2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie La Palma trektocht

Op het groene Canarische eiland La Palma vind je ruige kusten, fascinerende vulkaanlandschappen en uitgestrekte tropische bossen. Het eiland leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen. Zo loop je de ene dag over een kraterwand op 2.200 meter hoogte en daal je de volgende dag door een groen woud af naar de kust. Tijdens deze trektocht overnacht je in diverse hotels op het eiland. » lees meer over Wandelvakantie La Palma trektocht

 • Santa Cruz, Barlovento, Los Llanos de Aridane
 • Oude vulkanen, kloven en laurierbossen
 • Faro de Fuencaliente, het zuidelijkste puntje van La Palma
GPS Zwaarte zwaarte_23
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 1135 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 1135 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

La Palma: groen, groener, groenst

De meest groene telg van de Canarische Eilanden zet je direct in vuur en vlam. Groen? Jazeker, want de temperamentvolle vulkaan levert zeer vruchtbare aarde op. En dat leidt tot een uitbundige botanische vegetatie. Van cactussen en citrusbomen tot bananentrossen en druivenranken. La Palma maakt dan ook van elke wandeling een zinderend natuurfeest.

Alle hoeken van het eiland

Tijdens deze trektocht is er dagelijks een transfer naar een nieuwe plek, vanwaar je weer een ander deel van het eiland ontdekt. Zo brengt een taxi je naar de Pico de las Nieves. De uitzichten vanaf de hooggelegen kraterrand zijn spectaculair. Daarna daal je langzaam af. Een andere transfer brengt je weer naar de Caldera de Taburiente, een van de grootste erosiekraters ter wereld en sinds 1954 een Nationaal Park. Prachtig is het zwarte en rode vulkaanlandschap waartegen het felle groen van de jonge pijnbomen zich schril afsteekt. Zo trek je in acht dagen het eiland over.

Pico de la Nieve

La Isla Bonita

Tijdens een van de mooie wandelingen hoor je andere wandelaars zachtjes neuriën: “Tropical the island breeze, all of nature wild and free. This is where I long to be;
La Isla Bonita…” En ja, dat is waar Madonna ooit over zong. Over een eiland met witte en zachtroze geschilderde winkeltjes, over eetadresjes met gezellige terrasjes, over wuivende palmen, een overvloed aan bananenbomen en nog veel meer groene vegetatie, over een blauwe baai en een indrukwekkend vulkaanlandschap. La Palma staat dan ook bekend als ‘isla verde y bonita’: groen en lieflijk eiland.

Caldera de Taburiente

In het Nationaal Park Caldera de Taburiente ligt de grootste erosiekrater ter wereld. De top - de Roque de los Muchachos - belooft de meest fantastische uitzichten. Dat mag ook wel als je op ruim 2.400 meter hoogte staat. Jas meenemen, dat wel. En omdat daar ook de belangrijke sterrenwacht Observatorium Roque de los Muchachos staat, kun je - als het gaat schemeren - ook de meest fantastische sterren van ons Melkwegstelsel bekijken. Maar ja, dan moet het wel eerst gaan schemeren.

Caldera de Taburiente

Couleure locale snuiven

Leuk dat groen. Is er ook cultuur? Zekers! Hoofdstad Santa Cruz de La Palma is door Spanje uitgeroepen tot cultureel waardevol erfgoed. De stad toont sfeervolle oude geveltjes, geplaveide straten en balkons in de typisch Canarische stijl. De terrassen op het plein bij de Iglesia de San Francisco nodigen je uit voor een heerlijke koffie en om te genieten van dat typisch relaxte Spaans sfeertje. Je zou er bijna van gaan neuriën: “This is where I long to be; La Isla Bonita!”

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie La Palma trektocht

Prijzen en data

Route informatie

Op het groene Canarische eiland La Palma vind je ruige kusten, fascinerende vulkaanlandschappen en uitgestrekte tropische bossen. Het eiland leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen. Zo loop je de ene dag op een hoogte van 2200 meter over een kraterwand en daal je de volgende dag door een groen woud af naar de kust. Niet voor niets wordt het eiland ‘La Isla Bonita’ genoemd: het mooie eiland. Je kunt kiezen voor wandelen vanuit een comfortabel appartementenhotel in Los Llanos of voor iets zwaardere wandelingen tijdens onze trektocht, waarbij je in diverse hotels op het eiland overnacht. Of je gaat twee weken en combineert beide: het eiland is het waard!

Wandelvakantie La Palma trektocht

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • lunchpakketten tijdens de trektocht
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Alle taxitransfers

Exclusief

 • Retourvlucht Santa Cruz: wij kunnen de vlucht voor je op maat reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die neit bij inbegrepen vermeld staan

 • Niet geschikt voor mensen met (sterke) hoogtevrees
 • Januari, februari en december zijn de nattere maanden
 • Wij raden deze tocht niet aan met kinderen
 • Vanwege het ruige landschap is het niet mogelijk alleen te lopen. Minimale deelname 2 personen.

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie La Palma trektocht

Caldera
Caldera
Laurier bos
Laurier bos
Picos las Nieves
Picos las Nieves

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.