Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Münsterland

trektocht in Duitsland

Fietsen langs waterkastelen en burchten

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 7 dagen
Nazomer korting
vanaf € 665,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets

Een mooie fietsreis, maar je moet goed kunnen fietsen. Sommige paden zijn uitdagend om te fietsen en zeker af te dalen. Rustige routes met weinig ander verkeer, voor een groot deel door mooie natuur w... Lees review

Anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Münsterland

Het groene Münsterland ligt in de driehoek tussen Nederland, het Ruhrgebied en het Teutoburger Woud. De fietstocht doet zelfs even Nederland aan. Dit Duits-Nederlands grensgebied beschikt over veel fietspaden (pättkes) en heeft een prachtige natuur. In dit paradijs voor fietsers fietst u langs grote weiden, talrijke velden en kleine bosgebieden in een soort parklandschap, dat soms een beetje heuvelachtig is. Onderweg komt u door een aantal middeleeuwse stadjes.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Münsterland

Hotel Am Berghang in Bad Bentheim. Ahauser Land- & Golfhotel in Alstätte (Ahaus). Billerbecker Hof in Billerbeck. Stadthotel Münster in Münster. Posthotel Riehemann of Hotel Schünemann in Steinfurt.

Dat is een kleine 250 kilometer.

Nee, de tocht is enkel onder logies en ontbijt te boeken.

Ja, en desgewenst kan er een GPS-apparaat à € 45,- worden gehuurd.

Ja, de bagage wordt voor u vervoerd.

Reviews fietsvakantie - Münsterland

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Een mooie fietsreis, maar je moet goed kunnen fietsen. Sommige paden zijn uitdagend om te fietsen en zeker af te dalen. Rustige routes met weinig ander verkeer, voor een groot deel door mooie natuur w.o. bossen.

2022 - Anoniem

De fietsvakantie in Münsterland biedt mooie, rustige fietsroutes, wel soms over matige, onverharde wegen. Op de derde dag moet er wat worden geklommen. Wij reden met goede huurfietsen. De overnachtingen zijn in prima hotels. Een aanrader!

2022 - Eric Köhler

Leuke fietsreis tussen mooie steden. Let bij periode op het groeiseizoen van de mais. Als het hoog staat zijn de routes de eerste dagen saai en ontbreken de omschreven mooie doorkijkjes.

2021 - Anoniem

Niet ver van huis tijdens de coronacrisis, door het prachtige landschap was de Munsterland route zeker verrassend, goede dagafstanden voor een gewone fiets, Billerbeck als overnachting was saai met weinig keus in de horeca, daarentegen waren de andere overnachtingen prima met als topplaats natuurlijk Munster met het fantastische Factory hotel en uitstekende horeca ter plaatse!

2020 - Paul Janssen

"Voor oudere fietsers, zoals wij (70 en 80 jarigen) waren de dagafstanden goed te doen ( er waren twee electrische fietsers bij), langer zou niet tot een boeking hebben geleid. Onderweg is voldoende horeca. Wel hebben wij een ""reddingsauto met fietsrek"" telkens door een van de vier deelnemers laten meerijden. Voor de chauffeur een mogelijkheid om een dagje uit te rusten (we hebben allemaal een mobiele telefoon voor nood die gelukkig niet gebruikt hoefde te worden, lekke banden hebben we niet gehad!).
Al met al een zeer geslaagde fietstocht en een heel mooie streek. De aangegeven zwaarte (1 soms 2) was goed, 2 kwam een heel enkele keer voor."

2018 - P.C. Porrey

Mooie afwisselende routes, door graanvelden en bossen.

2017 - Anoniem

Een mooie en afwisselende tocht met prima overnachtingsmogelijkheden. Jammer dat de burchten, kastelen en landhuizen waar je langs komt niet te bezichtigen zijn. Je zelfs niet een goed zicht op hebt, omdat bewoners het niet op prijs stellen dat je op hun grondgebied komt.

2017 - Tiny School

Mooie omgeving met geweldige routes. Routes bij VVV op de markt zijn ook zeer mooi. Deze hebben wij zelf toegevoegd voor extra kilometers.

2017 - Anoniem

Reisinformatie Münsterland

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 295,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 95,- p.p.
  7 versnellingen, tas en slot
  Verlenging 10,- p.p. per dag
  • E-bike (excl. fietsverzekering): € 170,- p.p.
   Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Bad Bentheim LO: € 90,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer Bad Bentheim LO: € 165,-
   

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties vermeld waar u tijdens uw vakantie overnacht. Mocht een van deze accommodaties niet beschikbaar zijn, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

 • Hotel am Berghang, Bad Bentheim
 • Ahauser Land & Golfhotel, Ahaus
 • Hotel Billerbecker Hof, Billerbeck
 • Stadthotel Münster, Münster
 • Hotel Schünemann, Steinfurt-Borghorst

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis in de buurt van het hotel (openbare parkeerplaats)
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Münsterland

Routekaartje Münsterland

Fietsroutes Münsterland

Dag 1 Aankomst in Bad Bentheim

Op een steenworp afstand van de Nederlandse grens bij Twente ligt het stadje Bad Bentheim. Bad Bentheim staat bekend om Kasteel Bentheim en de Bentheimer zandsteen.

