Totaal aantal ervaringen: 1032

Costigliole Saluzzo - Adellijk fietsen door de Piemonte

Hotel Castello Rosso is erg in trek als locatie voor bruiloften en partijen. Als hotelgast heb je daar meestal nauwelijks erg in, laat staan hinder van. Hooguit is de hoteltuin of het zwembad iets drukker bezet. En ja, sommige bruiloften worden met vuurwerk afgesloten. Er zijn volop restaurantzalen. Ook dit hotel werkt met weekmenu’s voor hp-gasten. Fantastische gerechten, zelfs voor de visetende vegetariër was er ruimschoots voldoende.
De hotelkamers zijn niet allemaal even groot en ruim, maar dat hangt ook af van de bezetting. Als er veel bruiloftsgasten blijven logeren, is de kans groot dat de halfpension-gast de iets minder ruime kamers krijgen.
Het ontbijtbuffet biedt heel veel variatie, zoveel variatie dat sommige gasten er bij het ontbijt alvast ongegeneerd ook een lunch van gaan maken. En vanzelfsprekend wordt elk kopje koffie (van espresso tot latte machiato) vers gezet!

Vier sterren vanwege het slechte asfalt dat de Italiaanse autoriteiten als fietspad fietsroute of zelfs doorgaande weg kwalificeren (2013). Schitterende routes hoor, maar dat wegdek, vol scheuren en gaten. Beter asfalt is natuurlijk niet jullie taak, ligt dat er inmiddels wel, dan 5 sterren.
Karel Beckmans

 

Geplaatst op: 28-04-2016

» Bekijk deze reis

Bourbon - l'Archambault - Fietsen door het hagenlandschap van de hertogen

Een persoonlijke favoriet. Een hotel/pension met een prachtige tuin en een interieur waar duidelijk aan te merken is dat hier een aantal gebouwen zijn samengevoegd. Zelf had ik een kamer in een voormalige burchttoren. Helemaal in de stijl van de jaren zestig/zeventig ingericht. Knus, maar niet erg groot.
Over het restaurant enkel lof. Weliswaar is de dinerzaal redelijk krap ingericht en meestal goed bezet. Maar de hele stad komt er eten, omdat de keuken een zeer goede naam heeft. Het restaurant werkt voor de halfpension-gasten met weekmenu’s en gereserveerde tafels. De keus is ruim voldoende (we hadden geen vegetariër mee, maar daar viel indien gewenst wel een speciaal aanbod voor te bereiden, zo werd me verzekerd). Franse keuken zoals je die verwacht, geen overvolle borden. Maar de kwaliteit gaat richting sterrenrestaurant. De vele internationale aanprijzingen op de bordjes bij de ingang hangen daar niet voor niets!
Misschien nog opvallender dan het diner is het ontbijt in de serre. Een overvloedig ontbijtbuffet met alle soorten brood en beleg. Maar bovenal de keus uit misschien wel vijftien soorten jam, marmelade en honing allemaal gemaakt in de eigen omgeving. Een must voor fijnproevers!
De tuin is heerlijk rustig. Kuren in het warmwaterbad, inclusief massages, kan naast de deur. Een mooi alternatief voor een regenachtige dag. Het hotel is geliefd bij kuurgasten. De fietstochten in de omgeving bevatten vaak een of meer klimmetjes die de kuiten op de pijnbank leggen. Maar eenmaal in de omliggende dorpen blijkt daar altijd wel een interessante beloning te wachten, van historische gebouwen en kerken tot markten en zelfs een muziekfestival.
Karel Beckmans

 

Geplaatst op: 28-04-2016

» Bekijk deze reis

Zuid-Beieren - Fietsen door het merengebied in het Alpenvoorland

Een mooie rondrit met overnachtingen in telkens weer ruime en nette (familie)hotels. Het bagagevervoer wordt prima verzorgd. De restaurants bieden meestal het dagmenu, maar een beetje ervan afwijken is in overleg meestal wel mogelijk. Zelf deed ik de rondrit in een periode dat sneeuw de route deels extra moeilijk maakte, maar dat mocht, voor mij althans, de pret echt niet drukken.
Soms krijg je bonnen mee voor een lunchaanbod onderweg, wees dan alert op de locatie. Zelf fietste ik het restaurant voor de ‘ beste weisswurst’ pardoes voorbij. Jammer.
Mooie routes, mooie landschappen.
Karel Beckmans

