Drau weet je alles over hem. Hij startte in 1533 de bouw van Schloss Porcia. Dat bouwproces duurde wel meer dan zestig jaar, maar… dan heb je ook wat. Het paleis werd verkozen tot het mooiste renaissancegebouw ten noorden van de Alpen. Dit dankzij de drie verdiepingen hoge arcades, rijke stucwerk en het en reliëfmeubilair van het kasteel. Niet verwonderlijk dat veel vorsten hier wilden verblijven. In 1951 werd de gemeente Spittal eigenaar. Daardoor kun je het nu bezoeken. Kom en oordeel zelf of het dit predicaat verdient.

Schloss Porcia

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Drauradweg

Prijzen en data

Route informatie

Fietsvakantie Drauradweg

Fietsroutes 8-daagse tocht

Fietsroutes 10-daagse tocht

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 of 9 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Parkeerplaats in Sillian
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone

Exclusief

 • Nachttrein retour Lienz: wij kunnen de nachttrein op maat voor u reserveren
 • Aan het einde van de tocht kunt u vanaf Seelach een terugtransfer per bus naar Sillian reserveren. Een terugtransfer moet vooraf bij Eigen-Wijze Reizen gereserveerd worden, dit kan niet ter plaatse.
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Drauradweg

Drau river
Drau river
Pauze
Pauze
Dobratsch
Dobratsch

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.