Wandelvakantie Italië - Proef de Italiaanse sfeer!

Het milde klimaat en de veelzijdigheid van het landschap maken Italië tot een geliefde bestemming voor wandelreizen. Vooral de bergachtige gebieden lenen zich uitstekend voor uitgebreide wandeltochten. Met de wandelroutes die Eigen-Wijze Reizen heeft uitgezet in Italië, leert u dit land pas écht goed kennen. Zo kunt u wandelen door de Dolomieten bij Bolzano, over glooiende heuvels in Toscane, aan de voet van de Ligurische Alpen in Piemonte of langs de kust van Cinque Terre. U geniet van prachtige uitzichten op valleien en uitgestrekte landschappen, en u doet bijzondere culturele hoogtepunten aan zoals Siena. Ook maakt u kennis met de uitstekende Italiaanse keuken. Heeft u ook zo’n zin in het mooie Italië? Bekijk dan direct onze wandelvakanties in Italië.

Wandelvakanties in Italië keuze uit 4 wandelvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Populair in Italië

Toscane wandelen - Italië -

Wandelvakantie — 8/9 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Cinque Terre trektocht - Italië -

Wandelvakantie — 7 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Bolzano wandelen - Italië

Wandelvakantie — 7 dagen — standplaats

Hondje GPS Routeboekje Aanrader Kroontje

Bolzano is de Duits- en Italiaanstalige hoofdstad van Süd-Tirol en staat bekend als de ‘Poort naar de Dolomieten’. Het is de perfecte uitvalsbasis: omringd door de bergen ligt de stad in een vallei op slechts 265 meter hoogte en het heeft een aangenaam klimaat. U kunt hier heerlijk ontspannen fietsen in de dalen, maar ook kiezen voor zware dagtochten met de racefiets. En we bieden hier wandeltochten aan in de bergen.

vanaf 510
Bekijk vakantie

Cinque Terre trektocht - Italië - Ligurië

Wandelvakantie — 7 dagen — trektocht

Herfst Aanrader Hondje

Het eeuwenlang verscholen liggende Cinque Terre is een wonderschoon en rotsachtig kustgebied in de streek Ligurië, aan de westkust van Italië. De dorpen Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare liggen vastgeklemd tegen de rotsen. Mooie wandelroutes verbinden deze pittoreske dorpjes. U kunt dit Nationale Park op een unieke manier ervaren. Het kustpad, met zicht op de prachtige dorpen, en de verlaten bergpaden vormen één van de best ­bewaarde wandelgebieden van Europa. 

vanaf 995
Bekijk vakantie

Toscane wandelen - Italië - Midden

Wandelvakantie — 8/9 dagen — trektocht

Hondje Herfst Aanrader GPS

Elke wandeldag ziet u een ander Toscaans landschap: de kale ronde heuvels bij Volterra, de wijngaarden rondom San Gimignano, de zonnebloemvelden bij Colle di Val d’Elsa of de bossen bij Monteriggioni. Onderweg komt u bijna niemand tegen en als u in de stad aankomt, zijn de meeste dagjesmensen al vertrokken. Zo kunt u in alle rust genieten van de middeleeuwse straatjes, de kerken en paleizen, de fresco’s en niet te vergeten het heerlijke eten in één van de vele restaurantjes.

vanaf 740
Bekijk vakantie
Nieuw
Aanrader Winterzon

Een verrassende combinatie van een week cruisen en wandelen. U stapt op in Savona, Italië en maakt een luxe cruise door de Middellandse Zee. Overdag wandelt u in uw eigen tempo twee tot drie uur aan de wal, met eigen routebeschrijving en tips. Wij hebben voor u drie mooie stadswandelingen uitgezet in Marseille, Barcelona en door het oude Rome. Op Mallorca en langs de prachtige kust van Cinque Terre geniet u volop van de natuur. Uw luxe schip Costa Diadema vaart meestal ’s nachts en ligt al weer vroeg in de morgen aan de kade.

vanaf 650
Bekijk vakantie