 

Geplaatst op: 28-04-2016

» Bekijk deze reis

Bergen auf Rügen - Fietsen over het grootste eiland van Duitsland

Het ruime familiehotel op Rugen biedt een 'gutburgerliche' keuken met uitstekend verzorgde menu's. De maaltijden zijn goed en gevarieerd (ook voor de visetende vegetariër). Maar dat is natuurlijk vanzelfsprekend op een eiland in de visrijke Oostzee. Het ontbijtbuffet is ook al uitgebreid. De lunchpakketten zijn eveneens niet te versmaden. Je zou haast vergeten dat er onderweg vaak voldoende uitspanningen te vinden zijn waar je ook de lunch of maaltijd van het huis geprobeerd moet hebben. Het hotel ligt mooi centraal als uitvalsbasis voor de fietstochten. Alleen de kinderkopjes op een aantal routes, die vragen al gauw om een geveerde fiets en een vaste hand (of tred) van de fietser.
Karel Beckmans

 

Geplaatst op: 28-04-2016

» Bekijk deze reis

Langs de Koningssteden - Fietsvakantie door Thailand en Laos

2015:
Hierbij nog een kort overzicht van onze ervaringen in Thailand en Laos.
Mr. Moo (Thailand) was een uitstekende gids voor ons. We zijn hierover zeer tevreden.
Mr. Tee (Laos) was ook een prima gids voor ons (wat minder ervaren).
Beide waren zeer flexibel en hebben alles gedaan om het ons naar de zin te maken.
Het kaartmateriaal was weliswaar slecht maar hebben we helemaal niet nodig gehad. GPS in Thailand was wel erg handig. In Laos kun je niet fout rijden. Alle aansluitingen en transfers waren prima geregeld.
Alle hotel locaties waren top!! Hotels waren bijna allemaal prachtig. Ons hotel in Luang Prabang was vochtig met schimmel op de muren.
In twee van de hotels in Laos was het eten wat minder. Een opgewarmde maaltijd die onze magen niet zo goed kunnen verdragen.
De verlenging in Ko Samet was ook helemaal wat we er van verwacht hadden.
Kortom een prachtige vakantie. Allemaal hartelijk dank.
 

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Drauradweg - Fietvakantie langs de Drau in zonnig Karinthië

Juli 2015:
In juli (20 t/m 31) 2015 hebben wij met 4 personen de Drauradweg route gefietst in 11 dagen. Een fantastische tocht door een prachtig land met vriendelijke mensen.
De meeste hotels waren prima, op een enkele na.
De routebeschrijving vonden wij zeer goed verzorgd en uitgebreid.
 

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Langs de Rijn - Fietsen van Mainz naar Rotterdam

Augustus 2012:
We hebben een super vakantie gehad. Wij zijn met de nachttrein naar Basel gereden op 23 augustus en zijn in ruim 3 weken, de Rijn afgezakt, naar huis.
De hotels waren uitstekend, soms wel 4 sterren (in Duitsland), het eten super goed en ook de bagageservice was prima geregeld. Dit was onze allereerste fietsvakantie ooit en wij vonden het geweldig.
We hebben ook veel gewandeld, op eerdere vakanties, maar dit was ook erg leuk.
Je beleeft alles heel intensief en het is super leuk, om binnen een half uur, van de uiterwaarden, de brug over te steken en dan midden in Düsseldorf te staan. De locaties van de hotels waren ook prima, vaak erg dicht bij de Rijn, zodat je nog een wandelingetje kon maken, na het eten.
We hebben ook super weer gehad, in Duitsland geen druppel regen, in NL 2 x 2 uurtjes.
De hotels waren ook heel verschillend, dat was ook erg leuk en soms heel verrassend.
Onze hartelijke dank, voor de service en jullie kennis van zaken, die hebben veel bijgedragen, aan het succes van deze vakantie.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Poitou-Charentes - Fietsen over de vogelrijke eilanden en langs de kust van de Poitou

