Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

6 tips voor een fietsvakantie in Nederland

Nederland heeft ontzettend veel te bieden, niet alleen de grote steden en bekende toeristische attracties. Tijdens een fietsvakantie ontdek je de mooiste plekjes van het land en geniet je van de prachtige natuur en cultuur. Wij hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet voor een geslaagde fietsvakantie.  

Harlingen: de swietbekken achterna in Friesland  

Friezen zijn echte zoetekauwen, en dat ontdek je tijdens je dagtochten vanuit Harlingen en over de eilanden Vlieland en Terschelling. Onderweg kun je genieten van streekproducten zoals Fryske Sûkerbôle en dúmkes, duimgrote koekjes met anijs. Vergeet niet om onderweg een Beerenburg in je fietstas te stoppen voor later.  

Fietsvakantie

De Lutte: betoverend Twente in Overijssel  

Het schitterend gelegen hotel De Wilmersberg is een ideaal vertrekpunt voor prachtige wandelingen door het betoverende Twente. Bezoek het Bourgondische Oldenzaal en geniet van het fraaie wandelpad langs de Dinkel, natuurgebied het Lutterzand en het indrukwekkende Arboretum Poortbulten.  

Fietsvakantie

Oldenzaal: beroemd coulisselandschap in Overijssel  

Aan de rand van het stijlvolle Delden ligt Twickel, een bijna zeven eeuwen oud enorm landgoed. Ontdek dit landgoed en dat van Singraven. En via de vele kerkdorpjes kom je ook in Enschede terecht, met z’n interessante textielverleden.  

Fietsvakantie

Ootmarsum: de kunst van het kijken in Overijssel  

In hét kunststadje van Twente loop je verbaasd over straat. Bewonder de trapgeveltjes en de betoverende doorkijkjes en stap de galerieën binnen. Tijdens de tochten naar Lage, Vasse, Tubbergen, Weerselo, Oldenzaal en Denekamp valt er ook een hoop te zien. Bezoek onder meer landgoed en kasteel Singraven, de 14e-eeuwse havezathe Herinckhave en de Kroezeboom, een van de oudste bomen van Nederland.  

Zwolle: fietsen tussen toen en nu in Overijssel  

Bezoek het romantische vestingstadje Hattem met de prenten van Anton Pieck. Je vindt ze in het streekmuseum, waar je ook het museum over Anton Pieck kunt bezoeken. Daarnaast heeft Zwolle een hedendaagse dynamiek dankzij de jongeren, ondernemers en creatievelingen. Bezoek ook het opzienbarende Museum de Fundatie.  

Enschede: opnieuw op de kaart in Overijssel  

Duik in het indrukwekkende textielverleden van de stad tijdens een standplaatsvakantie. De tochten voeren je verder naar het Duitse Gronau, metaal- en zoutstad Hengelo en de flamboyante buitenplaatsen van de textielbaronnen rond Oldenzaal. 

Geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft tijdens een fietsvakantie. Ontdek de prachtige natuur en cultuur van Friesland, Overijssel en andere provincies. Proef de heerlijke streekproducten onderweg en bewonder de historische gebouwen en landschappen. Of je nu gaat voor een ontspannen rit door het coulisselandschap of een uitdagende tocht door de heuvels, Nederland biedt voor ieder wat wils. Dus pak je fiets en ga op avontuur!