2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
De 5 mooiste fietsroutes in Nederland

De 5 mooiste fietsroutes in Nederland

Wist je dat Nederland vol staat met prachtige fietsroutes? Van de prachtige heuvels in Limburg tot aan de prachtige Waddeneilanden in het noorden van Nederland. Fietsen door Nederland is een perfecte mix van inspanning en ontspanning. Daarom hebben we hieronder een overzicht van de 5 mooiste fietsroutes in en door Nederland die zeer geschikt zijn voor een fietsvakantie. Over de zwaarte van de fietsroute hoef je geen zorgen te maken, de fietsroutes zijn voor iedereen geschikt!

1. Langs de Maas - 1 rivier en 3 landen

Fietsroute Langs de Maas

Langs de Maas is een prachtige fietsroute waarbij je rivier de Maas volgt door Nederland, België en Frankrijk. Je fietst via Limburg door de Belgische en Franse Ardennen naar het Franse Sedan. Onderweg geniet je van schitterende uitzichten op wijngaarden en een glooiend landschap, en soms zie je hoge en steile hellingen en rotswanden. De fietsroute langs de Maas is een eenvoudige en comfortabele fietsreis die voor iedereen geschikt is. 

 

2. Vennbahn - Van Maastricht naar Luxemburg

Fietsroute Vennbahn

Misschien wel de populairste fietsroute van Nederland en Europa: de voormalige Vennbahn spoorlijn. Via Nederland, België, Luxemburg en Duitsland fietst u langs indrukwekkende heuvellandschappen van de Hoge-Venen en Eifel. Ook bezoekt u Maastricht, Eupen, St. Vith, Clervaux, Bütgenbach, Aken. Die allen over interessante cultuur en historie beschikken. Niets voor niets is de fietsroute Vennbahn zo geliefd.

 

3. Friese steden en meren - Ontdek de 11 steden

Fietsroute Friesland

Friesland staat bekend om het zeilen en schaatsen, maar tegenwoordig ook om het fietsen. De waterrijke provincie staat vol met gemarkeerde fietspaden die je langs de elf Friese steden brengen. De Friese steden en meren fietsvakantie bestaat uit leuke fietsroutes die je ooit gefietst moet hebben. Houdt u van water, dijken en meren? Dan is de Friese steden en meren fietsvakantie voor jou!

 

4. De Waddeneilanden - Unesco Werelderfgoed

Fietsroute Waddeneilanden

Een fietstocht met leuke fietsroutes op de Waddeneilanden. Geniet van unieke en indrukwekkende landschappen op de eilanden. Je fietst op Vlieland of Terschelling en fietst én overnacht op Ameland en Schiermonnikoog. Via Dokkum en Leeuwarden keer je terug naar Harlingen. Wist je dat het natuurgebied door Unesco tot Werelderfgoed is uitgeroepen? Kortom, een fietsvakantie met fietsroutes op de Waddeneilanden mag je niet missen!

 

5. Fietsroute Limburg - Mooie tochten en culinaire hoogstandjes

Fietsroute Limburg

Met onze fietsvakantie Limburg Culinair fiets je gevarieerde fietsroutes door Limburg. Met de Maas als leidraad en beekdalen, boswegen en heidepaden als richtsnoer ontdek je de mooie natuur, idyllische dorpen en pittoreske stadjes. Bovendien stop je bij erkende restaurants uit de omgeving die zelfs worden genoemd in de Gault Millau, Bottin Gourmand of hebben een Bib Gourmand. De ideale mix tussen fietsen en heerlijk eten.

 

Extra tip: Combineer de mooiste fietsroutes met sfeervolle overnachtingen, gratis routebeschrijvingen en gratis bagagevervoer in onze fietsvakanties.

Een van de allermooiste fietsroutes is de fietsroute Langs de Maas. Tijdens deze fietstocht staat de river de Maas centraal. Via Limburg fiets je door drie landen naar het Franse Sedan. De fietsroute is geliefd bij enorm veel fietsers en is daarmee een van de populairste fietsroutes voor een fietsvakantie.

Met de fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen combineer je de mooiste fietsroutes in Nederland met overnachtingen. Hierdoor heb je meer tijd om Nederland te ontdekken op de fiets! Naast sfeervolle overnachtingen, zijn routebeschrijvingen en bagagevervoer voor je geregeld. Geniet vandaag nog van een zorgeloze fietsvakantie.

1 vakanties gevonden

Zuid-Hollandse Hoogtepunten

Nederland - Fietsvakantie - 5 dagen- Trektocht

  • Gouda, Leiden, Delft en Rotterdam
  • Fietsen door de Gouden Eeuw en het Groene Hart
  • De molens van Kinderdijk
vanaf 490,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSAPPE-bikeZwaarte zwaarte_1