Wandeltochten Italië

Italië is zo’n prachtig land…het is eigenlijk onmogelijk om te kiezen waar je heen wilt. Voor bergvakanties kun je terecht in de Dolomieten of Apennijnen, voor wandelingen langs de kust is het gebied bij Cinque Terre een droombestemming en als je wilt genieten van glooiende heuvels is waarschijnlijk geen enkele bestemming mooier dan Toscane. Hoe dan ook, wandeltochten in Italië staan garant voor onvergetelijke panorama’s en u komt zeker tot rust in de prachtige natuur.

Wandeltochten in Toscane

Toscane staat bekend om het iconische landschap met glooiende heuvels, slingerwegen, cipressen en de blauwe luchten. Niet zo gek dat Toscane hoog op het wensenlijstje staat van bijna elke wandelaar! Bij Eigen-Wijze Reizen kunt u terecht voor twee prachtige wandeltochten door deze streek. Allereerst de Godenweg, ook wel de Via degli Dei, een route die de twee steden Bologna en Florence verbindt. Delen van de Godenweg werden al in de 7e eeuw voor Christus gelopen door de Etrusken om zo de Apennijnen over te steken. Een echte weg werd aangelegd door de Romeinen, bekend als de Via Flaminia Militare. Tijdens uw wandeltocht zult u restanten zien van deze weg. Onderweg geniet u van het prachtige Toscaanse landschap met tussen de heuvels Florentijnse villa’s en olijfboomgaarden.

Een andere route door Toscane laat meer van het zuidelijke Toscaanse landschap zien. De wandeltocht van Volterra naar Siena is volgens ervaringen andere wandelaars een optimale combinatie tussen genieten van het natuurschoon tijdens de wandelingen en de gezellige stadjes in de avond. Wandelaars die van geschiedenis houden, halen hun hart op in Volterra waar nog de Etruskische stadsmuren te zien zijn en het 2100 jaar oude Romeinse amfitheater. Het eindpunt van deze wandeltocht in Italië is het prachtige Siena. Deze oude stad staat bekend op het prachtige schelpvormige plein, haar kathedraal, de paleizen en de iconische smalle en steile straatjes.

Wandeltochten Cinque Terrewandeltochten italie

Bent u een liefhebber van de kust, gezellige stadjes én prachtig natuurschoon? Dan mag een bezoek aan de Cinque Terre niet ontbreken! De dorpen in dit Nationaal Park zijn door het UNESCO opgenomen in de Werelderfgoedlijst en zijn onder andere met elkaar verbonden door een wandelpad dat bekendstaat als de Sentiere Azzurro. Dit kustpad biedt een prachtig uitzicht op de lieflijke dorpen en uitgestrekte wijngaarden. Kortom: deze wandeltocht leidt u door een van de mooiste plekken op aarde!  

Wandeltochten Dolomieten

Voor de liefhebber van bergen, is een wandeltocht door de Dolomieten zeer aan te raden! Deze bijzondere wandelvakantie in Kastelruth, laat u kennismaken met Zuid-Tirol, de noordelijkste provincie van Italië. Dit ware wandelparadijs heeft een aantal heerlijke voordelen: een mild klimaat, een ontspannen sfeer, indrukwekkende bergtoppen en de meest prachtige panorama’s. Vanuit Kastelruth ontdekt u meerdere nabijgelegen dorpjes als Fiè, Siusi, Saltria en Ortisei. Bovendien heeft u hierbij uitzichten op bergtoppen als Petz (2.563m hoog), Sasso Piatto (2.958m hoot) en Mont de Bulacia (2.958m hoog). Ook wanneer u tijdens deze wandeltocht besluit om een dag niet te wandelen, zijn er voldoende mogelijkheden om heerlijk te ontspannen in de nabije omgeving van Kastelruth.

Wandeltochten Italië

Selectie van 3 vakanties

Cinque Terre - Italië - Ligurië

Wandelvakantie    7 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
Cinque Terre — Italië
Herfst Aanrader Hondje GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Portovenere, Riomaggiore, Corniglia, Monterosso, Levanto, Bonassola
 • Kleurrijke vissersdorpen
 • Kust- en bergpaden
 • Kliffen
 • Dagafstanden 6 - 14 km

INCL. TREIN-, BUS-, BOOTTRANSFERS TIJDENS TOCHT

vanaf 1095,-

Kastelruth - Italië - Dolomieten

Wandelvakantie    6 of 8 dagen    standplaats

Reizen vanaf nu
Kastelruth — Italië
GPS Culinair Kroontje Hondje
 • Hotel Villa Kastelruth
 • Seisser Alm, Ortisei, Sassopiatto 
 • Wandelen in de Dolomieten
 • Adembenemend landschap
 • Heerlijk eten
 • Dagafstand 8-23 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 660,-

Toscane wandelen - Italië - Midden

Wandelvakantie    8 of 9 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
Toscane wandelen — Italië
Hondje Herfst Aanrader GPS Winterzon
 • Hotels met bagagevervoer
 • Volterra, Sensano, San Gimignano, Colle di Val d' Elsa, Monteriggioni, Siena
 • Wandelen door de Toscaanse middeleeuwen
 • Chianti Senese, de beroemde wijnstreek
 • Middeleeuwse straatjes, kerken en paleizen
 • Dagafstand 7-17 km
vanaf 915,-
Nazomer korting
Mooie streek, wel erg veel grasland, zeer vriendelijk hotelpersoneel, leuk dat je n lunchpakket meekrijgt.

Anoniem

/ 6

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt