2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Ring of Kerry, 8 dagen

Ervaar de ruige westkust en wellicht het mooiste deel van Ierland: de Ring of Kerry. Z’n kleurrijke vissersdorpen, een lappendeken van groene velden, kusten met hoge kliffen, natuurlijke baaien en spectaculaire uitzichtpunten maakt dit gebied woest aantrekkelijk voor een avontuurlijke wandeltrektocht. » lees meer over Wandelvakantie Ring of Kerry, 8 dagen

 • Glenbeich, Foilmore, Waterville, Caherdaniel, Derryname, Sneem, Kenmare, Killarney
 • Killarney National Park
 • Dingle Bay
GPS Zwaarte zwaarte_23
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 860 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 860 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Wandeltocht met mythische verhalen

Het mooie aan Ierland is dat niets is wat het lijkt. Een stapel slordig op elkaar liggende stenen zou net zo goed een duizend jaar oud graf kunnen zijn. En die majestueuze eik? Daar zou de jonkvrouw in het geniep haar minnaar hebben ontmoet. En dat terwijl ze was uitgehuwelijkt aan die barbaarse ridder. Ontdek het heden van Ierland, en je krijgt er het rijke verleden bij. De mythen zijn bijna tastbaar als je de landelijke Kerry Way volgt (8 of 12 dagen).

Zuivere lucht snuiven

Met z’n glooiende heuvels, glinsterende meren, blatende schapen, een lappendeken aan groene velden en de ongelofelijke kliffen toont Ierland zich hier op z’n mooist. Dit is de beroemde Ring of Kerry en die ontdek je vanuit Glenbeich. Al wandelend naar Foilmore snuif je de zuivere lucht in. De prachtige Dingle Bay dient als passend decor. Dan volgt Waterville, Caherdaniel en het fraaie kuststadje Derryname, ook gezegend met een prachtig strand. Dat strand vormt de grens tussen de glinsterende oceaan en de bergen van het schiereiland Iveragh. Na Sneem en Kenmare wacht het bijna magische Killarney National Park, ook weer zo’n plek waar sagen bijna automatisch ontstaan. Je eindigt in Killarney. Bij de 12-daagse variant begin je hier ook.

Donkerste nachten

De Ring of Kerry: al wandelend ontdek je een landschap van buitenaardse schoonheid. Het is dan ook niet voor niets dat de makers van Star Wars hier veel van hun opnames maakten. Snuif er de zuivere zeewind en plof neer op zo’n verlaten strand waar de wind fluistert en de golven tot rust maant. Ook bijzonder: dit stukje Ierland is zo afgelegen en stil dat hier een van de slechts drie Gold Tier International Dark Sky Reserves op aarde te vinden is. Ofwel: door de afwezigheid van licht door gebouwen kun je de sterrenhemel zien, zoals onze verre voorvaders dat hebben gedaan. Bekijk er de twinkelende lichtjes aan de hemel en doe zoveel wensen als je wilt.

Caherdaniel Near Sneem

Ladies View

Het Killarney National Park is ruim tienduizend hectare groot. Immens dus, met genoeg plek voor een combinatie van bergen, meren, bossen en watervallen. Naast de hoogste berg van het land staat het park ook bekend om z’n Killarney Lakes. Wandelend van Kenmare naar Killarney kom je langs het uitkijkpunt dat je een subliem zicht geeft op het Upper Lake en de omringende natuur. In 1861 bezochten Queen Victoria en Prince Albert het ook. Hun hofdames waren zo onder de indruk van het uitzicht dat het sindsdien naar hen is vernoemd: Ladies View

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Ring of Kerry, 8 dagen

Prijzen en data

Route informatie

Wandelvakantie Ring of Kerry, 8 dagen

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone

Exclusief

 • Retourvlucht: wij kunnen de vlucht op maat voor je reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Ring of Kerry, 8 dagen

House on the rocky coast Ballingskelligs Bay
House on the rocky coast Ballingskelligs Bay
Glencar near Glenbeigh
Glencar near Glenbeigh
caherciveen-pub
caherciveen-pub

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.