Nu tot € 100,- vroegboekkorting

Wandelvakantie Het Krijtlandpad

trektocht in Nederland - Limburg

Heerlijk wandelen in het Limburgse heuvellandschap

 • LOGIES EN ONTBIJT , halfpension mogelijk (m.u.v. Maastricht)
 • 6 dagen
vanaf € 430,-
Prijzen en data
GPS

Ik vond het Krijtlandpad een mooie uitdagende wandeling. Zuid-Limburg is werkelijk prachtig en het pad niet druk en over het algemeen goed aangegeven. De bagage service is een geweldige service.

Anoniem

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Het Krijtlandpad

Deze wandeltocht gaat door het zuidelijkste deel van Nederland, het Zuid-Limburgse Krijtland. De streek is een waar paradijs voor uw wandelvakantie, vanwege het unieke en afwisselende heuvellandschap. Tijdens de wandelreis kunt u in pittoreske dorpen genieten­ van typisch Limburgse vlaai (gebak) en op de eerste en laatste dag van het bruisende leven in de prachtige stad Maastricht.

» Lees meer
Routekaartje Het Krijtlandpad

Wandelroutes Het Krijtlandpad

Dag 1 Aankomst in Maastricht

De wandelvakantie begint en eindigt in Maastricht. Deze oude stad aan de Maas is een van de mooiste steden van Nederland. In het historische stadscentrum vindt u prachtige kerken en pleinen. Het bekendste plein is het Vrijthof, met de kerkentweeling Sint-Servaas en Sint-Jan. Maastricht is een gezellige stad, zowel overdag als 's avonds is er veel levendigheid op de pleinen, de terrassen en in de café’s. 

Dag 2 Van Maastricht naar Noorbeek 14 of 25 km

Langs de Maas wandelt u naar het Gouvernement (het Provinciehuis van Limburg). Daarna verlaat u Maastricht en wandelt door de uiterwaarden van de Maas zuidwaarts naar Eijsden. U kunt er ook voor kiezen de trein te nemen van Maastricht naar Eijsden. U overnacht in Noorbeek met een prachtig dorpsplein dat in de laatste 350 jaar nauwelijks veranderd is.

Dag 3 Van Noorbeek naar Epen 14 km

Klimmend verlaat u Noorbeek en wandelt tussen weides en langs fruitbomen naar Slenaken. Via het Bovenste Bos bereikt u in het zuidelijkste puntje van Nederland, het Geuldal. Door de 'tuin van Epen' wandelt u naar het hotel.

Dag 4 Van Epen naar Vijlen 17 of 25 km

Langs de Geul wandelt u naar het Vijlener Bos. U doorkruist dit langgerekte hellingbos en maakt bij Wolfhaag de doorsteek naar het meest zuidoostelijke en tevens hoogste punt van Nederland, het Drielandenpunt. Vanaf de Boudewijn- of de Euregiotoren kunt u de hele omgeving zien. Daarna daalt u af naar het prachtige centrum van Vaals. Dan wandelt u naar Vijlen, het hoogst gelegen dorp van Nederland. U kunt er ook voor kiezen om in Vaals de bus te nemen naar Vijlen. 

Dag 5 Van Vijlen naar Valkenburg 21 km

Via de Kluis- en de Gulpenerberg loopt u naar het levendige stadje Gulpen. Onderweg loopt u over de plateau’s en heeft mooie uitzichten. Na Gulpen bereikt u via de Beversberg het (in mei en juni) bloemrijke Gerendal. Dan volgt nog een klim waarna de afdaling naar Valkenburg begint. Hier maakt u dan nog een kleine omweg naar de Wilheminatoren vanwaar u een prachtig uitzicht over dit toeristische stadje en het Zuid-Limburgse heuvelland heeft.

Dag 6 Van Valkenburg naar Maastricht  15 km en vertrek

Via een mooi pad langs de meanderende Geul wandelt u naar Geulhem. U beklimt de Geulhemmerberg en loopt langs de rand van de Curfsgroeve, ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen.  Met mooi zicht op Maastricht wandelt u naar Amby en terug naar Maastricht.

Andere bezoekers keken ook bij: Pieterpad, Marcourt en Ardenne en Noord-Bretagne

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - Het Krijtlandpad

Lees de verhalen van onze klanten

Ik vond het Krijtlandpad een mooie uitdagende wandeling. Zuid-Limburg is werkelijk prachtig en het pad niet druk en over het algemeen goed aangegeven. De bagage service is een geweldige service.

16 April 2018 - Anoniem

"Was een heerlijke wandeltocht , mooie omgeving.
We voelde ons vet verwend om na de wandeling aan te schuiven met eten.
Elk diner was goed .
Iedereen was vriendelijk."

14 November 2017 - Groen

goed verzorgde wandelreis door prachtig landschap

14 November 2017 - Margreet Jacobs

Het Krijtlandpad is een schitterend en zeer afwisselend voetpad door Zuid-Limburg. Bossen, beemden,velden, watertjes-voor een beetje geoefende wandelaar een prachtige ervaring. De hotels met hun gastvrije ontvangst dragen daar zeer toe bij.

03 October 2017 - Leo Willemse

Mooie route, schitterende natuur, geschikt voor ieder jaargetijde.

05 September 2017

Over de grens in eigen land? Kies dan voor het 5-daagse arrangement het Krijtlandpad inclusief bagagevervoer!
Een aanrader voor de echte wandelliefhebber.

02 August 2017 - Tineke Pruiksma

We hebben deze week met plezier gewandeld in de mooie omgeving in Liimburg het Krijtlandpad. Wij vinden het altijd erg leuk om in verschillende hotels of pensions te overnachten en worden overal goed ontvangen. Wij komen altijd erg tevreden thuis en zijn blij met de wandelroutes die zijn uitgezocht door Eigen wijze. Wij denken er altijd met een goed gevoel aan terug. Wie fijn in de natuur wil wandelen is het de moeite waard. Volgend jaar gaan we weer met Eigen wijze omdat we weten dat het goed is.

23 June 2017 - Carla Pieterson Tony Sharp

Een aanrader waard om Nederland beter te leren kennen. Vriendelijke Hotels. Leuke variatie op vegetarische voorkeur. Paden zijn goed aangegeven.

07 June 2017 - Dhr.Teijgeler

Het was een heerlijke goed georganiseerde en ontspannen vakantie. Wij hebben ons alle dagen verwend gevoeld

22 June 2016 - Diny Berlijn

Reisdetails Het Krijtlandpad

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 15 februari t/m 15 december
 • Aankomstdag: iedere zondag; andere dagen op aanvraag, evt. met toeslag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 145,-
 • Toeslag halfpension (4x): € 115,- p.p.
 • Extra nacht(en) Maastricht LO: € 55,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer: € 80,-

Inclusief

 • 5 nachten verblijf op basis van LO of HP (1 nacht op basis van LO in Maastricht)
 • Bagagevervoer tot laatste overnachtingsplaats
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: op 10 min. loopafstand van het hotel (ca. € 10,- per dag) of bewaakte parkeergarage op 3 min. loopafstand (ca. € 24,- per dag)
Boek nu

Prijzen en data - Het Krijtlandpad