Reizen vanaf nu

Wandelvakantie Madeira standplaats Funchal

standplaats in Portugal

Wandelen in Europa's tropische tuin

 • Hotel Do Carmo (zwembad) of Appartementos Buganvilia/Mimosa (zwembad)
 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 370,-
Prijzen en data
Herfst Winterzon GPS Aanrader

Het hotel/appartement was eenvoudig maar prima. Lekker dicht bij het oude centrum en de haven. Alles binnen loopafstand. Wandelingen goed beschreven. Het is wat omslachtig om de juiste bus te pakken.... Lees review

Hans De Bles

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Madeira standplaats Funchal

Het Portugese bloemeneiland Madeira ligt ten westen van Marokko en is het enige stukje tropisch regenwoud in Europa. Er groeien eucalyptusbomen, vele soorten planten die wij alleen als kamerplant kennen en ook allerlei soorten tropische vruchten. Doordat Madeira is ontstaan als een vulkanisch eiland heeft het steile hellingen, die zorgen voor verrassende en betoverende uitzichten. Het milde en constante klimaat maken Madeira een heerlijke wandelbestemming voor het hele jaar. Veel van onze wandelroutes lopen langs levada’s, verkoelende vlakke waterlopen. U verkent in 8 dagen het oosten, midden en zuiden van het eiland vanuit Funchal. Een relaxte manier om het eiland te verkennen. Combineert u deze tocht met de trektocht Madeira, dan ziet u in 15 dagen bijna het hele eiland.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Madeira standplaats Funchal

Hotel Do Carmo (zwembad) of Appartementos São Paolo e Alegria

Maximaal 97 kilometer.

Nee, het verblijf in Funchal is op basis van logies en ontbijt.

De tochten zijn niet geschikt voor mensen met (sterke) hoogtevrees

Ja, bij de meeste wandelingen maakt u gebruik van bussen. Zijn exclusief.

Ja, de transfers van en naar vliegveld. Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan zijn exclusief.

Ja, de combinatietocht standplaats en trektocht kunt u boeken bij trektocht Madeira.

Reviews wandelvakantie - Madeira standplaats Funchal

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Het hotel/appartement was eenvoudig maar prima. Lekker dicht bij het oude centrum en de haven. Alles binnen loopafstand. Wandelingen goed beschreven. Het is wat omslachtig om de juiste bus te pakken. Er zijn 4 busmaatschappijen. Handig om de websites met de vertrektijden te raadplegen, alhoewel in de praktijk die tijden niet altijd kloppen. Overigens krijg je ter plaatse alle tijdschema's op papier van de agent. En taxi's zijn overal en niet duur. OV moet contant afgerekend worden, dus vergeet niet om een paar tientjes (liefst muntgeld om gepast te kunnen betalen, de chauffeurs hebben geen grote voorraad wisselgeld) mee te nemen.

2023 - Hans De Bles

Wij hebben de combinatie van trektocht en standplaats gedaan.
Het was een prachtige reis. De maaltijden waren niet bijzonder.
een paar hotels vielen tegen qua hygiëne. voor de rest waren het
prima hotels. De wandelingen waren prachtig

2019 - anoniem

mooie wandeltochten maar te zwaar voor een fit persoon van 80 zware klimmen en afdalingen.

2019 - Anoniem

We hebben een prachtige week gehad op Madeira (helaas niet alle dagen even mooi weer...we waren er eind augustus). We hebben 1 wandeldag ingeleverd voor een wandelexcursie van Pico de Arieiro naar Pico Ruivo, want we wilden graag deze bergen bewandelen en die zaten niet bij deze reis inbegrepen. Maar verder mooie (levada)wandelingen gemaakt en ook de wandeling op het schiereiland was super! Hotel was prima en op het vliegveld heel vriendelijk ontvangen door de chauffeur die ons naar het hotel bracht. Beschrijvingen waren heel duidelijk en de gps-routes ook. De reis is prima geregeld en snelle service toen we nog iets moesten wijzigen in de boekingsgegevens voor de vlucht. Vriendelijke mensen op het eiland en niet duur. Geen massatoerisme. Kortom een fijne vakantie gehad en zeker voor herhaling vatbaar om bij Eigenwijze Reizen te boeken!

2019 - Wilma Beuzenberg-Hekkert

In een week hebben we 9 van de 10 wandelingen kunnen maken, rekening houdend met weer en minder openbaar vervoer op zondag.
Als je er langer bent kunt je misschien ook nog andere uitstapjes maken, verder weg van Funchal. Het eiland is eigenlijk te mooi om er maar 1 week te blijven. En in mei is de temperatuur ideaal!

