2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Vakantie Noord-Duitsland

Vakantie Noord-Duitsland

Hoewel de meeste Nederlanders misschien niet snel aan deze vakantiebestemming denken, is Noord-Duitsland een populair gebied om naar toe te gaan voor veel Duitsers! Het noordelijkste punt van Duitsland grenst aan het Deense schiereiland Jutland. Links daarvan ligt de Noordzee en rechts de Oostzee. Van de Noord-Duitse kust is bekend dat de zon hier meer uren schijnt dan in andere delen van Duitsland: 1.900 zonuren in vergelijking met 1.500 zonuren. Niet zo gek dat jaarlijks heel wat Duitse toeristen naar het noorden trekken om hier lekker uit te waaien. En niet alleen de Noord-Duitse kust trekt bezoekers, ook steden als Hamburg en Bremen zijn in trek.

Noord-Duitsland: vakantie aan de Oostzee

Met name de Noord-Duitse kust is bij uitstek geschikt voor mooi tochten langs het water. Bij Eigen-Wijze Reizen vindt u bijvoorbeeld de populaire fietsvakantie Bergen auf Rügen. Tijdens deze vakantie verblijft u in Rügen, de hoofdstad van het eiland Bergen. Vanuit deze standplaats maakt u meerdere tochten langs de kusten van het eiland. Op het eiland vindt u sporen van het rijke, vorstelijke verleden. Denk bij bijvoorbeeld aan kastelen en prachtige classicistische gevels. Ook krijgt u de gelegenheid om volop te genieten van de natuur. Tijdens een bezoek aan het Nationaal Park Jasmund is het genieten van het uitzicht op de bekende krijtrotsen en ziet u de beroemdste rots: de Königsstuhl.

Bergen auf Rugenvakantie noord-duitslandvakantie noord-duitsland

Noord-Duitsland: vakantie aan de Noordzee

In het noordwesten van Duitsland vindt u de Noordzeekust die doorloopt in de Nederlandse kust. Voor een kennismaking met de Duitse Waddeneilanden Borkum, Norderney en Langeoog is de fietsvakantie Duitse Wadden een echte aanrader. Vanuit Emden, economisch en cultureel centrum van Ostfriesland, start uw trektocht per fiets. Tijdens uw fietsvakantie van 8 dagen fietst u langs de mooie kustlijn, naar de eilanden en naar verschillende bezienswaardigheden in deze regio. Bijvoorbeeld ook naar het idyllische Greetsiel, de mooie stad Norden en uiteindelijk terug naar Emden.

Vakantie Noord-Duitsland: langs de rivieren

Naast de kustvakanties vindt u in Noord-Duitsland twee heerlijke Eigen-Wijze Reizen fietsvakanties in mooie rivierlandschappen. Zo is de fietsroute Langs de Hase-Ems een prachtig stroomgebied dichtbij het Nederlandse Twente waar u vele schilderachtige stadjes en dorpjes te midden van het groen vindt. Onderweg geniet u van vakwerkhuizen en vele culturele bezienswaardigheden. Verder naar het noorden van Duitsland vindt u fietsvakantie Langs de Weser, de fietsklassieker die bekendstaat als ‘Weserradweg’. Deze inspirerende trektocht neemt u mee stroomafwaarts richting de Noordzeekust en leidt u langs historische plaatsen, kloosters en kastelen. Beide riviertochten zijn heerlijke fietsvakanties om al fietsend heerlijk tot rust te komen in het prachtige Duitse landschap!

Vakantie Noord-Duitsland

1 vakanties gevonden

Langs de Oostzee

Duitsland - Fietsvakantie - 8 dagen- Trektocht

  • Eeuwenoude Hanstedesteden Lübeck, Wismar, Rostock en Stralsund
  • Betoverend Boddenlandschap
  • Overtochten naar kleine eilanden
vanaf 1095,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_12