2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Bergen auf Rügen

In je eigen tempo geniet je van alles wat eiland Rügen te bieden heeft: van de hoge krijtrotsen en schitterende binnenmeren tot knusse dorpen, historische kuuroorden en fraaie kasteeltjes. Denk ook aan de eeuwenoude bossen, uitgestrekte akkers, kleine dorpen met bakstenen kerkjes en de levendige badplaatsen. Kortom; het uitgebreide netwerk van fietspaden brengt je in de haarvaten van Rügen. En dat maakt de beleving des te intenser. » lees meer over Fietsvakantie Bergen auf Rügen

 • Hotel Am Rugard
 • Fietsen over het grootste Duitse eiland
 • Jagdschloss Granitz
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_12
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 750 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 750 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Rondjes rijden op Rügen

Al vanaf 1900 is het een vakantiebestemming, en niet zonder reden. Het milde klimaat, de lange zandstranden en de bossen bleken ideaal om op adem te komen in een jachtige tijd van modernisering. Zo is het altijd gebleven op Rügen. En vandaag de dag is het grootste eiland van Duitsland in de Oostzee aantrekkelijker dan ooit. De geschiedenis heeft statige gebouwen en badhuizen achtergelaten, herinneringen aan het rijke strandleven van weleer.

 

Afwisselende fietsroutes

Op de fiets heb je alle tijd om dit alles op je te laten inwerken. Vanuit Bergen hebben we maar liefst zeven mooie fietsroutes uitgezet. Onder meer naar het belangrijke kuuroord Ostseebad Binz, met z’n Kurhaus en kenmerkende begin 20e-eeuwse Bäderarchitektur. Je kunt er ook nog naar het veel bezochte Jagdschloss Granitz. Verder onder meer naar het historische Garz en het fraaie Putbus. Uiteraard ook veel door natuur, zoals naar de beroemde krijtrotsen, de loofbossen van het Nationalpark Jasmund en de aalscholverkolonie van de Nonnensee.

Jagdschloss GranitzJagdschloss GranitzJagdschloss Granitz

Topattractie van Rügen

Vanuit je gezellige familiehotel staat aan de rand van het stadje Bergen ontdek je onder meer de Köningstuhl, een van de topattracties van Rügen. Deze 118 meter hoge rots torent uit boven de sneeuwwitte krijtkust van Jasmund. Een machtig gevoel om vanaf dit punt over de blauwgroene Oostzee uit te kijken. Kijk goed, en je ziet de broedplaatsen van de zeldzame zeearend en huiszwaluw in de rots.

Mooiste promenade

De wandelpromenade van Binz wint het van alle promenades van de badplaatsen aan de oostkust. Bijna 2,5 km lang wandel je tussen het strand en de witte badarchitectuur van rond 1900. Ulrich Müther, dé architect van het eiland, voegde er eigenzinnige bouwwerken aan toe. Zoals een strandwachttoren als het hoofd van E.T. en, in Sassnitz, een muziekkoepeltje in de vorm van een walvisstaartvin. Overigens dat gevoel van weleer ervaar je ook tijdens je rondritten. Sommige wegen zijn nog van voor 1900, uit de tijd dat de badcultuur opkwam en de gasten in paardenkoetsjes naar het strand werden gereden.

Chillen in de strandkorf

In ons land is de strandkorf zo goed als verdwenen, maar aan de Duitse Wadden is de gevlochten stoel nog volop te vinden. De eerste strandkorf werd in 1882 gemaakt voor de adellijke Friederike Maltzahn. Tijdens haar strandbezoek wilde zij zich graag beschermen tegen zon en wind. De Koninklijke korfmaker Wilhelm Bartelmann voldeed aan de vraag. Een jaar later werd de tweepersoonskorf voor het eerst verhuurd. Bij ons zijn ze dan wel verdwenen, maar op Rügen nog volop te vinden. Op zonnige dagen bieden ze heerlijk schaduw, als het wat kouder is beschutting tegen de wind. Chillen dus… in de strandkorf van weleer.

Hidden see

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Bergen auf Rügen

Prijzen en data

Route informatie

Rügen, Duitslands grootste eiland, ligt in de Oostzee en is een perfect fietseiland met vele gezichten: grillig gevormde baaien en lagune-achtige binnenmeren; langgerekte stranden, steile kusten en torenhoge krijtsteenrotsen. In het glooiende binnenland vind je eeuwenoude bossen, uitgestrekte akkers, kleine dorpen met bakstenen kerkjes en het voormalige residentiestadje Putbus. In de levendige badplaatsen zie je de klassieke, witte villa’s langs brede stranden en lange strandpromenades. Je fietst over fietspaden (hoog) langs de kust, over rustige wegen in het binnenland en over oeroude kasseien in de stadjes.
Het gezellige familiehotel staat op de Rugard, een heuvelrug aan de rand van het centraal gelegen stadje Bergen. Het hotel heeft een ruim terras aan de voet van een imposante uitkijktoren en het beschikt ook over enkele appartementen.

Fietsvakantie Bergen auf Rügen

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 Nachten verblijf op basis van halfpension
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatieapp voor op je smartphone
 • Lunchpakket op iedere fietsdag

Exclusief

 • Dagtrein retour Bergen auf Rügen: wij kunnen de trein op maat voor je reserveren
 • Indien per trein: neem een taxi vanaf het station. 
 • Bus-, trein-, en veerboottochten, totaal ca. € 90,-
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 95,- p.p. 
  21 of 24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 15,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 220,- p.p.
  Verlenging: € 35,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: gratis vlakbij het hotel
 • Hond mee op aanvraag. Kosten ter plaatse te voldoen.

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Bergen auf Rügen

Bergen auf Rugen - fietsen
Bergen auf Rugen - fietsen
Kap Arkona
Kap Arkona
Jasmund Bodden
Jasmund Bodden

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.