2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Zillertal fietsen

In Tirol ligt het Zillertal, een van de mooiste valleien van Oostenrijk. In het dal ligt, in het rustige dorp Uderns, je comfortabele hotel Standlhof. Alle kamers hebben balkon met uitzicht op de Zillertaler Alpen. Vanuit het hotel zijn fietstochten uitgezet door de valleien van de rivier de Ziller en de Inn. » lees meer over Fietsvakantie Zillertal fietsen

 • Hotel Standlhof in Uderns
 • Fügen, Innsbruck, Mayrhofen, Kufstein, Schwaz
 • Vallei van de Ziller en de Inn
GPS E-bike Zwaarte zwaarte_12
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 580 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 580 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Alpenfietsgeluk

De combinatie van frisse berglucht, machtige natuur en de fysieke inspanning van een mooie fietstocht maken een mens gelukkig. Dat blijkt al direct als je de eerste tocht maakt door het Alpine kroonjuweel van Oostenrijk: het Zillertal. Geflankeerd door majestueuze duizenders ontdek je er gezellige dorpen, glooiende Alpenweides, ruisende beken en met een beetje geluk ook nog een wegspringende steenbok.

Vijf mooie rondritten

Tijdens deze standplaatsvakantie hebben we vijf mooie rondritten uitgezet, en ook nog een fraaie wandeling. Begin bijvoorbeeld met een korte rondrit naar het sfeervolle Fügen. Langs de rivier de Inn fiets je tevens naar Innsbruck en naar het bekende Kufstein. Ook de tocht naar Mayrhofen, aan het einde van het Zillertal, voert je door talrijke dorpjes en gehuchten met hun karakteristieke Oostenrijkse­ ‘gemütlichkeit’. Een laatste fietsroute gaat naar Schwaz, waar je een van de grootste zilvermijnen van Europa kunt bezoeken.

Klinkende vesting

Dat het er vroeger in en rond de grensstad Kufstein niet zachtzinnig aan toen ging, bewijst de Vesting Kufstein. De fortificatie was het toneel van veel gewapende conflicten en wisselde herhaaldelijk van bezitter. In de 16e eeuw liet keizer Maximilian I het bouwwerk ombouwen tot een trotse vesting. Het ging in 1814 over in Oostenrijks bezit, nu is de gemeente Kufstein eigenaar en toont de vesting het heldhaftig verleden, maar is het ook decor voor theater- en concertvoorstellingen. Bijzonder is het Heldenorgel; met zijn 4.948 pijpen het grootste Frei-orgel ter wereld, waarvan de klanken dagelijks over de stad klinken om te herinneren aan gewapende conflicten in de wereld en het belang van vrede te onderstrepen.

Hartenveroveraar Zillertal

Nergens anders is het échte Oostenrijkgevoel zo sterk als in Tirol. Met de sfeervolle, authentieke houten huizen, het vrolijke geklingel van de koeienbellen en de typisch Tiroolse volksmuziek proeven we er de ultieme Oostenrijkse sfeer. Tijdens afwisselende wandelingen ontdek je hoe het Zillertal - in het hart van Tirol – gemakkelijk de harten van wandelaars veroverd. En je raakt al snel smoorverliefd op deze prachtige vallei met z’n indrukwekkende natuur.

Hartstocht in Innsbruck

Innsbruck deelt royaal uit met machtige monumenten, barokke kerken en imponerende paleizen. En uiteraard met het Gouden Dak, het beroemde pronkstuk met 2.657 verguld koperen dakpannen. Gemaakt in opdracht van keizer Maximilian I. Een cadeautje aan zijn vrouw Bianca Maria Sforza van Milaan. Voor een hartstochtelijk uurtje kon het liefdespaar zich direct om de hoek afzonderen. Daar ligt de Keizerlijke Hofburg, dat samen met Schloss Schönbrunn en de Wiener Hofburg tot de drie belangrijkste gebouwen van Oostenrijk behoort. Pronkruimtes als de Grote Zaal, de Gardezaal, de Chinese kamer en de Hofburgkapel tonen hoe machtig en rijk de heersers van toen waren.

Al wandelend hemels genieten

Overdag geniet je van schone lucht en de prachtige natuur. Op de hooggelegen almen is het ‘hemels genieten’. Tijdens deze fietsvakantie bieden we ook een mooie rondwandeling naar het Penkenjoch aan. Je pakt de eigen auto of de trein naar Mayrhofen, loopt door het gezellige centrum naar het dalstation van de Penken-gondelbaan, stapt in en zoeft naar 1.765 meter hoogte. Daar wandel je eerst naar het Penkenjoch om daarna door de alpenweides, en over een ‘Naturlehrpfad’ met informatiepanelen over de Alpenflora en -fauna, af te dalen naar het Almstüberl. Op het zonneterras van de berghut is het genieten van een geweldig uitzicht op de duizenders.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Zillertal fietsen

Prijzen en data

Route informatie

Fietsvakantie Zillertal fietsen

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Heen- en terugreis; wij kunnen een retour Jenbach per trein op maat voor je reserveren
 • Fietshuur (niet mogelijk bij deze bestemming)
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan
 • Zillertal Activ Card voor (ski-)liften en openbaar vervoer in het Zillertal (26 mei t/m 26 oktober), ca. € 100,- p.p. voor 6 dagen. Buiten deze periode werken de liften niet.

 • Fietshuur niet mogelijk voor deze bestemming
 • Fietsverzekering eigen fiets: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • We bieden hier ook een wandelvakantie aan. Indien je beide routebeschrijvingen wilt ontvangen, betaal je € 15,- extra per set
 • Let op! De liften werken alleen van 26 mei t/m 26 oktober.
 • Alleen mogelijk met eigen fietsen.

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Zillertal fietsen

Zillertal
Zillertal
Inssbruck Zillertal
Inssbruck Zillertal
Zillertal
Zillertal

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.

Tags van deze reis

Actieve vakantie in de bergen