2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Veluwe en IJsselvallei

Zeven dagen genieten van de mooiste wandelroutes in Nederland. Je verwacht ook niet anders in een gebied als de Veluwe en de IJsselvallei. Naast veel botanisch groen, wachten historische landgoederen, robuuste kastelen, gezellige dorpen, slingerende rivieren en veel, héél veel overweldigende panorama’s. Wandel mee van Wageningen naar Vorden. » lees meer over Wandelvakantie Veluwe en IJsselvallei

 • Wageningen, Heelsum, Arnhem, Rheden, Eerbeek, Bronckhorst, Vorden
 • Natuurpracht op de Veluwezoom en Posbank
 • Kasteel Doorwerth, Kasteel Vorden
GPS Zwaarte zwaarte_1
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 7 dagen
 • Individueel
vanaf 695 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 695 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Wandelen met uitzichten

We beloven je heel wat vergezichten. Dat begint al goed. Je eerste hotel staat hoog op de Wageningse Berg. Die forse heuvel biedt niet alleen prachtig zicht op de Nederrijn, maar ook heel wat botanische weelde in het naastgelegen arboretum. Een pad met stokoude beuken en eiken voert je hoog over de kam van de Wageningse Berg. Met aan je voeten de groene uiterwaarden. Langzaam daal je af naar het water. Dan komt het robuuste kasteel Doorwerth in zicht, compleet met kantelen, torens, een slotgracht en een ophaalbrug. Als de oude Acacia op de binnenplaats kon praten, dan had je genoeg verhalen voor je verdere tretocht.

Zwijnen en edelherten

Na Heelsum volgt Arnhem en de historische buitenplaats Mariëndaal. Een korte treinrit en je wandelt vanuit Velp zo de Veluwezoom en de glooiende Posbank op. “Hé, zie ik daar geen zwijn wegrennen?” Zou zo maar eens kunnen, want er leven maar liefst vijfduizend wilde zwijnen en 1.500 edelherten. De top, op zo’n 90 meter hoogte, schotelt je weer een fenomenaal uitzicht voor. Deze keer op het IJsseldal en de Achterhoek. “Zie ik daar niet Duitsland liggen?” Dan de IJssel over, ook mooi dat vrije zicht vanaf het water. Direct na het pontje dient het pittoreske Brockhorst zich aan. Landgoed Hackfort en Kasteel Vorden sluiten tot slot deze uitzichtvolle trektocht af. Met trein, bus en/of taxi kom je weer terug in Wageningen

Postbank

Wetenschappelijke tuin

Arboretum Belmonte, op de Wageningse berg, was ooit een adellijk landgoed en is nu in handen van Wageningen Universiteit. Het landgoed toont nog steeds de sporen van z’n rijke geschiedenis. Naast rododendrons en rozen zie je er ook veel soorten bomen, struiken en heesters, allemaal van grote natuur- en cultuurhistorische waarde. Met elkaar vormen ze de belangrijkste collectie van het fraaie stadspark, dat met z’n 11 hectare een van de grotere botanische tuinen van Nederland is.

Ridderromantiek in Doorwerth

Sinds 1280 ontwikkelde kasteel Doorwerth zich tot een imposant gebouwencomplex met een hoofdburcht en een voorburcht. De binnenplaats bevat de oudste acacia van Nederland, geplant in 1579. Verder toont het kasteel echte ridderromantiek. Nou ja, romantiek… Naast harnassen, schilderijen en 17e-eeuwse tafels ook lansen en hellebaarden. Zelfs een spijkercel, de martelkamer met een plafond vol venijnige punten. Bekende een dief niet meteen wat hij op zijn kerfstok had, dan liet de kasteelheer het plafond gewoon naar beneden zakken. Brrr. Snel verder wandelen dus.

Kasteel Doorwerth

Mooiste uitzicht

Op de top van de Posbank tref je een futuristisch paviljoen. Binnen heb je door de glazen wanden voortdurend zicht op het groen. De looproute in het paviljoen volgt spiraalvormig de glazenwand omhoog en zo het dak op. Verhip er groeit een boom uit het dak! Ook dit dak schotelt je fraai uitzicht voor. Evenals de wat verderop gelegen Posbank, een stenen bank die de naam aan dit gebied gaf. De gemetselde bank werd in 1928 op een uitkijkpunt geplaatst ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de ANWB.

Klein, maar fijn

Een stad die voelt als een dorp. Of een dorp dat eigenlijk een stad is. Zo ervaar je het minuscule en middeleeuwse Bronkhorst, in de uiterwaarden van de IJssel. Vanaf het pontje vanuit Brummen wandel je zo het gehucht binnen. Er wonen nog geen tweehonderd mensen. Maar het dorp kreeg in 1482 stadsrechten en werd daarmee met kleinste stadje van Nederland. Van het nabijgelegen, in 1882 afgebroken, kasteel resteert alleen de beboste slotheuvel. De slotkapel uit 1345 is er nog wel. Samen met heel wat rijksmonumenten.

Bronckhorst

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Veluwe en IJsselvallei

Prijzen en data

Route informatie

Wandelvakantie Veluwe en IJsselvallei

Reisinformatie

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en Route-App

Exclusief

 • Heen- en terugreis 
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Hier zie je een overzicht van de accommodaties waar wij gebruik van maken voor deze tocht. Ze zijn met zorg door ons geselecteerd. Het kan zijn dat er geen beschikbaarheid meer is op de door jou gewenste datum, in dat geval maken wij gebruik van alternatieve hotels. De alternatieve hotels zijn van gelijke categorie en kwaliteit. Bij afwijkende prijzen waar sprake is van een toeslag op de reissom nemen wij eerst contact op met de boeker.

 • Fletcher hotel de Wageningsche Berg
 • Hotel Klein Zwitserland, Heelsum
 • Hotel Haarhuis,  Arnhem
 • Fletcher hotel Eerbeek
 • De Gouden Leeuw, Brockhorst
 • Hotel Bakker, Vorden

 • Parkeren gratis bij het eerste hotel

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Veluwe en IJsselvallei

Postbank
Postbank
Bronkhorst
Bronkhorst
Postbank
Postbank

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.