2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Ontsnap aan de drukte!

Je hoeft niet per se een klooster binnen te gaan om stilte, rust en meditatie te vinden. Tijdens fiets- of wandelvakanties kun je ook alle rust en ruimte vinden die je nodig hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rustgevende picknick met uitzicht op zee? Of van een ontspannen fietstocht door de Alpenweide, waarbij de koeien hun bellen met extra enthousiasme laten klinken? Misschien wil je wel ultieme bezinning tussen de vele stempelposten opzoeken. 

Hygge in Denemarken 

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld en heeft zijn eigen woord voor gezelligheid: hygge. Ontspannen genieten is er een echte levenswijze. Langs rustige wegen, in het groen of langs kabbelend zeewater. Het eiland Seeland staat bekend om zijn indrukwekkende kastelen en prachtige tuinen, werkelijk sprookjesachtig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je tijdens deze hygge-fietsvakantie de bekende Kleine Zeemeermin, een personage uit een van de sprookjes van Hans Christian Andersen, tegenkomt. 

Pronkpaleis met baroktuin 

Vanuit Kopenhagen fiets je langs de kust en door een gebied met oude eiken en edelherten naar het noorden. In Helsingør neem je de veerboot voor een uitstapje naar Zweden. In de tuinen van Slot Sofiero kun je ontspannen picknicken, mede dankzij het uitzicht op de rustgevende zee. Terug in Denemarken wacht er weer een prachtig paleis: Slot Frederiksborg in Hillerød, gebouwd in Hollandse renaissancestijl. Het paleis rijst trots op uit het fotogenieke slotmeer Slotsø. Je kunt gratis de enorme baroktuin bezoeken, maar vergeet ook niet om binnen te kijken. Wil je alle tachtig kamers met tapijten, meubilair, portretten en meer zien, dan heb je zeker drie uur nodig. Via Roskilde (kerk met koninklijke graven) arriveer je weer in Kopenhagen. 

Fietsvakantie Denemarken 

Ontsnap aan de drukte! 

Bezinning op weg naar Santiago 

Sinds het jaar 814 trekken jaarlijks duizenden pelgrims langs eeuwenoude paden en vorstelijke steden naar de rustplaats van de apostel Jacobus in het Spaanse Santiago de Compostela. Wil je weg van de menigte en tot bezinning komen? Ga dan op pad als een pelgrim. Ook kun je genieten van de mooie wandeltocht, de natuur en de romaanse monumenten langs het pelgrimspad. Tijdens deze vakantie volg je de laatste 130 km van deze bedevaartstocht. Onderweg houd je nauwgezet de stempelposten in de gaten, want de bisschop is onverbiddelijk. Pas als je ten minste 100 km hebt gelopen en geen enkele stempel hebt gemist, krijg je het felbegeerde pelgrimsbrevet. 

Pelgrimstocht naar Santiago  

Terwijl je door de groene heuvels loopt, volg je het netwerk van schaduwrijke bospaden die af en toe onderbroken worden door kleine boerendorpen. Je wandelt zelfs over een zorgvuldig geplaveide middeleeuwse weg en hebt genoeg tijd om te denken aan de onfortuinlijke Jacobus. Nadat de apostel in het jaar 44 in Jeruzalem was onthoofd en aan de honden gevoerd, werden zijn resten naar Galicië verscheept. Hier steeg hij ten hemel, maar twintig kilometer verderop kwam hij weer neer, daar waar nu Santiago ligt. Zeven eeuwen lang dacht niemand meer aan hem, totdat een ster de man genaamd Pelayo naar het graf leidde. Een wonder dat nog steeds iedereen met eigen ogen wil zien! 

Bekijk de wandelvakantie 

Liever vanuit Portugal op pelgrimsreis? 

Exmoor, zo Brits als het maar kan! 

De Engelsen houden van tradities en willen niets liever dan deze in ere houden. Hierdoor is Engeland een bezienswaardig land geworden waar vakwerkhuisjes, historische kerkjes en eeuwenoude centra gekoesterd worden en je je ogen uitkijkt. Ook de natuur is een feest voor het oog. Neem bijvoorbeeld de mysterieuze 'moors' - heidevelden - in het zuidwesten. Het Exmoor National Park bestaat uit heuvelachtige heidevelden en beboste valleien waar schapen en pony's alle ruimte krijgen. 

