Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsvakantie Elzas

trektocht in Frankrijk - Elzas

Straatsburg, Le Grand Ried en de wijnroute

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
vanaf € 865,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Hondje

Prachtige, heerlijke afwisselde route! Inderdaad tweede helft pittiger dan eerste deel, maar ook zonder e-bike goed te doen. (Luxe) hotels allemaal goed en ook weer heel verschillend wat het zo leu... Lees review

Adrianne Oomes

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Elzas

De Elzas, gelegen in het noordoosten van Frankrijk, is rijk aan historie en cultureel erfgoed. Vaak heen en weer geschoven tussen Frankrijk en Duitsland werd het na de Tweede Wereldoorlog weer Frans maar met nog veel Duitse sporen en invloeden. U treft er bloemrijk versierde toeristenstadjes met eeuwenoude vakwerkhuizen, kerken, kloosters en kastelen. Onze fietstocht begint en eindigt in Straatsburg, de fietsvriendelijke hoofdstad van de Elzas, met op het schilderachtige stadseiland ‘La Petite France’ de beroemde, gotische kathedraal Notre-Dame. 

» Lees meer
Routekaartje Elzas

Fietsroutes Elzas

Voor de overnachtingen heeft u de keuze uit hotels en luxe hotels.
De overnachtingsplaatsen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels.

Dag 1 Aankomst in Straatsburg; rondwandeling in het centrum  7 km

Vanuit uw hotel, nabij het centrum gelegen, kunt u tijdens een korte route de bezienswaardige stad bekijken.

Dag 2 Van Straatsburg naar Osthouse of Sélestat 30 of 65 km

Over de 17de eeuwse kazemattenbrug van Vauban verlaat u het oude Straatsburg en volgt u het jaagpad langs machtige platanen bij het Canal du Rhône au Rhin. Vanaf Erstein (Kuntsmuseum Würth) volgt u de rivier de ILL, langs het kasteeldorp Osthouse, het vriendelijke marktplaatsje Benfeld en de weelderig barokke kloosterkerk van Ebermünster. Door een natuurrijk drasland  bereikt u Sélestat met mooie renaissance huizen en de kerken Sainte Foy en St. Georges meesterwerken van romaanse en gotische bouwkunst. 

Dag 3 Van Osthouse of Sélestat naar Colmar 65 of 45 km

Na de oversteek van de wijdvertakte rivier de ILL zoekt u bij Marckolsheim het Canal du Rhône au Rhin nog eens op. Hier staat nog een oud fort van de Maginot-linie dat u kunt bezoeken.  
Over het jaagpad en verderop langs het Canal de Colmar bereikt u de zeer bezienswaardige stad Colmar met o.a. een door watertjes doorstroomde leerlooierswijk met eeuwenoude veelkleurige vakwerkpanden (Petite Venise).

Dag 4 Van Colmar naar Guebwiller 36 of 51 km

Vandaag passeert u bij Herlisheim de eerste wijngaarden. Het wijnbouwstadje Rouffach is onderweg het meest bezienswaardig met het 16e-eeuwse Kornhûs (museum), het oude Raadhuis en de middeleeuwse Heksentoren. Op de lange route bezoekt u het openluchtmuseum ‘Ecomusée de Alsace’. Uw hotel staat in een beboste vallei even buiten het wijnstadje Guebwiller. Vlakbij kunt u de Romaanse abdijkerk van Murbach te bezoeken, één van de machtigste kloosters uit het Heilig Roomse Rijk.

Dag 5 Van Guebwiller naar Kaysersberg of Ribeauvillé 50 of 56 km

De wijnroute verloopt grotendeels langs lage, minder steil gelegen wijngaardhellingen aan de voet van de beboste Vogezen en biedt panoramisch uitzicht over het brede Rijndal  De vermaarde wijnbouwplaatsjes Eguisheim, Turckheim, Kientzheim, Kaysersberg, Riquewihr en Ribeauvillé rijgen zich hier als parels aaneen op uw route. In één van de laatste drie parels wordt overnacht.  

Dag 6 Van Kaysersberg of Ribeauvillé naar Andlau of Obernai 58 of 33 km

De wijnroute zet zich voort langs de oude wijndorpen die soms een Keltische of Romeinse oorsprong hebben. Hogerop vertonen zich enkele kastelen waaronder Haut-Kœnigsbourg  Op het kasteel van Kintzheim worden roofvogelshows gehouden. Via het vestingdorpje Dambach la Ville en o.a. over een voormalige Romeinse heirbaan, fietst u via de wijndorpen Andlau (romaanse abdijkerk) en Barr, eindigt de route van vandaag in Obernai met een kleine, schilderachtige Altstadt.

