2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Rob Roy Way - Wandelvakantie in Schotland

Rob Roy Way - Wandelvakantie in Schotland

Treed in de voetsporen van Rob Roy MacGregor, ook wel bekend als de Robin Hood van Schotland, en ontdek de Schotse Hooglanden! Tijdens deze fantastische wandelvakantie loop je via de mooiste delen van de naar deze Schotse volksheld vernoemde wandelroute. Door de prachtige verhalen van Sir Walter Scott werd de route populair; iedereen wilde het ultieme gevoel van vrijheid ervaren in de woeste natuur van Schotland!

Rob Roy way: de route – dag 1 & 2

Het startpunt van deze wandelvakantie is in Callander. Dit kleine stadje is gelegen aan de rivier de Teith en is een populaire plek voor toeristen van en naar de Schotse Hooglanden. Vanaf Callander reis je per bus naar Strathyre waar jouw wandeling écht begint. Je passeert via een glooiend fiets- en wandelpad en een voormalig spoortraject, fantastische plekken zoals het meer Loch Earn. Al klimmend door de Glen Ogle vallei gaat u richting Killin. Het dorp Killin is gelgen bij een indrukwekkende waterval aan de rivier Dochart.  

KenmoreRob Roy wayRob Roy way

Rob Roy way: de route – dag 3 & 4

Vanaf Killin klim je door bos en open velden maar het stuwmeer Lochan Breaclaich. Daarna wandel je door het prachtige landschap en geniet je van de panorama’s onderweg. De glooiende heuvels zoals je deze op foto’s ziet van de Schotse Hooglanden vallen in het niet bij het échte werk. De weidsheid van het landschap is werkelijk adembenemend. Je daalt af naar Loch Tay waar je stopt bij Ardeonaig of, 5 kilometer verder, naar Ardtalnaig. Vanaf hier volgt een transfer naar Acharn of Kenmore. Als je op de vierde dag vanaf Acharn wandelt, maak je een korte klim langs de waterval van Acharn waarna je hoog boven Loch Tay door een weidelandschap loopt. Door de bekende Birks o’Aberfeldy kloof daal je af naar Aberfeldy waar je ook de gelijknamige whiskydistilleerderij vindt.

Rob Roy way: de route – dag 5 & 6

Vanaf Aberfeldy loop je via de mooie Tay rivier naar het pittoreske dorp Grandtully.  Vanaf hier volgt een klim langs een beekvallei en ga je richting het Fonab bos. Interessant detail is de prehistorische cirkel waar je langskomt. Vervolgens daal je af naar Pitlochry, een gezellig dorp dat is gelegen aan de Tummel rivier en geheel is gebouwd in traditionele Victoriaanse stijl. Op de zesde dag van jouw vakantie kan je kiezen uit drie rondwandelingen:

Rob Roy way

Rondwandeling A – Ben Vrackie

Met als eindpunt het bergmeertje net onder de top van berg Ben Vrackie, is deze wandeling elke inspanning waard. Vooral wanneer het weer het toelaat, is het uitzicht geweldig. Na de klim en afdaling geniet je van een welverdiende pint in pub en bierbrouwerij Moulin Inn uit 1695.

Rondwandeling B – Rivieren Tummel en Gary

Vanuit Pitlochry loop je via de rechteroever van rivier de Tummel stroomopwaarts. Je steekt over bij een voetbrug en wandelt naar het punt waarop de rivieren Tummel en Gary samenvloeien. De indrukwekkende waterval en het mooie uitkijkpunt maken deze wandeling absoluut de moeite waard. Je loopt via de linkeroever van de Tummel terug naar Pitlochry.

Rondwandeling C – Distilleerderij Edradour en Blair Athol

Je wandelt langs het Victoriaanse Atholl Palace naar Edradour, bekend als de kleinste whiskydistilleerderij van Schotland. Via de waterval Black Spout daal je af naar distilleerderij Blair Athol. In beide distilleerderijen kan een rondleiding en proeverij bijgewoond worden.

Rob Roy Way – laatste dag

Op de zevende dag van jouw vakantie kun je ervoor kiezen om de vakantie te verlengen of om naar huis te gaan. Verlengen kan door extra nachten door te brengen in Pitlochry of Edinburgh, de mooie hoofdstad van Schotland.

Wandelvakantie in Schotland