Juli 2015:
Vanaf 19 juli hebben wij de 12 daagse fietsvakantie naar Poitou- Charentes gedaan.
Wij willen onze complimenten geven, want het is was een prachtige fietstocht met goede hotels en een prima route beschrijving. Soms raakten we even de weg kwijt, omdat bv. een hek niet open stond, terwijl in de beschrijving stond dat hij open was. Maar we zijn elke keer toch weer in het goede hotel terecht gekomen.
Maar...er was één minpuntje en dat was hotel Le Relais de la Forêt in Benon. Allereerst was het in de middle of nowhere én het eten was er naar onze mening niet goed. Waar we in alle hotels steeds de keuze hadden uit 2 of soms meer voor-, hoofd- en nagerechten, konden we hier niet kiezen. Er was van elk gerecht slechts één.
Het eten in de overige hotels was perfect!
 

 

Geplaatst op: 14-03-2016



Curia en Mira - Fietsen tussen de lage heuvels of de kust van Midden Portugal

Juli 2015:
Ik wil jullie reisorganisatie complimenteren met de prachtige uitgezochte fietsroutes. Vooral aan de omgeving van Curia bewaren wij hele mooie herinneringen. Ook de routebeschrijving was glashelder geformuleerd.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Corfu Wandelen - Van kust tot kust over het groenste Griekse eiland

Mei 2015:
Onze wandelvakantie op Corfu was onze eerste ervaring met Eigen-wijze Reizen. Het is ons erg goed bevallen. Goed verzorgd en een mooie prijs-kwaliteit verhouding. Ook de kleinschalige verblijven met een persoonlijke ontvangst spraken ons zeer aan. Daarnaast willen we ook onze waardering uitspreken voor de enthousiaste begeleiding door en belangstelling van jullie plaatselijke reisagent, Danielle.
Omdat wij een paar verlengingsnachten hadden geboekt, hebben wij ter plaatse via haar een paar dagen een fiets gehuurd met fietsroutes. dat was een zeer aangename afwisseling met het wandelen. Deze formule, een combi van wandelen en fietsen, spreekt ons zeer aan.
Wij hebben afgesloten met een paar verlengingsnachten in Liapades met het oog op het strand. Dat is ons heel erg goed bevallen, maar terugkijkend zouden we de laatste nacht in Kerkyra geboekt hebben. Dat lijkt ons een mooie afsluiting en bovendien vlak bij het vliegveld. Onze tip dus: een arrangement van een dag of 10 met wandelen en fietsen, een paar dagen aan zee en afsluiten met een nacht/dag in Kerkyra.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Langs de Noordzee - Fietsvakantie door duinen en kuststeden van Hoek van Holland naar Den Helder

Mei 2015:
Wir sind von dieser Tour ganz begeistert. Sie hat uns sehr gut gefallen.
Die Hotels waren sehr gut ausgewählt und sehr komfortabel. Die Tour mit Vorschlägen für die Besichtigung von Den Haag, Haarlem, Alkmaar und Texel ist sehr gut ausgearbeitet und auch sehr gut beschrieben. Vielen Dank auch für die ins Deutsche übersetzte Routenbeschreibung.
Vielen Dank für diese schöne Fahrradreise !

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Hopfen am See - Fietsen door de romantische Voor-Alpen rondom Füssen

Juni 2015:
Van 15-22 juni hebben wij met veel plezier in Hopfen am See (standplaats) gezeten en een fijne fietsvakantie gehad.
De omgeving is schitterend en het appartement was goed. Alle fietstochten waren helemaal duidelijk en goed te doen.
Alleen 1 opmerking: bij route E naar Marktoberdorf staat dat de fiets gratis in de trein meegenomen kan worden. Bij controle in de trein vertelde de conducteur ons dat wij ook voor de fiets moeten betalen (ongeveer 6 euro voor 2 fietsen). Na betaling was het probleem opgelost.
Wij hebben genoten van de reis en konden lachen om dit voorval.

