2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Isle of Arran

Met zijn strandjes, otters, zeehonden, witgeverfde huisjes en het fraaie licht ademt het Schotse eiland Arran de sfeer van de Hebriden. Maar in tegenstelling tot deze eilandengroep is het klimaat er zeer mild; er groeien zelfs palmbomen. Dat maakt Arran een heerlijk wandeleiland. » lees meer over Wandelvakantie Isle of Arran

 • Brodick, Whiting Bay, Sannox, Lochranza, Claonaig, Tarbert, Tayinloan, Gigha
 • Arran, Kintyre en Gigha
 • Kustpaden en Hooglanden
GPS Hond Zwaarte zwaarte_2
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 1270 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 1270 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Heimwee naar Schotland

Schotland in al zijn facetten beleven? Het eiland Arran brengt de ruige hooglanden, de grillige kusten en het lieflijke laagland samen. Je bewandelt er drie van de mooiste etappes van de Arran Coastal Way. Het kleine Gigha toont minder hoge bergen, maar vooral rust en ruimte.

 

Weemoedig

Verken in drie dagen het hele eiland Arran met z’n verborgen baaien, stranden en uitzichtpunten. Zo wandel je vanuit Whiting Bay terug naar Brodick. En vanaf daar naar Sannox en via de kust naar Lochranza. Daarna verlies je ook je hart op het schiereiland Kintyre, met z’n glooiende heuvels. ‘Mull of Kintyre, oh mist rolling in from the sea… My desire is always to be here, oh Mull of Kintyre.’ Je loopt de eerste kilometers langs de kust naar Skipness, waarna je de met bos en heide begroeide heuvels oversteekt. Via de ruïne van het kasteel Tarbert daal je af naar het gelijknamige pittoreske vissersplaatsje. Met een wandeling als deze begrijp je wat Paul McCartney zo weemoedig maakt. Tot slot doe je ook nog het eiland Gigha aan.

Brodick castle

Miniatuur Schotland

De bergen met grillige pieken en diepe dalen van het eiland Arran doen denken aan de Schotse hooglanden. Maar de groene heuvels en weilanden lijken weer op de laaglanden. Arran wordt daarom ook wel ‘Schotland in miniatuur’ genoemd. En toch is er van alles te zien en te doen. Het eiland toont een gevarieerde kustlijn, dramatische bergtoppen, beschutte stranden, groene bossen, culturele festivals en - ook heerlijk - veel lokale lekkernijen.

Klein, maar fijn

Het kleine Gigha is een van de best bewaarde schatten van Schotland. Het eiland is een oase van rust en ruimte. Niet verwonderlijk dat de bewoners zo trots zijn op hun woonplek. Verken in twee dagen het hele eiland met z’n verborgen baaien, stranden en uitzichtpunten. Ook hier een rijke fauna op en rond de eilanden: otters, zeehonden, dolfijnen, edelherten en heel veel soorten vogels.

Gigha

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Isle of Arran

Prijzen en data

Route informatie

Het eiland Arran wordt door zijn grote variatie aan landschappen ‘Schotland in het klein’ genoemd. De bergen met grillige pieken en diepe dalen doen denken aan de Schotse hooglanden, terwijl de groene heuvels en weilanden lijken op de Schotse laaglanden. Door de beschutte ligging in de Firth of Clyde, de zeearm ten westen van Glasgow, is het klimaat op Arran uiterst mild en dus zeer geschikt voor een wandelvakantie. U loopt de 3 mooiste routes van het kustpad ‘the Arran Coastal Way’ en maakt rondwandelingen door sprookjesachtige glens (beekdalen).

Wandelvakantie Isle of Arran

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt 
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Bus- en boottransfers circa. € 18,-
 • Indien per vliegtuig (dag 1): Bus, trein en boot van Glasgow naar Brodick circa. € 17,-
 • Indien per vliegtuig(dag 8): Bus van Tayinloan naar Glasgow op de vertrekdag circa. € 25,-
 • Retourvlucht Glasgow: wij kunnen de vlucht op maat voor je reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Hond toegestaan: op aanvraag, eventuele toeslagen voldoe je ter plaatse (beperkte beschikbaarheid)

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Isle of Arran

Gemiddelde beoordeling: 8.5 o.b.v 9 beoordelingen.

lochranza castle isle of arran
lochranza castle isle of arran
Lochranza
Lochranza
Bay of arran
Bay of arran

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.

Tags van deze reis

Actieve vakanties