Dag 7 Van Andlau of Obernai naar Straatsburg 40 of 53 km

U volgt de loop van het riviertje La Bruche, terug naar Straatsburg. Na de schilderachtige dorpen Rosheim en Molsheim (Karthuizer kloostermuseum) laat u de  wijnhellingen achter u en fietst u over het jaagpad door een fraai, stil beeklandschap. Hierbij passeert u tal van pittoreske sluisjes en slaperige dorpen. Omdat deze laatste etappe kort en vlak is, houdt u wellicht tijd over om wat meer van het mooie Straatsburg te zien, zoals het prachtige Museum voor Moderne Kunst.

Dag 8 Vertrek of verlenging


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Elzas

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Prachtige, heerlijke afwisselde route! Inderdaad tweede helft pittiger dan eerste deel, maar ook zonder e-bike goed te doen. (Luxe) hotels allemaal goed en ook weer heel verschillend wat het zo leuk maakt! Iedere avond benieuwd hoe je zult overnachten.
In corona-tijd deze reis gefietst. Heerlijk ontspannend en relaxed met z’n tweeën. Dank Eigenwijze voor het regelen van zorgeloze dagen in deze onrustige tijd!

23-10-2020 - Adrianne Oomes

Zeer mooie tocht met veel variatie, en zeker als gekozen wordt voor de betere hotels, verblijven die in de herinneringen blijven hangen! Een aanrader!

23-10-2020

Mooie reis, goed aangegeven. Bij een temperatuur van meer dan 35 graden is m.n. het gedeelte tussen de wijngaarden best wel zwaar

16-09-2019 - Anoniem

Het was een bijzondere mooie route, alleen de laatste dagen was het af en toe best zwaar voor fietsers zonder E-ondersteuning. Met name de laatste 3 dagen was de beoordeling van de dagritten eerder een 3 dan een 2 qua zwaarte. We hadden voor de luxere hotels gekozen en daar was niks op aan de merken ( op een hotel na)

26-08-2019 - Nederstigt Jacqueline

Mooie route, met name de tweede helft van de trip is echt te gek. Qua niveau goed te doen. Prima hotels en hele goede routebeschrijving. Ook het contact vooraf met Eigen-Wijze Reizen verliep prima.

16-08-2019 - Anoniem

fijne fietsvakantie met veel variatie en prima hotels (luxe-hotels zijn een aanrader) Er zijn lastige stukjes in het parcours, maar overwegend rustige wegen en mooie landschappen. de route is zeer goed aangeduid en de bagageservice prima.

02-07-2019 - Gie Kiesekoms

Heel mooie streek. Wegbeschrijving in combinatie met wegbewijzering ideaal. Enkel spijtig dat bagage reeds om 9 uur moet klaar staan. Bij regenweer niet zo ideaal. Je kan dan ook nog niet aan je reservekledij voor 16 uur.

27-06-2019 - Anoniem

Reisdetails Elzas

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 6 april t/m 10 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  hotels: € 315,-
  luxe hotels: € 495,-
 • Toeslag halfpension (6 x diner, laatste nacht in Straatsburg LO):
  hotels: € 240,- p.p.
  luxe hotels: € 365,- p.p.
 • Dagtrein retour Straatsburg: prijsindicatie €  (incl. zitplaatsreservering)
 • Retourvlucht Straatsburg: prijsindicatie € 170,- (KLM. excl. bagage)
 • Huurfiets (incl. fietsverzekering): € 90,- p.p.
  7 of 21 versnellingen, achtertas, slot, pomp, reparatiesetje, km-teller, incl. fietsverzekering
  Verlenging € 13,- p.p. per dag
 • E-bike (incl. fietsverzekering): € 220,- p.p.
  8 versnellingen, achtertas, slot, pomp, reparatiesetje, km-teller, incl. fietsverzekering
  Verlenging € 31,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) hotel Straatsburg LO: € 75,- p.p. per nacht
  Extra nacht hotel Straatsburg eenpersoonskamer LO: € 115,-
  Extra nacht(en) luxe hotel Straatsburg LO: € 85,- p.p. per nacht
  Extra nacht luxe hotel Straatsburg eenpersoonskamer LO: € 125,-

 

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO of HP (6 x diner, laatste nacht Straatsburg LO)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Retourvlucht Straatsburg: prijsindicatie € 170,- (KLM. excl. bagage)
 • Dagtrein retour Straatsburg: prijsindicatie €  (incl. zitplaatsreservering) 
 • Indien per trein: taxi station-hotel, ca. € 10 à €15,- per rit

Bijzonderheden

 • Parkeren: parkeergarage in nabijheid van het hotel; kosten ca. € 60,- per week
 • Keuze uit twee categorieën hotels
 • Hond mag mee: op aanvraag
Boek nu

Prijzen en data - Elzas