Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Münsterland

trektocht in Duitsland

Fietsen langs waterkastelen en burchten

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk (m.u.v. Billerbeck)
 • 7 dagen
vanaf € 595,-
Prijzen en data
GPS FVW Tocht Elektrische fiets

"Voor oudere fietsers, zoals wij (70 en 80 jarigen) waren de dagafstanden goed te doen ( er waren twee electrische fietsers bij), langer zou niet tot een boeking hebben geleid. Onderweg is vol... Lees review

P.C. Porrey

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Münsterland

Het groene Münsterland ligt in de driehoek tussen Nederland, het Ruhrgebied en het Teutoburger Woud. De fietstocht doet zelfs even Nederland aan. Dit Duits-Nederlands grensgebied beschikt over veel fietspaden (pättkes) en heeft een prachtige natuur. In dit paradijs voor fietsers fietst u langs grote weiden, talrijke velden en kleine bosgebieden in een soort parklandschap, dat soms een beetje heuvelachtig is. Onderweg komt u door een aantal middeleeuwse stadjes.

» Lees meer
Routekaartje Münsterland

Fietsroutes Münsterland

Dag 1 Aankomst in Bad Bentheim

Op een steenworp afstand van de Nederlandse grens bij Twente ligt het stadje Bad Bentheim. Bad Bentheim staat bekend om Kasteel Bentheim en de Bentheimer zandsteen.

Dag 2 Van Bad Bentheim naar Ahaus 56 km

U fietst langs het middeleeuwse kasteel en verlaat het hooggelegen Bad Bentheim. Spoedig bereikt u Gildehaus, waar een  fraai gelegen windmolens staat. U steekt de grens over met Nederland en fietst langs de rivier de Dinkel naar de voormalige textielstad Gronau. Hier vindt u het Pop- en Rockmuseum. U volgt de rivier en bereikt over rustige wegen en paden uw hotel buiten Ahaus.

Dag 3 Van Ahaus naar Billerbeck 52 km

Vandaag fietst u naar Billerbeck, door een overwegend agrarisch en soms lichtglooiend landschap. Spoedig komt u door Ahaus, met z’n barokkasteel. Vóór Legden passeert u Haus Egelborg, tussen Osterwick en Billerbeck fietst u naar het prachtige Schloß Darfeld. Zowel Legden als Billerbeck hebben een fraaie kerk.

Dag 4 Van Billerbeck naar Münster 34 km

De volgende fietstocht voert langs de waterburcht Havixbeck, Burg Hülshoff en fraaie buitenhuizen. U fietst over het tracé van de voormalige stadswal de bisschopsstad Münster binnen. Deze oude universiteitsstad, die tijdens de middeleeuwen een bloeiende Hanzestad was, heeft een roemrijk verleden.
Een wandeling door het oude stadsgedeelte van Münster is vol afwisseling: karakteristieke puntgevelhuizen met hun arcaden, exclusieve winkels in een fraaie Altstadt. Op de Domplatz is een astronomische klok te zien, een wonderwerk uit de late middeleeuwen waarvan de kalender tot in het jaar 2071 gaat.

Dag 5 Van Münster naar Steinfurt-Borghorst 48 km

U fietst vanuit Münster naar Steinfurt-Borghorst. Vanaf Greven volgt u de fietsroute langs de rivier de Ems. Over rustige weggetjes en paden bereikt u Borghorst.

Dag 6 Van Steinfurt-Borghorst naar Bad Bentheim 56 km

De volgende dag komt u al spoedig door het Bagno-park in Burgsteinfurt. Dit voormalige lusthof heeft een exotisch parklandschap met een Chinees paleis en een Griekse tempel. Net buiten Steinfurt komt u langs het fraaie, geheel door water omgeven, kasteel Steinfurt dat nog wordt bewoond. Een wandeling door de schilderachtige omgeving loont zeker de moeite. Vanaf Steinfurt fietst u over de oude spoorlijn naar Rheine. Na een bezoek aan de Altstadt verlaat u langs de Ems de stad. U komt door Salzbergen en Ohne voordat u in Bad Bentheim komt. 

Dag 7 Vertrek

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie.

Andere bezoekers keken ook bij: Langs de Hase-Ems, Langs de Weser, Moezel en Saar en Billerbeck.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Münsterland

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

"Voor oudere fietsers, zoals wij (70 en 80 jarigen) waren de dagafstanden goed te doen ( er waren twee electrische fietsers bij), langer zou niet tot een boeking hebben geleid. Onderweg is voldoende horeca. Wel hebben wij een ""reddingsauto met fietsrek"" telkens door een van de vier deelnemers laten meerijden. Voor de chauffeur een mogelijkheid om een dagje uit te rusten (we hebben allemaal een mobiele telefoon voor nood die gelukkig niet gebruikt hoefde te worden, lekke banden hebben we niet gehad!).
Al met al een zeer geslaagde fietstocht en een heel mooie streek. De aangegeven zwaarte (1 soms 2) was goed, 2 kwam een heel enkele keer voor."

28-06-2018 - P.C. Porrey

Mooie afwisselende routes, door graanvelden en bossen.

02-08-2017 - Anoniem

Een mooie en afwisselende tocht met prima overnachtingsmogelijkheden. Jammer dat de burchten, kastelen en landhuizen waar je langs komt niet te bezichtigen zijn. Je zelfs niet een goed zicht op hebt, omdat bewoners het niet op prijs stellen dat je op hun grondgebied komt.

02-08-2017 - Tiny School

Mooie omgeving met geweldige routes. Routes bij VVV op de markt zijn ook zeer mooi. Deze hebben wij zelf toegevoegd voor extra kilometers.

22-06-2017 - Anoniem

Reisdetails Münsterland

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere vrijdag; augustus en september iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 150,- p.p.
 • Toeslag halfpension: € 165,- p.p (5x HP, in Billerbeck LO)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 95,- p.p.
  7 versnellingen, tas en slot
  Verlenging 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 155,- p.p.
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Bad Bentheim LO: € 55,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer Bad Bentheim LO: € 70,-
  Toeslag halfpension: € 15,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van LO 
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis in de buurt van het hotel (openbare parkeerplaats)
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Münsterland