Wandelvakanties Groot-Brittannië

Een wandelvakantie in Groot-Brittannië staat garant voor een mooie combinatie van natuur en cultuur. Het land biedt een enorme variatie in landschappen met bergen en heuvels, vruchtbare vlakten, meren, hoogveen, heidegronden, rivieren en beken. Ook kent het Verenigd Koninkrijk een rijke geschiedenis: u vindt er daarom tal van prehistorische monumenten. Eigen-Wijze Reizen biedt u individuele actieve vakanties in het Engelse deel van Groot-Brittannië. Zo vindt u bij ons een wandelreis door het prachtige Lake District, waarbij u de alom bekende Cumbria Way verkent. Bij onze wandelreizen is het vervoer van uw bagage inbegrepen, waardoor u profiteert van extra comfort. Bekijk hier onze wandelvakanties in het prachtige Groot-Brittannië.

Wandelvakantie Groot-Brittannië

Een wandelvakantie in Groot-Brittannië: Engeland, Schotland en Wales

Groot-Brittannië, bestaande uit Engeland, Schotland en Wales, leent zich uitstekend voor een heerlijke wandelvakantie. Eigen-Wijze Reizen biedt u wandelvakanties naar onder andere Lake District, de Kanaaleilanden, Exmoor National Park en de Cotswolds. Stuk voor stuk zijn dit bestemmingen waar u kennismaakt met het glooiende Engelse landschap. Overnachten doet u in de door onze medewerkers geselecteerde hotels of bed & breakfasts. Op de trektochten is het bagagevervoer geregeld.

Al sinds 1986 organiseren wij wandelvakanties naar bestemmingen in heel Europa en daarbuiten. Wij combineren een verzorgde vakantie met het ultieme gevoel van vrijheid. U bepaalt zelf uw reisgezelschap en gaat zonder gids op pad, gewapend met een routebeschrijving en/of kaart. U bepaalt zelf uw dagindeling, kiest zelf uw tempo en waar gewenst kunt u altijd afwijken van de routes. U overnacht in gezellige hotels of pensions die door onszelf geselecteerd zijn. Over uw bagage hoeft u zich bovendien niet druk te maken: alle trektochten bieden wij aan inclusief bagagevervoer van en naar de hotels.

Bezienswaardigheden in Groot-Brittannië


 • Bewonder het prachtige wandelgebied de Cotswold door gemarkeerde wandelpaden en landgoederen. 
   
 • Geniet van beboste valleien, oude voetbruggen, snelle stroompjes en prachtige uitzichten in het Exmoor National Park
   
 • Beleef de eeuwenoude strijd tussen Engeland en Frankrijk op de Kanaaleilanden
   
 • Windermere, een plaats bij het grootste natuurlijke meer van Engeland. 
   
 • Bezoek Carlisle en de beroemde Hadrian’s Wall, één van de oudste steden van Groot-Brittannië met een Romeins verleden.

 

Bekijk onze wandelvakanties in Groot-Brittannië

Vragen over wandelvakanties in Groot-Brittannië

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over wandelvakanties in Groot-Brittannië:

Een wandelvakantie in Groot-Brittannië biedt een scala aan redenen om te verkennen en te genieten van het prachtige landschap, de rijke geschiedenis, de diverse culturen en de charmante dorpjes.

Groot-Brittannië kent prachtige gebieden voor een mooie wandeltocht. Van de bekende Cotswolds tot aan de populaire Lake District.

De beste periode voor een wandelvakantie in Groot-Brittannië hangt af van de specifieke regio en het gewenste weer. Over het algemeen zijn de lente en de zomer populaire seizoenen vanwege het aangename weer en de langere dagen. In sommige regio's, zoals Schotland, kan het wandelseizoen zich uitstrekken tot de vroege herfst. Raadpleeg de reisinformatie op onze website voor specifieke aanbevelingen per bestemming.


Populaire wandelvakanties in Groot-Brittannië: Engeland, Schotland, Wales

 

Wandelvakantie De CotswoldsDe Cotswolds (het hart van Engeland)

In het hart van Engeland bevinden zich de Cotswolds, een ideale wandelstreek met veel gemarkeerde wandelpaden die soms dwars door weilanden en over erven en landgoederen lopen. Het lieflijke Engelse landschap biedt u onder andere glooiende weides en akkers met eeuwenoude beuken en eiken, fraaie heggen, stapelmuurtjes en cottages. De huizen zijn veelal gemaakt van het honingkleurige Cotswold-kalksteen en in de plaatsen en dorpjes vindt u vele gezellige pubs en bed & breakfasts. 

De trektocht door de Cotswolds duurt 8 of 10 dagen en is één van onze topbestemmingen. Als u op zoek bent naar een wandelvakantie met adembenemend Engels landschap is deze reis echt iets voor u. De dagelijkse wandelingen zijn over het algemeen 10 tot 20 kilometer per dag.

» Wandelvakantie Cotswolds

 

Wandelvakantie Exmoor National Park EngelandWandelen door Exmoor National Park

Exmoor National Park ligt in de graafschappen Sommerset en Devon, in het zuidwesten van Engeland, Groot-Brittannië. Het park wordt aan de noordzijde begrensd door hoge kliffen, in het binnenland treft u een golvend heuvelland en moerassige veengronden aan. Exmoor National Park kent talrijke fraai beboste valleien, oude voetbruggen, snelle stroompjes en prachtige uitzichten. De vele wandelpaden door het park leiden langs de kliffen aan de kust, langs cottages en door vele Engelse dorpjes.

