2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietsvakantie Noord-Duitsland

Fietsvakantie Noord-Duitsland

Je zal misschien niet als eerste denken aan Noord-Duitsland wanneer je op zoek bent naar een fijne en zonnige vakantiebestemming. Toch staat Noord-Duitsland al eeuwen bekend als gebied met de meeste zonuren van heel Duitsland: maar liefst 1.900 zonuren per jaar tegenover een gemiddelde van 1.500 voor de rest van Duitsland. Niet zo gek dat de Duitsers zélf ook gek zijn op de Noord-Duitse kustlijn!

Het noordelijkste punt van Duitsland grenst aan het Deense schiereiland Jutland. Rechts hiervan vind je de Oostzee en links de Noordzee. Beide kustlijnen spreken tot de verbeelding en zijn bijzonder geschikt als plek om heerlijk uit te waaien.

Naast de kustlijn vind je bij Eigen-Wijze Reizen ook inspirerende fietsvakanties langs Noord-Duitse rivieren. We vertellen je graag meer!

Fietsvakantie Noord-Duitsland: de Noordzee

Aan de Nederlandse kant van Duitsland, langs de Noordzee, vind je de Duitse Waddeneilanden Borkum, Norderney en Langeoog. Tijdens de fietsvakantie de Duitse Wadden ga je eilandhoppen aan deze prachtige kust. Je start vanuit Emden, het bruisende centrum van Ostfriesland, en gaat op verkenning. Naast de kustlijn bezoek je verschillende bezienswaardigheden in de regio en ontdek je het rijke verleden. Ook bezoek je het idyllische Greetsiel en de mooie stad Norden.

Jasmund Nationaal ParkFietsvakantie Noord-DuitslandFietsvakantie Noord-Duitsland

Fietsvakantie Noord-Duitsland: de Oostzee

Aan de andere kant van het schiereiland vind je de Oostzee. Deze indrukwekkende kust staat bekend om de prachtige, schone stranden en de natuurgebieden. Vlak voor de kust ligt het grootste eiland van Duitsland: Rügen. Dit eiland staat bekend om haar grillige kustlijn met baaien, binnenmeren (Bodden) en langgerekte stranden met krijtsteenrotsen. 

Eigen-Wijze Reizen heeft een prachtige reis voor jou samengesteld met hoofdstad Bergen als standplaats. Vanuit hier maak je werkelijk adembenemende tochten over het eiland met hier en daar een transfer per trein of boot. Geniet van het golvende akkerland, van de prachtige kustlijnen en bezoek het Nationaal Park Jasmund met de beroemde Königsstuhl. Bekijk ook de beroemde bezienswaardigheden als de ‘Feuersteinfelder’, Seebrücke bij Binz en het autovrije eiland Hiddensee.  Op dag zes maak je een overtocht waarbij je persoonlijk naar de overkant wordt geroeid. Kortom: een fietsvakantie in Noord-Duitsland om nooit te vergeten!

Fietsvakantie Noord-Duitsland: langs de rivieren

Net onder de kust, maar nog steeds in Noord-Duitsland, vind je bij Eigen-Wijze Reizen twee heerlijke fietsvakantie die je leiden langs bekende Noord-Duitse rivieren. Zo ontdek je een prachtig stroomgebied dichtbij het Nederlandse Twente tijdens fietsvakantie Langs de Hase-Ems. In dit gebied vind je vele schilderachtige stadjes en een ongekend groene natuur. Noordelijker gelegen in Duitsland vind je de rivier de Weser. Fietsvakantie Langs de Weser, de fietsklassieker bekend als ‘Weserradweg’, is een bijzonder inspirerende fietsvakantie waarbij je stroomafwaarts fietst richting de Noordzee kust. Onderweg bezoek je historische plaatsen, kloosters en kastelen. Beide riviertochten zijn uitermate geschikt om al fietsend tot rust te komen in het Duitse landschap.

Fietsvakantie Noord-Duitsland

1 vakanties gevonden

Langs de Oostzee

Duitsland - Fietsvakantie - 8 dagen- Trektocht

  • Eeuwenoude Hanstedesteden Lübeck, Wismar, Rostock en Stralsund
  • Betoverend Boddenlandschap
  • Overtochten naar kleine eilanden
vanaf 1095,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_12