2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie La Palma standplaats

Op het groene La Palma vind je ruige kusten, fascinerende vulkaanlandschappen en uitgestrekte tropische bossen. Het eiland leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen. Niet voor niets wordt het eiland ‘La Isla Bonita’ genoemd: het mooie eiland. Dat ontdek je vanuit je comfortabele hotel in Los Llanos. » lees meer over Wandelvakantie La Palma standplaats

 • Hotel Valle Aridane in Los Llanos
 • ‘La Isla Bonita’: een waar wandelparadijs
 • Vulkaanlandschappen ,tropische bossen en ruige kusten
GPS Zwaarte zwaarte_12
 • Wandelvakantie
 • Standplaats
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 1880 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 1880 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Aan de wandel op grote hoogten!

Het eiland La Palma mag dan wel drie keer kleiner zijn dan haar nabijgelegen grote zus Tenerife, het heeft op deze manier álles wat een wandelaar en natuurliefhebber nodig heeft. Van bergen en vulkanen tot watervallen en prachtige kliffen aan de kust. En als kers op de natuurtaart biedt het ook Los Tilos, een enorm laurierwoud dat door Unesco tot Werelderfgoed is uitgeroepen.

Zinderend natuurfeest

Zo maken we van elke wandeldag een zinderend natuurfeest. Per taxi of bus brengen (en halen) we je naar (en van) een ander deel van het eiland. Zo zijn er acht afwisselende routes. De ene keer vanuit hoofdstad Santa Cruz de la Palma via de Doloreskloof omhoog, een andere keer wandel je in de Caldera de Taburiente, een van de grootste erosiekraters ter wereld en sinds 1954 een Nationaal Park. In het noorden kom je zeldzame drakenbomen tegen en in het zuiden wandel je naar Faro de Fuencaliente. De groene wijngaarden, de blauwe oceaan en de roodtinten van de rotsen steken er prachtig af tegen het zwarte zand.

Los TilosLos Tilos

La Isla Bonita

Tijdens een van de mooie wandelingen hoor je andere wandelaars zachtjes neuriën: “Tropical the island breeze, all of nature wild and free. This is where I long to be;
La Isla Bonita…” En ja, dat is waar Madonna ooit over zong. Over een eiland met witte en zachtroze geschilderde winkeltjes, over eetadresjes met gezellige terrasjes, over wuivende palmen, een overvloed aan bananenbomen en nog veel meer groene vegetatie, over een blauwe baai en een indrukwekkend vulkaanlandschap. La Palma staat dan ook bekend als ‘isla verde y bonita’: groen en lieflijk eiland.

Caldera de Taburiente

In het Nationaal Park Caldera de Taburiente ligt de grootste erosiekrater ter wereld. De top - de Roque de los Muchachos - belooft de meest fantastische uitzichten. Dat mag ook wel als je op ruim 2.400 meter hoogte staat. Jas meenemen, dat wel. En omdat daar ook de belangrijke sterrenwacht Observatorium Roque de los Muchachos staat, kun je - als het gaat schemeren - ook de meest fantastische sterren van ons Melkwegstelsel bekijken. Maar ja, dan moet het wel eerst gaan schemeren.

Nationaal Park Caldera de Taburiente - erosiekrater

Couleure locale snuiven

Leuk dat groen. Is er ook cultuur? Zekers! Hoofdstad Santa Cruz de La Palma is door Spanje uitgeroepen tot cultureel waardevol erfgoed. De stad toont sfeervolle oude geveltjes, geplaveide straten en balkons in de typisch Canarische stijl. De terrassen op het plein bij de Iglesia de San Francisco nodigen je uit voor een heerlijke koffie en om te genieten van dat typisch relaxte Spaans sfeertje. Je zou er bijna van gaan neuriën: “This is where I long to be; La Isla Bonita!”

Ontspannen dagje

Mañana, Mañana… Je kunt een wandeling ook uitstellen naar een volgende dag. En vandaag heerlijk niksen. Ook dat hoort bij het Spaanse gevoel; lekker chillen aan het zwembad of verder gaan met dat goede boek. Het appartementenhotel in Los Llanos biedt daarvoor een passende ambiance: een subtropische tuin met een verwarmd zwembad. En ’s middags een ontspannen wandelingetje naar het historische centrum van Los Llanos.

Natuurpool - Charco Azul

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie La Palma standplaats

Prijzen en data

Route informatie

Op het groene Canarische eiland La Palma vind je ruige kusten, fascinerende vulkaanlandschappen en uitgestrekte tropische bossen. Het eiland leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen. Zo loop je de ene dag op een hoogte van 2200 meter over een kraterwand en daal je de volgende dag door een groen woud af naar de kust. Niet voor niets wordt het eiland ‘La Isla Bonita’ genoemd: het mooie eiland. Je kunt kiezen voor wandelen vanuit je hotel in Los Llanos of voor iets zwaardere wandelingen tijdens onze trektocht, waarbij je in diverse hotels op het eiland overnacht. Of je gaat twee weken en combineert beide: het eiland is het waard!

Wandelvakantie La Palma standplaats

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt 
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Alle (taxi)transfers

Exclusief

 • Retourvlucht Santa Cruz: wij kunnen de vlucht op maat reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Niet geschikt voor mensen met (sterke) hoogtevrees
 • Januari, februari en december zijn de nattere maanden
 • Wij raden deze tocht niet aan met kinderen
 • Vanwege het ruige landschap is het niet mogelijk alleen te lopen. Minimale deelname 2 personen.   

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie La Palma standplaats

La Palma wandelvakantie
La Palma wandelvakantie
La Palma wandelvakantie roque de los muchachos
La Palma wandelvakantie roque de los muchachos
La Palma wandelvakantie charco azul
La Palma wandelvakantie charco azul

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.