Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw
Reizen vanaf nu

Wandelvakantie Twentepad

trektocht in Nederland - Twente

Wandelen in het onvolprezen Twente

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 6 dagen
vanaf€ 525,-
Prijzen en data
GPSBenelux

Wandelvakantie Twentepad

Volgens het Twents volkslied ligt tussen de twee riviertjes Dinkel en Regge een onvolprezen gebied met 'snelvlietende beekjes', 'golvende essen met goudgeel graan' en een 'heide in 't paarsrode kleed'. Het volledig gemarkeerde Twentepad biedt u een uitgelezen mogelijkheid deze bijzondere streek beter te leren kennen.
De hotels liggen aan of in de nabijheid van het pad en staan garant voor de spreekwoordelijke Twentse gastvrijheid.

 

» Lees meer
Routekaartje Twentepad

Wandelroutes Twentepad

Dag 1 Aankomst in Almelo en stadswandeling 6 of 9 km

Ooit zei Herman Finkers met een dikke knipoog dat er “in Almelo altijd wat te doen is”. Deze zin stamt echter uit een periode waarin Almelo nog sterk te lijden had onder de teloorgang van de textielindustrie. Inmiddels zijn we een aantal decennia verder en maakt de stad nog steeds een gedaanteverwisseling door. Tijdens een wandeling door deze waterrijke stad maakt u kennis met historisch erfgoed, wandelt u door het textielverleden en ziet u hoe de stad in ontwikkeling is. 

Dag 2 Van Almelo naar Tubbergen 19 km

U verlaat Almelo via de 1,5 kilometer lange Gravenallee die u van Huize Almelo naar het Kanaal Almelo-Nordhorn voert. U loopt langs dit kanaal, dat als natuurmonument te boek staat. Het Twentepad gaat noordwaarts richting Tubbergen en volgt daarbij enkele beken. Net voor Tubbergen kunt u nog een ommetje maken langs het prachtige Hondenven, een overblijfsel uit de laatste ijstijd.

Dag 3 Van Tubbergen naar Ootmarsum 22 km

Door een veengebied bereikt u de Duitse grens bij het natuurreservaat Manderheide en de Cirkels van Jannink. Vanaf hier gaat het Twentepad zuidwaarts en leidt u langs een Twents Hunebed en de Mander grafheuvels naar het bijzondere dal van de Mosbeek. Hier loopt u over een voormalig smokkelpad via de Galgenberg naar de prachtige, aan de Mosbeek gelegen watermolens van Bels en Frans. U wandelt verder via de bronnen van het natuurgebied Springendal naar het eeuwenoude stadje Ootmarsum.

Dag 4 Van Ootmarsum naar Oldenzaal 23 km

U loopt door het natuurgebied Agelerbroek naar de Huneborg waar u het Kanaal Almelo-Nordhorn oversteekt. U bereikt landgoed Singraven en vindt hier het statige Huis Singraven en een eeuwenoude watermolen. Vanaf hier volgt u geruime tijd de oevers van de meanderende Dinkel die u bij het natuurgebied Het Lutterzand weer verlaat. Door de prachtige bossen van de Paasberg en de Tankenberg loopt u naar uw mooi gelegen hotel vlak voor Oldenzaal.

Dag 5 Van Oldenzaal naar Hertme 23 km

In Oldenzaal komt u langs de indrukwekkende St. Plechelmusbasiliek. Even buiten het stadje wandelt u door het natuur- en recreatiegebied Het Hulsbeek. Over paden en zandwegen met uitzicht op glooiende essen en Twentse boerenerven bereikt u het Molenven, het eerste beschermde natuurgebied van Twente. Via een klootschietbaan verlaat u het Twentepad en komt u bij uw hotel.

Dag 6 Van Hertme naar Almelo 12 km en vertrek

ln Hertme loopt u door het openluchttheater naar de Oude Bornse beek. Langs het langgerekte Lateraalkanaal wandelt u door het Wateregge gebied naar de Gravenallee die u terug naar Almelo brengt.

 

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - Twentepad

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Foto's Twentepad

Reisdetails Twentepad

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: van 2 februari t/m 30 december
 • Aankomstdag: zondag; andere startdagen op aanvraag, evt. met een toeslag
 • Toeslag halfpension: € 175,- p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 175,- p.p.
 • Extra nacht(en) Almelo LO:€ 63,- p.p. per nacht
  Extra nacht Almelo eenpersoonskamer LO: € 103,- p.p.
  Toeslag halfpension extra nacht: € 35,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 5 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Origineel Twentepadboekje

Bijzonderheden

 • Parkeren: privé parkeerplaats van het hotel, ca. € 10,- per dag
Boek nu

Prijzen en data - Twentepad