2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
alleen op vakantie europa

Alleen op vakantie Europa

Tijdens een actieve fietsvakantie of wandelvakantie kom je tot rust, is er tijd en ruimte voor bezinning en staat je open voor nieuwe ervaringen. En juist wanneer u dit alleen doet, maak je de allermooiste momenten mee. Zo is het een geheel andere ervaring om in stilte van een prachtig uitzicht te genieten of om in alle rust de omgeving in u op te nemen. Onderweg leer je misschien nieuwe mensen kennen die je niet had leren kennen als je in gezelschap had gereisd. Hoe dan ook: alleen op vakantie in Europa is misschien wel de mooiste vakantie-ervaring van je leven!

Alleen op vakantie: Slovenië

Misschien wel een van de meest verrassende bestemmingen in Europa: Slovenië! Van bezoekers die via Eigen-Wijze Reizen het land bezochten kregen we niets dan lof te horen over dit prachtige land. Zomaar enkele reacties:

  • “Slovenië is een (onverwacht) aantrekkelijk vakantieland, een verborgen parel!”
  • “De Julische Alpen zijn prachtig!”  
  • “Wij willen jullie allereerst bedanken voor deze schitterende wandelvakantie!! Perfect!!”
Alleen op vakantie EuropaAlleen op vakantie Europa

En wat maakt Slovenië nou zo bijzonder, zul je je misschien afvragen! Dat heeft dan toch te maken de grote diversiteit aan landschappen op een relatief klein oppervlak. In één oogopslag zie je een glooiende groene weide met meteen daaraan grenzend een machtige bergpartij van de Julische Alpen. En je ziet rivieren kronkelend door het landschap, zoals de smaragdgroene Soça met witgrijze oevers. Deze rivieren zijn een walhalla voor watersporten als rafting en canyoning. En weer even verder ontdek je verborgen watervallen die rechtstreeks uit een natuurfilm lijken te komen. Kortom: Slovenië is rijk aan natuurschoon! De vriendelijke bevolking is bovendien blij met jouw komst en het massatoerisme heeft nog niet toegeslagen. Dit maakt dat je tegen redelijke prijzen ook nog eens kunt genieten van een heerlijke keuken met invloeden uit de Hongaarse en Italiaanse keuken. En voor wie het interessant vindt: een uitstapje naar Italië of Servië is zo gemaakt!

Nieuwsgierig geworden en alleen op vakantie naar Slovenië? Bekijk onze wandelvakantie Slovenië en fietsvakantie Slovenië.

Alleen op vakantie: Corsica

Nog zo’n bestemming die tot de verbeelding spreekt en alleen maar lovende reacties oplevert: Corsica! Bij Eigen-Wijze Reizen vind je een geheel verzorgde wandelvakantie naar Corsica waarbij je een trektocht maakt vanuit de bergen naar de kust. Onderweg wordt u verrast door het ruige natuurschoon van het eiland. De wandelingen zijn uitdagend door klimmen en dalen, maar dat mag de pret -zeker voor de geoefende wandelaar- niet drukken! Enkele reacties die we kregen:

  • “Corsica is een prachtig eiland. Wij hebben echt genoten van de mooie vergezichten!”
  • “Corsica is een prachtig eiland met een overweldigende natuur […].”

Alleen op reis in Europa? Vergeet dan zeker dit adembenemend mooie eiland niet!  

CorsicaAlleen op vakantie

Alleen op vakantie: Moezel – Duitsland

Alleen op vakantie gaan in Europa kan best een spannende onderneming zijn. Wil je het avontuur aangaan, maar misschien liever wat dichterbij huis? En toch genieten van een landschap dat meer uitdaging biedt dan ons Nederlandse platteland? Denk dan eens aan een fietsvakantie in het Moezelgebied in Duitsland. Een bestemming die je snel bereikt en die je tóch het gevoel geeft even helemaal weg te zijn! Fietsen langs de Moezel staat garant voor heerlijke vergezichten van wijnterrassen, lieflijke dorpjes, rotspartijen en hellingbossen. 

Het terrein is goed begaanbaar waardoor het fietsen makkelijk gaat. En wil je wat extra luxe? Deze fietsvakantie is ook te doen met een elektrische fiets. Alleen op vakantie in Europa kan dus ook wat dichterbij én met wat extra comfort! Als afsluiter enkele mooie reacties over deze fietsvakantie:

  • "Heerlijke vakantie gehad, prachtige reis. Mooie natuur, leuke stadjes en prima hotels!"
  • "Perfect verzorgd. Super. Mooie route."

 Wil je meer inspiratie op doen voor een fietsvakantie? Bekijk dan ook onze top 10 fietsvakanties in Europa.