2017 - Anoniem

Combinatietocht Appartementos: Sao Paolo E Alegria
Het was voor ons de eerste keer dat we via eigen-wijze reizen een vakantie hebben geboekt. maar zeker niet de laatste! heel goed geregeld en klopt met de reisgids en gekregen informatie
We hebben een super wandelvakantie gehad!
We werden halverwege nog gebeld door een medewerker om te horen hoe het ons verging (dit ook i.v.m. de bosbranden op Madeira)

2016 - Forscina Rijpma

Reisinformatie Madeira standplaats Funchal

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Accommodatie: Hotel Do Carmo (zwembad) of Buganvilia/Mimosa (zwembad)
 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december;
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer
  Appartementos Buganvilia/Mimosa: vanaf € 230,-
  Hotel Do Carmo: vanaf € 305,-
 • Extra nacht(en) Lissabon LO: prijs op aanvraag
  Tip: De combinatietocht standplaats en trektocht kunt u boeken bij trektocht Madeira

Inclusief

 • Standplaats Madeira: 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Transfers van en naar vliegveld

Exclusief

 • Retourvlucht Funchal; wij kunnen de vlucht op maat voor u reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan
 • Bustransfers ca. € 50,- p.p. per arrangement

Bijzonderheden

 • De tochten zijn niet geschikt voor mensen met (sterke) hoogtevrees
 • Bij de meeste wandelingen maakt u gebruik van bussen
 • Hotel Do Carmo heeft kamers met balkon en een zwembad op het dak
 • Appartementen Buganvilia/Mimosa heeft comfort studio's met zeezicht, een zwembad en een spa
 • Bij boekingen in de kerstperiode (27-12 t/m 03-01) zijn er verplichte gala diners op 24-12 en 31-12. De prijs hiervan is op aanvraag.
Boek nu

Prijzen en data - Madeira standplaats Funchal

Wandelroutes Madeira standplaats Funchal

Wandelroutes standplaats Funchal

Wandelroute Funchal Portugal

A Wandelroute Levada do Norte Oost 9 km

U wandelt hierbij over de één na hoogste klip ter wereld, de Gabo Girâo. Daarna wandelt u langs de Levada do Norte oostwaarts door beekdalen. Eindpunt is Estreito de Câmara do Lobos, één van de oudste nederzettingen op het eiland.

B Wandelroute van Praia Formosa naar Cãmara de Lobos 5 of 9 km

Via het strand (Praia Formosa) komt u op een comfortabele wandelboulevard vlak langs of soms boven de zee te lopen. Deze volgt u naar het  vissersdorp Cãmara de Lobos dat door Winston Churchill in meerdere schilderijen is vastgelegd. Na een rondwandeling door het charmante dorp (en een lunch in één van de uitstekende visrestaurants) neemt u de bus naar Funchal of loopt u terug naar het beginpunt. 

C Wandelroute van Camacha naar Monte 11 km

Een middellange,  makkelijk te bewandelen route oostelijk van Funchal. U begint in Camacha, het centrum van de beroemde Madeirese korfvlechters. Door uitgestrekte eucalyptuswouden gaat het langs de levada da Serra via Vale Paraiso en Palhiero naar het vakantiedorpje  Choupana. Hier  wandelt u verder langs de levada dos Tornos door een jungleachtige omgeving naar Romeiros. Even verder op een heuvel ligt Monte dat in de 19de eeuw een kuuroord voor welgestelden was. Een rit in een gevlochten rieten slede (toboggan) en de botanische tuinen zijn hier de grote attracties. Met de kabelbaan of bus daalt u tenslotte af naar Funchal.

D Wandelroute Curral das Freiras 4 of 8 km

Een korte wandeling in de bergen ten noorden van Funchal. De tocht start bij het panoramapunt van Eira do Serrado waar u een onvergetelijk uitzicht heeft op Curral das Freiras, een dorp diep beneden u in het door hoge bergen omsloten Nonnendal. Het dorp heeft een even poëtische als spottende naam want de Portugese vertaling is letterlijk nonnenstal en heeft te maken met de vestiging van een nonnenklooster in 1500.
Op de wandeling daalt u over een oud muildierpad af in deze bergkom waarvan vermoed wordt dat het de vulkaankrater is waaruit 18 miljoen jaar geleden Madeira is ontstaan.

E Wandelroute naar Balcões en Levada do Furado 13 km

Misschien wel de mooiste van de Levada’s is de Levada do Furado. Bij deze wandeling loopt u van de te bezoeken forellenkwekerij bij Ribeiro Frio oostwaarts door één van Madeira’s meest oorspronkelijke bossen naar Portela. Vooraf bekijkt u het spectaculaire uitzicht vanaf de Balcões en aan het eind wacht u het panorama op de kust bij Porto da Cruz.