Dag 2 Van Bad Bentheim naar Ahaus 45 km

U fietst langs het middeleeuwse kasteel en verlaat het hooggelegen Bad Bentheim. Spoedig bereikt u het uitgestrekte veengebied Gildehauser Venn.Langs de Dreiländersee en dwars door het bosgebied Rüenberger Wald bereikt u Gronau, met het Rock ’n Popmuseum. Na Gronau steekt u spoedig de grens over naar Nederland en fietst u door de natuurgebieden Aamsveen en Witte Veen. Vervolgens gaat u bij de historische watermolen Haarmühle de grens weer over en bereikt u al snel uw hotel, net buiten Alstätte.

Dag 3 Van Ahaus naar Billerbeck 54 km

Vandaag fietst u naar Billerbeck, door een overwegend agrarisch en soms lichtglooiend landschap. Spoedig komt u door Ahaus, met z’n barokkasteel. Via het natuurgebied ‘Liesner Wald’ fietst u naar Haus Egelborg en Legden. Vanaf Legden gaat de route door het historische dorpje ‘Asbeck’ naar het kleine maar bezienswaardige bedevaartsdorpje Eggerode. Na Eggerode fietst u via het prachtige Schloß Darfeld naar het domstadje Billerbeck.

Dag 4 Van Billerbeck naar Münster 42 km

De volgende fietstocht voert u langs de bron van de rivier de Berkel en door het heuvellandschap van de Baumberge naar de historische stadjes Nottuln en Havixbeck. Na Havixbeck verlaat u de heuvels en fietst u langs Burg Hülshoff en fraaie buitenhuizen. Over het tracé van de voormalige stadswal komt u de bisschopsstad Münster binnen. Deze oude universiteitsstad, die tijdens de middeleeuwen een bloeiende Hanzestad was, heeft een roemrijk verleden.
Een wandeling door het oude stadsgedeelte van Münster is vol afwisseling: karakteristieke puntgevelhuizen met hun arcaden, exclusieve winkels in een fraaie Altstadt. Op de Domplatz is een astronomische klok te zien, een wonderwerk uit de late middeleeuwen waarvan de kalender tot in het jaar 2071 gaat.

Dag 5 Van Münster naar Steinfurt-Borghorst 59 km

U fietst vanuit Münster naar Steinfurt-Borghorst. U verlaat Münster langs Schloss Münster en fietst door diverse natuurgebieden naar Greven. Vanaf Greven volgt u de fietsroute langs de rivier de Ems en door het natuurgebied Weptruper Berge. Over rustige weggetjes en paden bereikt u Borghorst.

Dag 6 Van Steinfurt-Borghorst naar Bad Bentheim 56 km

De volgende dag komt u al spoedig door het Bagno-park in Burgsteinfurt. Dit voormalige lusthof heeft een exotisch parklandschap met een Chinees paleis en een Griekse tempel. Net buiten Steinfurt komt u langs het fraaie, geheel door water omgeven, kasteel Steinfurt dat nog wordt bewoond. Een wandeling door de schilderachtige omgeving loont zeker de moeite. Vanaf Steinfurt fietst u over de oude spoorlijn naar Rheine. Na een bezoek aan de Altstadt verlaat u langs de Ems de stad. U komt door Salzbergen en via het natuurgebied Samerrot in Schüttorf. Via het Bentheimer Wald fietst u terug naar Bad Bentheim.

Dag 7 Vertrek

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Twente Culinair, Langs de Hase-Ems, Langs de Lahn, Vennbahn, Enschede.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Twente Culinair - Nederland

Fietsvakantie    4 of 7 dagen    trektocht

Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader Benelux Hondje
 • Hotels met bagagevervoer
 • Tubbergen, Lattrop, Oldenzaal, De Lutte, Enschede, Hengelo
 • Heerlijk fietsen tussen Dinkel en Regge
 • Culinaire fietstocht
 • Natuurgebieden Springendal, Aamsveen, Witte Veen en het Twickel.
 • dagafstand 50-59 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 595,-

Langs de Hase-Ems - Duitsland - Osnabrück

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Osnabrück, Bersenbrück, Löningen, Meppen, Lingen, Rheine
 • Vlak fietsen langs onbekende Duitse riviertjes
 • Vakwerkhuizen
 • Afwisselend landschap met prachtige hoeves
 • Dagafstand 37-57 km
vanaf 680,-

Langs de Lahn - Duitsland - Midden

Fietsvakantie    7 of 8 dagen    trektocht

GPS Aanrader Elektrische fiets
 • Hotelovernachtingen met bagagevervoer
 • Lahnquelle, Marburg, Wetzlar, Weilburg, Limburg, Bad Ems, Koblenz
 • Van Marburg naar de Loreley
 • Boottocht van de Loreley naar Koblenz
 • Mooie, oude stadjes
 • Dagafstand 34-54 km
vanaf 695,-
GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Eupen, St. Vith, Clervaux, Bütgenbach, Aken
 • Vierlandentocht over groen-gebaande wegen
 • Natuurpark De Hoge Venen
 • Fietsen over voormalige spoorbanen
 • Dagafstand 35-69 km
vanaf 695,-

Enschede - Nederland - Overijssel

Fietsvakantie    3 of 5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Benelux Herfst Hondje
 • Intercity Hotel 
 • Enschede, Gronau, Oldenzaal, Hengelo, Delden, Boekelo
 • Fietsen door het textielverleden van Twente
 • Langs villa's van voormalige textielbaronnen
 • Historische parken en tuindorpen
 • Dagafstand 35-53 km

 

vanaf 155,-