Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Wandelvakantie Engeland

Wandelvakantie Engeland

Engeland leent zich uitstekend voor een heerlijke wandelvakantie. Eigen-Wijze Reizen bied je wandelvakanties naar onder andere Lake District, de Kanaaleilanden, Exmoor National Park en de Cotswolds. Stuk voor stuk zijn dit bestemmingen waar je kennismaakt met het glooiende Engelse landschap. Overnachten doe je in de door onze medewerkers geselecteerde hotels of bed & breakfasts. Op de trektochten is het bagagevervoer geregeld.

De Cotswolds (het hart van Engeland)

In het hart van Engeland bevinden zich de Cotswolds, een ideale wandelstreek met veel gemarkeerde wandelpaden die soms dwars door weilanden, over erven en landgoederen lopen. Het lieflijke Engelse landschap biedt onder andere glooiende weides en akkers met eeuwenoude beuken en eiken, fraaie heggen, stapelmuurtjes en cottages. De huizen zijn veelal gemaakt van het honingkleurige Cotswold-kalksteen en in de plaatsen en dorpjes vind je vele gezellige pubs en bed & breakfasts. 

De CotswoldsWandelvakantie EngelandWandelvakantie Engeland

De trektocht door de Cotswolds duurt 8 of 10 dagen en is één van onze topbestemmingen. Als je op zoek bent naar een wandelvakantie met adembenemend Engels landschap is deze reis echt iets voor jou. De dagelijkse wandelingen zijn over het algemeen 10 tot 20 kilometer per dag.

Wandelen door Exmoor National Park

Exmoor National Park ligt in de graafschappen Sommerset en Devon, in het zuidwesten van Engeland. Het park wordt aan de noordzijde begrensd door hoge kliffen, in het binnenland tref je een golvend heuvelland en moerassige veengronden aan. Exmoor National Park kent talrijke fraai beboste valleien, oude voetbruggen, snelle stroompjes en prachtige uitzichten. De vele wandelpaden door het park leiden langs de kliffen aan de kust, langs cottages en door vele Engelse dorpjes.

De trektochten in Exmoor National Park duren 8 of 10 dagen en biedt alle ingrediënten die nodig zijn voor een onvergetelijke wandelvakantie. Je overnacht in speciaal geselecteerde hotels en bed & breakfasts waar je na een heerlijk Engels ontbijt weer helemaal klaar bent voor een dag wandelen. De meeste wandeltochten op deze trektocht zijn 10 tot 20 kilometer lang. 

Exmoor National Park

Wandelvakantie Kanaaleilanden

In het Kanaal bevinden zich de Kanaaleilanden Jersey, Guernsey en Sark. De drie eilanden liggen nabij de kust van Normandië, zijn politiek onafhankelijk, maar loyaal aan de Britse kroon. Op de eilanden vind je vele sporen van de eeuwenoude strijd tussen Engeland en Frankrijk, zoals bijvoorbeeld kastelen en wachttorens. Op de Kanaaleilanden is het nooit echt koud en profiteer je van een uitstekend klimaat.

Tijdens deze wandelvakantie bezoek je de drie grootste eilanden: Jersey, Guernsey en Sark. Hoewel veel straatnamen op de eilanden Franse invloeden verraden, is de sfeer op de eilanden typisch Engels. In 8 dagen bezoek je de drie eilanden, die verken je door middel van prachtige wandelroutes. Je overnacht in comfortabele hotels.

Wandelvakantie Lake District

In het noordwesten van Engeland vind je het prachtige Lake District, een eeuwenoud gebied met talrijk meren en wandelpaden. Een 8-daagse trektocht voert hoofdzakelijk langs de Cumbria Way, een wandelpad door de mooiste en meest indrukwekkende landschappen van Groot-Brittannië. Tijdens deze wandelvakantie overnacht je in kleine hotels en typisch Engelse bed & breakfasts.

Deze trektocht begint in Windermere, een plaats bij het grootste natuurlijke meer van Engeland. Vanaf daar wandel je langs ruige landschappen, idyllische dorpjes, gezellige herbergen en theehuizen. Struin door kuddes schapen, over vele bruggetjes, langs meren, bossen en weilanden en tot slot de stad Carlisle met de beroemde Hadrian's Wall. Deze wandelvakantie biedt de vele gezichten van Engeland en landschappen om nooit meer te vergeten.

Wandelvakantie Lake District

Wandelvakanties Engeland

Eigen-Wijze Reizen is sinds 1986 gespecialiseerd in het organiseren van individuele fiets- en wandelvakanties. Alle reizen zijn individueel. Dat betekent dat je op pad gaat met jouw eigen reisgezelschap, een kaart en een uitgebreide routebeschrijving. Je reist dus niet met een gezelschap of een gids. Alle routes zijn door onze eigen medewerkers uitgezet en wij onderhouden intensief contact met de meest gemoedelijke hotels ter plaatse. De trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. Dat betekent dat je op jouw wandelvakantie niet hoeft te sjouwen met zware bagage. 

Boek jouw wandelvakantie naar Engeland op onze website, of neem telefonisch contact met ons op. Wij adviseren je graag over een reis naar Groot-Brittannië. Ons telefoonnummer is: (053) 4303435.

2 vakanties gevonden

Cotswolds

Groot-Brittannië - Wandelvakantie - 8 dagen- Trektocht

  • B&B's met bagagevervoer
  • Cheltenham, Winchcombe, Broadway, Chipping Campden, Moreton-in-Marsh, Bourton-on-the-Water
  • Glooiende weilanden en landgoederen
vanaf 1195,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSZwaarte zwaarte_2

Exmoor

Groot-Brittannië - Wandelvakantie - 8 dagen- Trektocht

  • Porlock, Brendon, Lynton, Simonsbath, Exford
  • Steile kliffen en heuvelende heidevelden
  • Kliffenkust tussen Minehead en Combe Martin
vanaf 970,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSZwaarte zwaarte_23