De trektochten in Exmoor National Park duren 8 of 10 dagen en biedt u alle ingrediënten die nodig zijn voor een onvergetelijke wandelvakantie. U overnacht in speciaal geselecteerde hotels en bed & breakfasts waar u na een heerlijk Engels ontbijt weer helemaal klaar bent voor een dag wandelen. De meeste wandeltochten zijn 10 tot 20 kilometer lang. 

» Exmoor National Park

 

Wandelvakantie Kanaaleilanden EngelandWandelvakantie Kanaaleilanden

In het Kanaal bevinden zich de Kanaaleilanden Jersey, Guernsey en Sark. De drie eilanden liggen nabij de kust van Normandië, zijn politiek onafhankelijk, maar loyaal aan de Britse kroon. Op de eilanden vindt u vele sporen van de eeuwenoude strijd tussen Engeland en Frankrijk, zoals bijvoorbeeld kastelen en wachttorens. Op de Kanaaleilanden is het nooit echt koud en profiteert u van een uitsekend klimaat.

Op deze wandelvakantie bezoekt u de drie grootste eilanden: Jersey, Guernsey en Sark. Hoewel veel straatnamen op de eilanden Franse invloeden verraden, is de sfeer op de eilanden typisch Engels. In 8 dagen bezoekt u de drie eilanden, die u verkent met prachtige wandelroutes en waar u overnacht in comfortabele hotels.

Momenteel niet beschikbaar.

 

Wandelvakantie Engeland Lake DistrictWandelvakantie Lake District

In het noordwesten van Engeland vindt u het prachtige Lake District, een eeuwenoud gebied met talrijke meren en wandelpaden. Een 8-daagse trektocht voert hoofdzakelijk langs de Cumbria Way, een wandelpad door de mooiste en meest indrukwekkende landschappen van Groot-Brittannië. Tijdens deze wandelvakantie overnacht u in kleine hotels en typisch Engelse bed & breakfasts.

Uw trektocht begint in Windermere, een plaats bij het grootste natuurlijke meer van Engeland. Vanaf daar wandelt u langs onder andere ruige landschappen, idyllische dorpjes, gezellige herbergen en theehuizen, kuddes schapen, vele bruggetjes, meren, bossen en weilanden en tot slot de stad Carlisle en de beroemde Hadrian's Wall. Deze wandelvakantie biedt u vele gezichten van Engeland en landschappen om nooit meer te vergeten.

» Wandelen in Lake District


Wandelen in Groot-Brittannië

Wandelen in Groot-Brittannië

Eigen-Wijze Reizen is sinds 1986 gespecialiseerd in het organiseren van individuele fiets- en wandelvakanties. Alle reizen zijn individueel. Dat betekent dat u op pad gaat met uw eigen reisgezelschap, een kaart en een uitgebreide routebeschrijving. U reist dus niet met een gezelschap of een gids. Alle routes zijn door onze eigen medewerkers uitgezet en wij onderhouden intensief contact met de meest gemoedelijke hotels ter plaatse. Trektochten worden u aangeboden inclusief bagagevervoer. Dat betekent dat u op uw wandelvakantie niet hoeft te sjouwen met uw bagage. 

Wilt u graag meer informatie over onze wandelvakantie Groot-Brittannië? Neem dan contact op met onze klantenservice. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden om uw droom wandelvakantie te organiseren. 

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze wandelvakanties in Groot-Brittannië


Wandelvakanties in Groot-Brittannië keuze uit 5 wandelvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Groot-Brittannië

Lake District - Groot-Brittannië -

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

De Cotswolds - Groot-Brittannië -

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Exmoor - Groot-Brittannië -

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

De Cotswolds - Groot-Brittannië - Hart van Engeland

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • B&B's met bagagevervoer
 • Cheltenham, Winchcombe, Broadway, Chipping Campden, Moreton-in-Marsh, Bourton-on-the-Water
 • Glooiende weilanden en landgoederen
 • Arbo­retum­­ bij Batsford
 • Dagafstanden 9 - 19 km
vanaf 1065,-

Exmoor - Groot-Brittannië - Somerset & Devon

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • Hotels/B&B's met bagagevervoer
 • Porlock, Brendon, Lynton, Simonsbath, Exford
 • Steile kliffen en heuvelende heidevelden
 • Exmoor National Park
 • Kliffenkust tussen Minehead en Combe Martin
 • Dagafstand 13-22 km
vanaf 880,-

Isle of Arran - Groot-Brittannië - Arran

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

Nieuw
Isle of Arran — Groot-Brittannië
Hondje GPS Aanrader
 • Hotels met bagagevervoer
 • Brodick, Whiting Bay, Sannox, Lochranza
 • Schotland in het klein
 • Kustpaden
 • Hooglanden
 • Dagafstand 8-20 km
vanaf 1085,-

Lake District - Groot-Brittannië - Noord-West

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • Hotels en B&B's met bagagevervoer
 • Windermere, Coniston, New Dungeon Ghyll, Keswick, Caldbeck, Carlisle
 • Wandelen over de Cumbria Way
 • Idyllische dorpjes
 • Langs meren, rivieren en heuvels
 • Dagafstand 10-21 km
vanaf 945,-

The Heart of Scotland - Groot-Brittannië - Schotland

Wandelvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Hondje
 • B&B's en hotels met bagagevervoer
 • Callander, Killin, Kenmore, Aberfeldy, Pitlochry
 • Wandelen over de Rob Roy Way
 • Hooglanden
 • Lochs (meren) en glens (valleien)
 • Dagafstanden 13 tot 23 km
vanaf 1095,-