2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie De Lutte wandelen

Landgoed De Wilmersberg ligt op de stuwwallen tussen Oldenzaal en De Lutte in het hart van Twente. Je vindt er alles wat je als wandelaar wenst: een glooiend landschap, bossen met kabbelende beken, essen en door houtwallen omgeven weides met soms een solitaire eik en niet te vergeten fraai gelegen terrasjes. » lees meer over Wandelvakantie De Lutte wandelen

 • Hotel Landgoed De Wilmersberg
 • Oldenzaal, Beuningen, De Lutte
 • Natuurgebied Het Lutterzand
GPS zwembad
 • Wandelvakantie
 • Standplaats
 • 5 dagen
 • Individueel
vanaf 660 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 660 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Feestelijk Twente

Het wandelen door het karakteristieke landschap van Twente is een feest voor je ogen. Terwijl zo nu en dan het schelpenzand onder je wandelschoenen knarst, speur je als een talentvol kunstenaar de horizon af. Ah, een grillige boom in de verte. Je zou er zo een schilderij van maken. Vanuit het schitterend gelegen hotel De Wilmersberg hebben we diverse fraaie wandelingen uitgezet. Een enkele keer met een aardig klimmetje, zoals naar de Tankenberg. Op 82 meter hoogte rust je uit en geniet je van het mooie uitzicht.

 

Afwisselende wandelingen

Dan naar beneden, waar Oldenzaal wacht met z’n gezellige centrum rond de 12e-eeuwse Plechelmusbasiliek.  Andere wandelingen doen onder meer Landgoed De Hakenberg aan, de rivier de Dinkel, het dorpje Beuningen, de Paasberg en het uitgestrekte Landgoed Egheria. Verder kom je fraaie buitenverblijven van Twentse textielfabrikanten tegen. En Arboretum Poort Bulten toont je 2.500 inheemse en uitheemse boomsoorten. Ook de natuurgebieden Het Roderveld en zeker het Lutterzand imponeren. Deze laatste is een begrip in Twente, vanwege de steile oevers van de meanderende Dinkel en de grote stuifzandvlaktes.

LutterzandLutterzand

Wrede godin

De Tanfanakoepel op de Tankenberg werd tegen het einde van de 19e eeuw neergezet op de plek waar zo’n tweeduizend jaar eerder het heiligdom was van de Germaanse vruchtbaarheidsgodin Tanfana. De grote steen, die elders deze vakantie op de Groote Markt in Oldenzaal tegenkomt, zou er als offersteen hebben gediend. De wrede godin werd bij maanlicht vereerd en sommige menen hier ‘s nachts nog lichtjes te zien. Maar goed dat je de Tankenberg overdag aandoet.

Dwangstoel met spijkers

In het Palthe-huis in Oldenzaal vind je ‘De stoel van Huttenkloas’. Op deze dwangstoel werden in de 16e eeuw bekentenissen van moordenaars afgedwongen. De zitting was voorzien van spijkers en om hun middel werd een ijzeren riem gespannen. Zo ook om die van Klaas Annink. Een brutale roofpartij bij de straatarme Klaas, die in een plaggenhut woonde, liep uit op moord. Het verhaal gaat dat de arme kerel 110 dagen op de ‘prikkelbare’ stoel heeft gezeten voordat hij bekende. En de straf daarna was in die tijd ook niet mals.

de stoel van Huttenkloas

Hellehond met vlammende ogen

In De Lutte wacht je, met felle ogen en enorme oren, de Hellehond. Vroeger dacht men dat het beest de helper van de god Wodan was. Als de kardoeshond blafte, vond er binnen korte tijd een sterfgeval plaats. Sommigen namen de hond ook op de begraafplaats waar. Ooit ging een boer hier met de hond in gevecht. Hij wist het beest op de vlucht te jagen, maar toen hij thuis aankwam zat z’n hele lichaam onder de zweren, zo gaat het verhaal. En wekenlang zweefde de boer tussen leven en dood. Altijd leuk, dit soort verhalen, om thuis verder te vertellen.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie De Lutte wandelen

Prijzen en data

Route informatie

De mooie ligging op de heuveltop heeft er voor gezorgd dat het terras van hotel Landgoed De Wilmersberg al diverse malen het predicaat ‘fraaiste terras van Overijssel’ heeft gekregen. Op het landgoed met schitterend aangelegde Engelse tuinen ligt een klein arboretum met buitengewoon zeldzame bomen.

Wandelvakantie De Lutte wandelen

Reisinformatie

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van halfpension
 • Lunchpakket (4x)
 • Gebruik van het overdekte zwembad (met jetstream), whirlpool, Turks stoombad, sauna, fitnessruimte, infra-roodsauna en de tennisbanen
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Hond toegestaan: vooraf reserveren. Kosten € 42,50 per verblijf, ter plaatse te voldoen. Je verblijft dan in een terraskamer, de toeslag voor een terraskamer is € 15,- per persoon per nacht.

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie De Lutte wandelen

de Dinkel
de Dinkel
de Paasberg
de Paasberg
Duivelshof
Duivelshof

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.