F Wandelroute van Assomada naar Camacha 6 km

Een middelzware maar korte route langs de rustige Levada do Caniço. Deze loopt bovenlangs het dal van de Ribeira do Porto Novo, één van de groenste dalen van Madeira. U start de tocht in Assomada. Langs Moinhos en de ‘Pico do Arvoredo’ wandelt u naar Camacha. Aan het eind wacht u een stevige klim. Deze route kunt u combineren (uitbreiden)met route C of H.

G Wandelroute Levada do Norte-West 13 km

Ten westen van Funchal bewandelt u de Levada do Norte West. De levada voert water aan van het vochtige noorden naar de meer zon beschenen zuidterrassen van het eiland. Het levadapad is goed begaanbaar met zo nu en dan een steile afgrond. Afwisselend uitzichten over de zuidkust en diep ingesneden beekdalen zorgen voor een aangename wandeling. De voettocht begint bij Cruz de Caldeira waar u om te beginnen een blik kunt werpen vanaf het uitzichtpunt op de Cabo Girão, een duizelingwekkend hoge zeeklif. Via Quinta Grande, Campanario en Barreiras eindigt uw route in het gemoedelijke kustplaatsje Ribeira Brava.

H Wandelroute naar het dal van de Tabua 13 km

Deze wandeling begint en eindigt in Ribeira Brava. Na een pittige klim, met prachtige vergezichten over het dal van de Ribeira Brava, loopt u langs de levada door het groene dal van de Ribeira Tabua. Na het kleine dorp Sitio Tabua loopt u terug over de zuidwest helling. Deze lombo is een stuk droger en het kan er nogal warm worden. Bij Candelaria verlaat u de levada en daalt, met mooi zicht op de oceaan, af naar Tabua. Tenslotte loopt u langs de oceaan naar Ribeira Brava. Hier zijn volop restauratiemogelijkheden en er is een kiezelstrand waar u kunt zwemmen en zonnen.

I Wandelroute op Ponta de São Lourenço 7 km

Als een grote wenkende vinger strekt het schiereiland Ponta de Sao Lourenço, zich oostwaarts uit in de oostelijke oceaan. Het schiereiland is in zijn geheel een beschermd natuurlandschap met een opmerkelijke geologie en flora. De Atlantische oceaan beukt er dag en nacht op de vulkanische rotsen waardoor groteske vormen zijn uitgesleten. De heen– en terugreis gaat met de streekbus via het kustplaatsje Machico (fort en strand) en het vissersdorp Caniçal waar tot in 1981 van de walvisvangst werd geleefd. U kunt er een modern opgezet walvismuseum (Museu da Baleia) bezoeken (gesloten op maandag) of één van de zeldzame zandstranden op Madeira.

J Stadswandeling Funchal 8 km

U wandelt via het clarissenklooster Santa Clara naar het oude fort Fortaleza do Pico. Vervolgens loopt u langs de kathedraal, het raadhuis (Camara Municipal) en meerdere musea naar de  oude stad (Zona Velha). Hier moet u  zeker een bezoek brengen aan de markthal Mercado dos Lavradores en is het heerlijk dwalen en eten in het visserskwartier. Na een bezichtiging van het Forteleza de São Tiago loopt u over de boulevard langs de baai naar de jachthaven. Via de parken Jardim de Santa Catarina en Jardim de São Fransisco loopt u terug naar uw hotel of appartement. 

Andere bezoekers keken ook bij: De Cotswolds, La Palma, standplaats, Kastelruth.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

De Cotswolds - Groot-Brittannië - Hart van Engeland

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • B&B's met bagagevervoer
 • Cheltenham, Winchcombe, Broadway, Chipping Campden, Moreton-in-Marsh, Bourton-on-the-Water
 • Glooiende weilanden en landgoederen
 • Arbo­retum­­ bij Batsford
 • Dagafstanden 9 - 19 km
vanaf 1065,-

La Palma, standplaats - Spanje - Canarische eilanden

Wandelvakantie    8 dagen    standplaats

Herfst Winterzon Aanrader GPS
 • Hotel Apartamentos Adjovimar in Los Llanos de Aridane 
 • 'La Isla Bonita': Een waar wandelparadijs
 • Vulkaanlandschappen
 • Tropische bossen
 • Ruige kusten
 • Dagafstanden 3 - 13 km / 1,5 - 6 uur
vanaf 895,-

Kastelruth - Italië - Dolomieten

Wandelvakantie    6 of 8 dagen    standplaats

GPS Culinair Kroontje Hondje
 • Hotel Villa Kastelruth
 • Seisser Alm, Ortisei, Sassopiatto 
 • Wandelen in de Dolomieten
 • Adembenemend landschap
 • Heerlijk eten
 • Dagafstand 8-23 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 660,-