2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Ring of Kerry, 12 dagen

Ierland is één grote panoramatour, en de beroemde Ring of Kerry in het zuidwesten is daar het allermooiste deel van. Het is geen geheim dat de uitzichten er in overvloed zijn. Beginnend in Killarney ontvouwt zich een fenomenale opeenvolging. Met kleurrijke vissersdorpen, groene velden, spectaculaire hoge kliffen en verscholen baaien. Een absolute wandeltopper, twaalf dagen lang. Ring of Kerry? Twelve points! » lees meer over Wandelvakantie Ring of Kerry, 12 dagen

 • Killarney, Glencar, Glenbeich, Foilmore, Waterville, Caherdaniel, Derryname, Sneem, Kenmare
 • Killarney National Park, Dingle Bay, Caragh Lake
 • Hotels met bagagevervoer
GPS Zwaarte zwaarte_3
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 12 dagen
 • Individueel
vanaf 1220 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 1220 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Ring of Kerry: allergroenste Ierland

“Ierland is anders”, is het antwoord op de vraag waarom veel wandelaars het groene eiland kiezen. Maar waarom toch? Zijn het de rododendrons die de kust sieren? De fraaie wandelwegen? De verstilde dorpen? Of de gezelligheid van de Ierse pubs? Yes, yes, yes, yes. En dat ondubbelzinnige ja ontdek je al wandelend vanuit Killarney. Dat begint al met het Killarney National Park, de groenste plek in het groen Ierland. Vlakbij de beschaving en toch een grootse wildernis.

 Lang willen blijven

Na dit park houdt de groene beleving niet op. Black Valley, Caragh Lake en Dingle Bay volgen. Daarna Waterville, Caherdaniel en het fraaie kuststadje Derryname. En ondertussen overal landweggetjes, overal schapen, overal hun leuke geblaat. Er komen steile kustwanden in beeld, kleine afdelingen en fraaie stranden in verscholen baaien. Al wandelend word je één ding duidelijk: je zou hier een heel leven kunnen vertoeven om al die mooie plekjes te ontdekken. De lucht aan de horizon neemt andere kleuren aan. Het gat in het wolkendek toont weer een blauwe hemel. De zon perst zich erdoor. Wat een pracht. Gelukkig nog zoveel dagen te wandelen.

Overal blatende schapen

Donkerste nachten

De Ring of Kerry: al wandelend ontdek je een landschap van buitenaardse schoonheid. Het is dan ook niet voor niets dat de makers van Star Wars hier veel van hun opnames maakten. Snuif er de zuivere zeewind en plof neer op zo’n verlaten strand waar de wind fluistert en de golven tot rust maant. Ook bijzonder: dit stukje Ierland is zo afgelegen en stil dat hier een van de slechts drie Gold Tier International Dark Sky Reserves op aarde te vinden is. Ofwel: door de afwezigheid van licht door gebouwen kun je de sterrenhemel zien, zoals onze verre voorvaders dat hebben gedaan. Bekijk er de twinkelende lichtjes aan de hemel en doe zoveel wensen als je wilt.

Star Wars landschap

Ladies View

Het Killarney National Park is ruim tienduizend hectare groot. Immens dus, met genoeg plek voor een combinatie van bergen, meren, bossen en watervallen. Naast de hoogste berg van het land staat het park ook bekend om z’n Killarney Lakes. Wandelend vanaf Killarney kom je langs het uitkijkpunt dat je een subliem zicht geeft op het Upper Lake en de omringende natuur. In 1861 bezochten Queen Victoria en Prince Albert het ook. Hun hofdames waren zo onder de indruk van het uitzicht dat het sindsdien naar hen is vernoemd: Ladies View.

Poort naar kroonjuweel

Wandelend door Killarney National Park kom je ook langs Muckross House, met z’n prachtige tuinen aan een fraai meer. En met, als je geluk hebt, duizenden bloeiende rododendrons en azalea’s. Het Victoriaanse buitenhuis werd in 1843 als particulier huis gebouwd en  is nu een museum dat je een kijkje gunt in het verleden van het huis. Het royale optrekje is de poort naar het kroonjuweel van het graafschap Kerry: het groenste gebied van Ierland.

Muckross House

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Ring of Kerry, 12 dagen

Prijzen en data

Route informatie

Wandelvakantie Ring of Kerry, 12 dagen

Reisinformatie

Inclusief

 • 11 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone

Exclusief

 • Retourvlucht: wij kunnen de vlucht op maat voor je reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Ring of Kerry, 12 dagen

Ring of Kerry
Ring of Kerry
Killarney
Killarney
Ballingskelligs Bay
Ballingskelligs Bay

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.

Tags van deze reis

Wandelen in Ierland