2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Het Romeinse Limespad

Het Romeinse Limespad

Treed in de voetsporen van de Romeinen door dezelfde route te bewandelen als dat zij 2000 jaar eerder deden. Het Romeinse Limespad - wandelroute van het jaar 2019 -  leidt u langs verschillende historische plekken in Nederland. Met een totale lengte van 275 kilometer, stippelt het Romeinse Limespad een route uit over de gehele breedte van ons land. De wandelroute start in Katwijk, om vervolgens helemaal in Berg en Dal te eindigen.

Het Romeinse Limespad heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord voor grens, Limes. Het Romeinse Limespad tekende namelijk de noordergrens van het Romeinse Rijk in Nederland. De rivieren tekenden een natuurlijke grens dwars door ons land. Langs deze grens hebben de Romeinen hun sporen achter gelaten, die je tijdens je wandelroute tegenkomt. Bekijk hieronder ons aanbod aan wandelvakanties langs het Romeinse Limespad.

Romeinse Limespad traject bij Eigen-Wijze Reizen

Eigen-Wijze Reizen biedt het eindtraject aan van het Romeinse Limespad. De wandelroute leidt van Rhenen naar het eindpunt Berg en Dal. Het is een 7-daagse wandelvakantie, inclusief logies en ontbijt in door Eigen-Wijze Reizen geselecteerde hotels. Tijdens jouw wandelvakantie ervaar je een combinatie van natuur en steden met veel historie. Je hoeft je geen zorgen te maken over de bagage, wij zorgen er namelijk voor dat jouw bagage bij de volgende bestemming aankomt.

Kasteel DoorwerthRomeinse LimespadRomeinse Limespad

Het wandeltraject van Eigen-Wijze Reizen is daarnaast ideaal voor beginners. De route loopt namelijk via overwegend vlakke terreinen, met dagafstanden tussen de 15 en 20 kilometer. Voor vertrek krijg je de route en een boekje over het Romeinse Limespad thuis gestuurd. Aan het einde van jouw reis krijg je een transfer terug naar het startpunt. Deze transfer is via bus of trein, en daarnaast bij de reis inbegrepen.

Wandelen met gps

Het Romeinse Limespad traject is leverbaar met gps. Hierbij heb je de keuze uit twee verschillende opties. Je hebt de mogelijkheid om een compleet gps-toestel te huren bij Eigen-Wijze Reizen. Beschik je al over een eigen gps-toestel of een smartphone met de benodigde functies? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van de aangeboden gps-tracks. Bij vragen over onze gps-mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op!

Wandelen met gps

vakantie gevonden

Het Romeinse Limespad

Nederland - Wandelvakantie - 7 dagen- Trektocht

  • Rhenen, Heelsum, Arnhem, Elst, Nijmegen, Berg en Dal
  • Het Romeinse Rijk
  • Rivieren, stuwwallen en uiterwaarden
vanaf 710,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSZwaarte zwaarte_1