Wandelvakantie Ierland

Ierland: een schitterende bestemming voor liefhebbers van de natuur. Een groen binnenland, ruige kusten (waarbij de westkust zelfs een subtropisch klimaat kent onder invloed van de Atlantische Oceaan), vele aantrekkelijke stadjes en dorpjes en bijzonder gastvrije mensen maken dit land een fantastische bestemming voor een actieve vakantie.

Onze wandelvakantie in Ierland betreft een 8- of 11-daagse trektocht te voet langs de route van de bekende Ring of Kerry. Het schiereiland Kerry biedt u een zeer gevarieerd landschap met bosrijke gebieden, veengebieden en steile klifkusten. De route voert u door vele karakteristieke stadjes zoals Kenmare, Killarney, Sneem en Waterville.

Wandelvakantie Ierland

Een wandelvakantie in Ierland

Eigen-Wijze Reizen biedt u de fantastische wandelvakantie Ring of Kerry aan over het schiereiland Kerry. De bekende Ring of Kerry over het schiereiland voert langs een zeer gevarieerd en afgelegen landschap, dat nauwelijks veranderd is sinds de eerste bewoners zich hier vestigden. U loopt langs steile klifkusten, mooie stranden en door veengebieden en wouden, en heeft fantastische uitzichten over Dingle Bay en Kenmare Bay. Ook bezoekt u het nationaal park van Killarney en krijgt u volop de kans te genieten van lokale pubs, Guinness en traditionele Ierse muziek.

Al sinds 1986 organiseren wij wandelvakanties naar bestemmingen in heel Europa en daarbuiten. Wij combineren een verzorgde vakantie met het ultieme gevoel van vrijheid. U bepaalt zelf uw reisgezelschap en gaat zonder gids op pad, gewapend met een routebeschrijving en/of kaart. U bepaalt zelf uw dagindeling, kiest zelf uw tempo en waar gewenst kunt u altijd afwijken van de routes. U overnacht in gezellige hotels of pensions die door onszelf geselecteerd zijn. Over uw bagage hoeft u zich bovendien niet druk te maken: alle trektochten bieden wij aan inclusief bagagevervoer van en naar de hotels.

Bezienswaardigheden in Ierland


 • Iveragh, één van de mooiste schiereilanden van Ierland en bekend als de Ring of Kerry. 
   
 • Geniet van prachtige en verre uitzichten vanaf de Peakeen Mountain
   
 • Beleef de eeuwenoude strijd tussen Engeland en Frankrijk op de Kanaaleilanden
   
 • Wandel door het 19e eeuwse Muckross House en neem de 19e-eeuwse architectuur helemaal tot je. 
   
 • Proef de kleurlijk en groene sfeer in het unieke Killarney National Park
   

 

Bekijk onze wandelvakanties in Ierland

Vragen over wandelvakanties in Ierland

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over wandelvakanties in Ierland:

Een wandelvakantie in Ierland biedt een unieke combinatie van adembenemende natuurlijke landschappen, rijke culturele erfgoed, gastvrije bevolking en legendarische wandelroutes.

Ierland kent een prachtig gebied voor een wandeltocht de bekende Ring of Kerry.

De beste periode om een wandelvakantie in Ierland te boeken is over het algemeen van de lente tot de vroege herfst, van april tot september. In deze periode is het weer meestal aangenamer en zijn de dagen langer, waardoor u optimaal kunt genieten van de prachtige landschappen en wandelroutes die Ierland te bieden heeft. Het is echter altijd raadzaam om het specifieke klimaat en de weersomstandigheden van de regio waar u naartoe wilt reizen te controleren en rekening te houden met eventuele seizoensgebonden drukte of sluitingen.

 

Wandelen in Ierland

Wandelen in Ierland

Eigen-Wijze Reizen is al meer dan 30 jaar specialist in individuele wandelvakanties en fietsvakanties. Op al onze reizen wandelt u zonder gids, met uw eigen reisgezelschap en in uw eigen tempo. Daarbij gaat u op pad met duidelijke kaarten en routebeschrijvingen.

Bij de meeste wandelvakanties is het bovendien mogelijk te wandelen met GPS. U gebruikt de GPS-track op uw eigen apparaat of smartphone, of u kunt een GPS-toestel huren via Eigen-Wijze Reizen. Overnachten doet u in accommodaties die door ons geselecteerd zijn op kwaliteit en sfeer.

Met alle locaties onderhouden we nauw rechtstreeks contact. Trektochten worden u aangeboden inclusief bagagevervoer. Dat betekent dat u op uw wandelvakantie niet hoeft te sjouwen met uw bagage. 

 

Wilt u graag meer informatie over onze wandelvakantie Ierland? Neem dan contact op met onze klantenservice. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden om uw droom wandelvakantie te organiseren. 

Nederland: +31(0)53 430 34 35

 

Bekijk onze wandelvakanties in Ierland

 


Wandelvakanties in Ierland keuze uit 0 wandelvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Uw selectie leverde geen resultaten op