Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Vakantie aan het water in Nederland

Vakantie aan het water in Nederland

Soms is het helemaal niet nodig om ver weg te gaan om helemaal tot rust te komen tijdens een heerlijke vakantie! En ook wanneer je het milieu wilt sparen door niet te vliegen, is een vakantie in eigen land natuurlijk dé oplossing. Gelukkig heeft Nederland ontzettend veel mooie plekken te bieden. Een vakantie aan het water in Nederland staat dan ook garant voor een fijne tijd en ontdekkingen in eigen land! Bij Eigen-Wijze Reizen vind je een breed aanbod vakanties aan het water in Nederland, van Zeeland tot aan de Friese meren.

Wandelvakantie aan het water

Hoewel vaak aan de zee wordt gedacht wanneer het hebben over een vakantie aan het water in Nederland, biedt het binnenland ook prachtige plekken aan het water. Het Romeinse Limespad is zo’n vakantie die je langs rivieren Nederrijn en de Waal leidt van Rhenen naar Berg en Dal. Deze als ‘wandelroute van het jaar 2019’ bekroonde wandelroute voert langs de historische grens van het oude Romeinse Rijk (limes = grens in Latijn) die op natuurlijke wijze werd gevormd door de rivieren. Tijdens jouw wandeltocht zie je reconstructies van wachttorens en castella en bezoek je verschillende musea.

TerschellingWandelvakantie aan het waterWandelvakantie aan het water

Fietsvakantie aan het water

Natuurlijk mag de schitterende Nederlandse kustlijn niet ontbreken wanneer je denkt aan een vakantie aan het water in Nederland. Wat denk je bijvoorbeeld van het rustige en prachtige Zeeland? Tijdens een fietsvakantie in Zeeland bezoek je duinen, de deltawerken en maak je een oversteek via de Oosterscheldekering. Ook de vaarten en pittoreske dorpen en steden spreken helemaal tot de verbeelding! In het noorden van Nederland vinden we natuurlijk de Waddeneilanden. Een geheel ander landschap dan dat van Zeeland. Het natuurgebied bij de Waddeneilanden is door UNSECO verklaard tot werelderfgoed en is werkelijk prachtig om te bezoeken. Tijdens deze fietsvakantie bezoek je vrijwel alle Nederlandse Waddeneilanden.

2 vakanties gevonden

Workum

Nederland - Fietsvakantie - 5 dagen- Standplaats

  • Hotel Workum
  • Friese steden Bolsward, Harlingen, Sneek, IJlst, Hindeloopen en Stavoren
  • Waterrijk Fluessen en heuvelachtig Gaasterland
vanaf 255,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSAPPE-bikeZwaarte zwaarte_1

Hollandse Hoogtepunten

Nederland - Fietsvakantie - 7 dagen- Trektocht

  • Haarlem, Leiden, Rotterdam en Gouda
  • Fietsen door de Gouden Eeuw en het Groene Hart
  • Een schilderachtig Hollands landschap
vanaf 835,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_1