Reactie Eigen-Wijze reizen: we hebben de routebeschrijving aangepast, dank voor uw reactie.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Canal du Midi - Fietsen van Toulouse naar de Middellandse Zee

Wij hebben erg genoten van de rit en hebben hem volledig gefietst, inclusief de route heen en terug naar Port la Nouvelle. Wij waren zeer enthousiast omtrent de uitgebreide informatie die wij een aantal weken voor onze reis van jullie hebben ontvangen. Hierdoor kan je jezelf thuis alvast voorbereiden op de tocht. Verder was de informatie en het advies dat jullie ons bij het boeken hebben gegeven, prima.
De geboekte accommodaties waren goed. Overal werden wij gastvrij ontvangen. Ook het verschil van locaties vonden wij erg leuk. De routebeschrijving voldeed goed net als de overige informatie die hierin vermeld stond. Hier valt niets op aan te merken. Het enige dat ons tegenviel was een gedeelte van de route van La Redorte/Homps naar Narbonne. Een gedeelte na Canal de Junction, waarbij je vanaf Sallèles-d'Aude tot voorbij Cuxac-d'Aude een aantal kilometers langs een drukke, bochtige D weg wordt geleid. Op deze bochtige weg werd redelijk hard gereden. Niet heel veilig en wij vonden deze route ook niet zo mooi. Wij vonden het heel jammer dit hier werd afgeweken van het Canal de la Robine. Hier zou het mooi zijn geweest als jullie de mogelijkheid tot het kiezen van twee routes hadden gegeven met een duidelijke omschrijving van wat je ervan kan verwachten. Dus de huidige route of de route verder volgend via het Canal de la Robine.
Wij willen jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de goede verzorging van de reis en hopen dat jullie met onze tips iets kunnen doen.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen - Fietsen van Passau naar Wenen

Juli 2015:
Wij willen bij deze jullie een groot compliment geven voor de organisatie van de reis. Wij hebben de Donau Radweg gefietst afgelopen week.
De reis was van begin tot eind erg goed geregeld. De overnachtings adressen waren erg verschillend maar goed. Elke dag was het een verrassing waar je weer terecht komt. Leuk!
Op een van de Gasthofen was de gastvrijheid ver te zoeken, in Tulln: Gasthof Adlerbrau. We hebben dit van meer gasten gehoord. Je kon echt merken dat ze geen belang hadden bij gasten. Ons advies is dan ook om deze gelegenheid niet meer op te nemen in jullie reizen.
Voor de rest was het echt super.

Reactie Eigen-Wijze reizen: bedankt voor uw enthousiaste reactie, we zullen aandacht besteden aan uw opmerking over het hotel in Tulln.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Noord-Vlaanderen - Fietsend genieten van historische stadjes in een afwisselend landschap

Juli 2015:
We hebben een prachtige tocht gemaakt door heel Vlaanderen. Prachtige natuur, fraaie steden, indrukwekkende ervaringen in en rond Ieper (slagveld eerste wereldoorlog).
En vooral heel aardige mensen.
Soms was het wel heel erg heet (rond 35 graden). We hebben toen de reis wat aangepast (o.m. twee heetste dagen gedeeltelijk van de trein gebruik gemaakt), omdat we het met dergelijke temperaturen (mede met het oog op de gevorderde leeftijd (oudste 81) niet zo verantwoord vonden 60 km te gaan trappen, over niet altijd gebaande wegen. Soms was het wel zoekwerk. We hadden het idee dat af en toe (door wegwerkzaamheden?) de bordjes verwijderd of omgekeerd geplaatst waren, en, eerlijk is eerlijk, we raakten wel eens het spoor bijster in de aanwijzingen. Bij het hotel in Blankenberge bleek wat onduidelijkheid te zijn over de reservering en in Brugge hadden we liever een grotere kamer gekregen, maar verder hebben we geweldig genoten.
 

 

Geplaatst op: 14-03-2016



  • Compleet verzorgde individuele vakanties
  • Al 30 jaar specialist in wandel- en fietsvakanties
  • Incl. bagagevervoer bij trektochten
  • Klantenbeoordeling 9