Thee en scones  

Naast de golvende heuvels wandel je ook over moerassige veengronden die begroeid zijn met gras en varens. Tal van slingerpaadjes en oude voetbruggen over snelle stroompjes leiden je naar hoge, steile kliffen aan de kust. Hier vind je mooie plekken zoals Porlock en Lynmouth. Zo wissel je heidevelden, rotsformaties en dichte bossen af met beboste kloven en ruige kustpaden. En ’s middags in weer zo'n charmant dorpje schuif je natuurlijk aan voor een uitgebreide 'high tea', met scones en marmelade. Dit is nu eenmaal traditie. 

Bekijk de wandeltrektocht 

De stilte van de Italiaanse Dolomieten 

Pardon? Fietsen in de Dolomieten? Ja, dat kan zeker! Tijdens een standplaatsvakantie kun je bijvoorbeeld met een gondel naar Oberbozen gaan om vervolgens door de Alpen te fietsen. Onderweg word je getrakteerd op prachtige vergezichten. Na een bezoek aan het natuurfenomeen 'Erdpyramiden' in Klobenstein, kun je ontspannen afdalen naar het Brennerdal om vervolgens lichtjes dalend langs de rivier terug te fietsen naar Bolzano, jouw standplaats. 

Verschillende soorten fietsvakanties  

Bolzano, de Duits- en Italiaanstalige hoofdstad van Zuid-Tirol, staat bekend als de 'Poort naar de Dolomieten' en is de perfecte uitvalsbasis voor een prachtige fietsvakantie op slechts 265 meter hoogte. Boven hoor je enkel het ruisen van de wind of het stromen van een beekje. Hoe ontspannend wil je het hebben? Naast standplaatsvakanties bieden we ook drie trektochten aan. Zo kun je vijf dagen genieten van een aangename fietstocht van de Reschenpass naar Bolzano. Tijdens de acht dagen durende variant van Bolzano naar Venetië is het grotendeels ontspannen fietsen naar beneden langs de rivier de Adige. Onderweg kun je prachtige steden zoals Trento, Bassano del Grappa, Vicenza en Padova bezoeken. En als je beide vakanties wilt combineren, kan dat ook! Je kunt lang fietsen vanuit de Alpen naar Venetië. 

Standplaatsvakantie Dolomieten 

Trektocht van Bolzano naar Venetië

Ontsnap aan de drukte! 

Ontspannen in de Alpen rondom St. Johann 

Oostenrijkse Tirol laat graag zien hoe ontspannend fietsen in de Alpen kan zijn. De routes in het gebied rondom St. Johann voeren je door een rustgevend berglandschap, over stille landweggetjes, langs mooi gelegen meren en door idyllische dorpjes. Tijdens deze standplaatsvakantie kun je kiezen uit vijf afwisselende rondritten. Hier en daar betekent dat wel een flinke klim, maar wie omhoog gaat, wordt ook weer beloond met een heerlijke afdaling. En met een (gehuurde) e-bike is zelfs een steile helling gemakkelijk te overwinnen. 

Ultiem romantisch wandelen 

Natuurlijk kun je ook heerlijk ontspannen wandelen in dit gebied. St. Johann ligt tussen het Kitzbüheler Horn en het bergmassief Wilder Kaiser. Kies uit zeven wandelroutes die langs verschillende kanten van deze imposante bergen voeren. Alle wandelingen zijn niet te lang (van 7 tot 20 km), zodat het niet te zwaar wordt. Wil je liever meer uitdaging? De meeste routes bieden een extra optie voor een uitdagende klim. Om de mooiste kant van de Wilder Kaiser te zien, kun je de bus naar Griesenau nemen en van daaruit het ultiem romantische Kaiserbachtal bewandelen. "Landschaftlich ein Traum! Ein absolutes Muss für jeden Gast", aldus de eigenaar van je standplaatshotel. 

Bekijk de combinatievakantie 

Bekijk de wandelvakantie 

Ontsnap aan de drukte!