2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Van Porto naar Santiago de Compostela

Al eeuwenlang trekken pelgrims uit alle delen van Europa naar Santiago de Compostela. Deze Caminho Portugues leg je, zoals het hoort, te voet af. Vanuit Porto wandel je langs ruige kliffen en over middeleeuwse bruggetjes naar stokoude dorpjes waar de pelgrims ’s avonds samenkomen. » lees meer over Wandelvakantie Van Porto naar Santiago de Compostela

 • Valença do Minho, Tui, Pontevedra
 • Een bedevaartstocht over de Caminho Português
 • Ría de Vigo
GPS Zwaarte zwaarte_12
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 9 dagen
 • Individueel
vanaf 915 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 915 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Bezinning op weg naar Santiago

Al vanaf het jaar 814 trekken jaarlijks duizenden pelgrims langs eeuwenoude paden en vorstelijke steden naar de rustplaats van de apostel Jacobus in het Spaanse Santiago de Compostela. Ga als een pelgrim op pad; om tot bezinning te komen of gewoon om te genieten van de mooie wandeltocht, de natuur en de romaanse monumenten langs het pelgrimspad.

Minder bekende route

Al wandelend volg je de Caminho Português naar einddoel Santiago de Compostela. Eerst door Portugal, later door het Spaanse Galicië. Je start in Porto met eerst een stadswandeling als toepasselijke opwarmer voor je pelgrimage. Na een transfer naar het Portugese vestingstadje Valença do Minho begint je voettocht. Onder meer via Redondela, Pontevedra, Caldas de Rei en Padrón naar Santiago. Deze route is minder bekend dan de caminho vanuit het oosten, maar ook hier word je als reiziger overal gastvrij onthaald. Dus veters vast: off you go!

Onthoofde apostel

Nadat de apostel Jacobus in het jaar 44 in Jeruzalem was onthoofd, werden zijn resten naar Galicië verscheept. Hier steeg hij ten hemel, maar twintig kilometer verderop kwam hij weer neer, daar waar nu Santiago is. Zeven eeuwen dacht niemand meer aan hem, totdat een ster ene Pelayo naar het graf leidde. Een wonder, dat iedereen met eigen ogen wilde zien, ook vandaag nog!

Prachtig Porto

Natuurlijk proef je er een ‘glaasje’. Maar Porto is meer dan port. Ontdek Ribeira, het sfeervolle oude centrum aan de rivier de Douro. De kleurige huizen, smalle straatje, en traditionele boten geven de wijk een fraaie aanblik. Voor de beroemde azulejos stap je even het treinstation van São Bento binnen: zeker twintigduizend blauw beschilderde tegels sieren de stationshal. En loop ook af en toe een kerk in, van buiten vaak sober, maar binnen overdadig met gouden versieringen.

Levendig Santiago

Aan het einde van de tocht komt Santiago de Compostela in zicht, de stad waar historie en religie door de straten waait. Toch is het geen ingeslapen museumstad. De maandelijkse uitgaansagenda toont tal van culturele activiteiten. Maar eerst naar de kathedraal voor je Compostela, je pelgrimsbrevet. Sommigen lopen nog door naar Finistère, om daar hun sokken en schoenen in zee te gooien. Geen puf meer? Schuif dan aan voor een heerlijke maaltijd.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Van Porto naar Santiago de Compostela

Prijzen en data

Route informatie

Het maken van een bedevaart is door de eeuwenoude traditie en de ontmoetingen met andere wandelaars een unieke ervaring. Al sinds de 10e eeuw wandelen pelgrims vanuit Portugal over de Caminho Português naar Santiago de Compostela. Langs de goed gemarkeerde route staan vele wegkruisen, kapellen en karakteristieke horreos (voorraadschuren). De overnachtingsplaatsen hebben allen hun eigen karakter en culinaire specialiteiten.Tijdens deze tocht volgt u de Caminho Português vanuit Portugal door het Spaanse Galicië naar Santiago de Compostela. Deze Sint Jacobsroute is minder bekend dan de camiño vanuit het oosten, maar ook hier worden de reizigers overal gastvrij onthaald. Een stadswandeling door het prachtige Porto is een mooie opwarmer voor uw pelgrimage.

Wandelvakantie Van Porto naar Santiago de Compostela

Tip
Boek een verlengingsnacht in Porto en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Reisinformatie

Inclusief

 • 8 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt 
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Transfer van vliegveld Porto naar het hotel
 • Transfer van Porto naar Valença do Minho (dag 2)
 • Transfer van het hotel in Santiago naar het vliegveld

Exclusief

 • Heenvlucht Porto, terugvlucht vanaf Santiago de Compostela; wij kunnen de vlucht op maat voor je reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan
 • Pelgrimsoorkonde

Boek een verlengingsnacht in Porto en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. 

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Van Porto naar Santiago de Compostela

Porto
Porto
pontevedra
pontevedra
Santiago de compostela
Santiago de compostela

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.