Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw
Reizen vanaf nu
Kosteloos annuleren
tot 1 week voor vertrek

Wandelvakantie De Lutte wandelen

standplaats in Nederland - Twente

Twente op z'n mooist

 • HALFPENSION
 • Incl. lunchpakket
 • 5 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 530,-
Prijzen en data
GPS Benelux Hondje Herfst

Mooie omgeving en mooi hotel

anoniem

» Lees meer reviews

Wandelvakantie De Lutte wandelen

Landgoed De Wilmersberg ligt in het hart van Twente. Voor velen is dit de mooiste regio van Nederland om het glooiende landschap, de bijzondere architectuur en het vele groen. Tijdens de wandelingen maakt u kennis met deze kenmerken van Twente. U wandelt naar het bourgondische Oldenzaal met de imposante St. Plechelmusbasiliek. U wandelt over een deel van het fraaiste wandelpad van Twente dat langs de meanderende rivier de Dinkel loopt. De natuur kunt u ook bewonderen in het in Engelse landschapsstijl aangelegde Kalheupinpark ('Engelse Tuin'), het arboretum Poortbulten met  2500 boomsoorten en het schitterende natuurgebied de Duivelshof. Het natuurgebied Het Lutterzand mag natuurlijk ook niet ontbreken, een afwisselend landschap met waaidennen, heideveldjes en zandverstuivingen langs de rivier de Dinkel.

» Lees meer
Routekaartje De Lutte wandelen

Wandelroutes De Lutte wandelen

Tussen het Twentse Oldenzaal en De Lutte ligt het schitterend gelegen hotel De Wilmersberg.
De fraaie ligging op de heuveltop heeft er voor gezorgd dat het terras van het hotel al diverse malen het predicaat ‘fraaiste terras van Overijssel’ heeft gekregen. Op het landgoed met schitterend aangelegde Engelse tuinen ligt een arboretum met buitengewoon zeldzame bomen.

A - Naar Oldenzaal 10,5 km

Een korte verkenningstocht waarbij u het bourgondische Oldenzaal bezoekt met de robuuste Plechelmusbasiliek en het museum 'Het Palthehuis' met een fraaie renaissance-gevel.

B - Naar Beuningen  20,5 km

U wandelt over de Paasberg en dan over de Hakenberg, met een prachtige villa. Dan volgt spoedig het schitterende pad langs de rivier de Dinkel, door kenners beschouwd als het mooiste wandelpad van Twente. Het dorp Beuningen ligt halverwege en een prima pauzeplaats met een kop koffie op het terras. Daarna komt u nog over de Austiberg, opnieuw de Paasberg en de Tankenberg. Tot slot komt u door het natuurgebied van de Egheria en Elterheurne.

C - Naar de Duivelshof  21 km

Deze wandeling gaat over de Koppelboer naar het Arboretum Poortbulten. Dit door tuinarchitect Leonard Springer in opdracht van textielfabrikant Gelderman aangelegde park herbergt 2500 in- en uitheemse bomen en heesters. Het zeer gevarieerde natuurgebied de Duivelshof bestaat uit heide, bos en weilanden omgeven door houtwallen.

D - Naar Het Everloo  17 km

Nadat u over de Tankenberg bent gewandeld, gaat u naar natuurgebied Het Roderveld. Vermeldenswaardig is de spoordijk van de voormalige stoomtramlijn Oldenzaal – Denekamp die door het gebied loopt. Een replica van een wachthuisje staat aan de Palthendijk. U komt tevens langs de voormalige Havezathe Het Everloo, een landgoed met een karakteristieke boerderij.

E - Naar Het Lutterzand  18 km

Het landgoed en natuurgebied Het Lutterzand ligt tussen De Lutte en Denekamp. Het van oudsher aantrekkelijke gebied voor dagtoerisme is onder andere bekend door het riviertje de Dinkel dat hier zijn natuurlijke, meanderende loop tot op heden kon behouden. De Dinkel vormt een grillige grens tussen lager gelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied.

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - De Lutte wandelen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Mooie omgeving en mooi hotel

11-11-2020 - anoniem

Het Hotel was boven verwachting goed, het personeel was ontzettend vriendelijk en voorkomend. Het Diner ook heel goed, voor mensen die vegetarisch eten ook iedere dag een heerlijk diner. De wandelingen waren leuk .Kortom een leuke vakantie waar we erg van genoten hebben.

10-11-2020 - anoniem

Wij, gezin met 3 kinderen, hebben 5 heerlijke dagen gehad in de Wilmersberg. De wandelingen waren goed te doen en afwisselend (alhoewel 1 wandeling te veel langs de snelweg liep) en we hebben genoten van het Twentse landschap. Het eten was erg lekker en het was verder erg goed verzorgd en aardige mensen!

10-11-2020 - anoniem

Geweldig genoten van een perfecte accommodatie De Wilmersberg in De Lutte. Fijne wandelingen gemaakt aan de hand van duidelijke routebeschrijvingen. Maar ook de omgeving bekeken. Ga zeker een keer terug!

20-08-2020 - J. Bovens

Reisdetails De Lutte wandelen

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere zondag en maandag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 320,- p.p.
 • Extra nacht(en) HP: € 135,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: € 215,- p.p.
   

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Lunchpakket (4x)

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Hond mag mee: vooraf reserveren. Kosten € 47,50 per verblijf, ter plaatse betalen. U verblijft dan in een terraskamer, kosten hiervoor zijn € 15,- per persoon per nacht.
Boek nu

Prijzen en data - De Lutte wandelen