Fietsvakantie Provence

trektocht in Frankrijk

Aan de voet van de Mont Ventoux

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 850,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets

De fietsvakantie in de Provence was in verband met het aanhoudende slechte weer in Nederland slechts 1 week voor de start van de vakantie aangevraagd en door Eigen-Wijze Reizen snel opgevolgd en beves... Lees review

Albert Rave

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Provence

Deze fietstocht is een aaneenschakeling van hoogtepunten van de Provence. U fietst door wijngaarden en lavendelvalleien en door de mooiste Franse dorpjes. U overnacht in Gigondas, Rousillon en Sault en de routes voeren u langs schilderachtige dorpen. Vanuit het beroemde wijndorp Gigondas fietst u rond de kalkstenen toppen van het bergmassief Dentelles en bezoekt u Vaison-la-Romaine met de Romeinse opgravingen. Ook komt u langs de beroemde abdij van Sénanque, het dorpje Lacoste met het kasteel van de Markies de Sade, de gezellige stad Apt en de Gorges de la Nesque. De vergezichten tijdens deze fietstrektocht, met op de achtergrond altijd de Mont Ventoux en het prachtige landschap, zijn betoverend. 

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Provence

Vacqueyras, Vaison-la-Romaine, Roussillon, Apt, Sault, Montbrun-les-Baines

De dagafstand is tussen de 32-58 km.

Ja, dat is mogelijk.

Reviews fietsvakantie - Provence

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

De fietsvakantie in de Provence was in verband met het aanhoudende slechte weer in Nederland slechts 1 week voor de start van de vakantie aangevraagd en door Eigen-Wijze Reizen snel opgevolgd en bevestigd. Geen moment spijt van gehad ook. Wat een prachtig -fiets-gebied blijkt er te liggen in het gebied waar de Mont Ventoux nooit ver weg is. Idyllische stokoude stadjes, veelal gelegen op een heuvel zijn te bereiken via grotendeels autoluwe wegen door een prachtig en afwisselend landschap. De hotels zijn niet overdreven luxe maar goed gekozen. Het verblijf in Sault bleek tevens een perfect startpunt om, voorafgaand aan de geplande rondrit, met een ter plaatste gehuurde racefiets de Mont Ventoux te beklimmen. De laatste route terug naar het startpunt van de reis via de Gorges de la Nesque was simpelweg fantastisch.

2023 - Albert Rave

Een heel afwisselende fietstocht met vrij veel pittige hellingen en soms enkele kilometers achtereen vals plat. Aan de klim naar Sault leek maar geen einde te komen. Naar mijn mening is deze tocht daarom terecht als niveau 3-tocht aangemerkt. De huurfiets (een Gitane Verso Tour met 27 versnellingen) voldeed prima! De lengte van de tochten was prima. De laatste tocht (van Sault naar Vacqueyras) is qua afstand een van de langste, maar qua niveau verreweg de lichtste: er zit een flinke afdaling in en verder kent deze tocht relatief weinig hoogteverschillen.
De hotels waren over het algemeen prima. Heel aardig en behulpzaam personeel! De kamer van het hotel in Sault was misschien wat "basic", maar het hotel ligt werkelijk op een toplocatie!
Tip: Zorg dat je (ook) contant geld bij je hebt, want je kunt niet in alle winkels pinnen (in de hotels wel, hoor).

2023 - Jeroen Bol

Best een pittige (vooral de route naar Sault) maar prachtige tocht, die ik iedereen kan aanraden. Mooie dorpen, fijne hotels, fantastische uitzichten!

2020 - Marielle van den Heuvel

Een heel mooie fietsreis met voortdurend de Mont Ventoux in het gezichtsveld. Prachtige tegen de berg hangende dorpjes, wijn- en lavendelvelden, terrasjes onder de platanen. Vanwege de hellingen vaak pittige tochten. Prima gpx-tracks.

2019 - Frans Brosens

Het was een schitterende tour. Elke dag was anders. Ik reed op mijn e-bike, wat goed te doen was. Mijn partner was op een sportfiets met 24 versnellingen. Hij is een zeer sportief type, maar het was toch flink werken. De hotels waren leuk, niet echt luxe, maar het ontbijt was prima. Overal was het personeel zeer vriendelijk. In de buurt van de hotels was er genoeg gelegenheid om te eten, alleen in Roussillon moest je daarvoor de fiets pakken (ca. 2 km). De keuken in hotel Le Louvre in Sault is echt een aanrader, maakte de gedateerde kamers weer helemaal goed. Al met al een heerlijke vakantie gehad. Helaas de lavendelvelden niet kunnen bewonderen, daarvoor waren we te laat in het jaar.

2019 - Natasja de Bruin

Heel mooie reis. Prima informatie vooraf. Uitsteken geregeld

2019 - J.Beeleb

"27-31/5/2019 - Provence
Deze fietsvakantie laat u de historie en de wijngaarden van de Provence per fiets ontdekken met de Mont Ventoux op de achtergrond en het historisch stadscentrum van Orange. Fietsen onder de Franse zon! Prachtige landschappen, grootse monumenten zoals het Pausenpaleis in Avignon, de Romeinse Arena. Deze fietsvakantie heeft niveau 2 wat betekent dat deze geschikt is voor iedereen met een goede basisconditie die wel eens recreatief heeft gefietst. Eind mei is de temperatuur nog aangenaam maar daardoor geen velden met lavendel gezien. Fietspaden zoals we in België gewend zijn moeten nog door de Fransen ontdekt worden. Is wel even wennen als je tussen het grote verkeer op de fiets zit. De Mistral (normaal niet in deze periode maar kan gebeuren) heeft ons ver van onze fiets geblazen maar dat had het uitzicht ook omvergeblazen door de mooie omgeving. Zeker een aanrader. Hotel Mercure was een top Hotel, goede ligging, vriendelijk, lekker gegeten en een goed bed en douche, toppertje. Ontbijt hebben we soms eens moeten wachten op een vrij tafeltje, maar er was op dat moment een grote groep aanwezig waarvoor wij hen niet beoordelen. Eigen-wijze Reizen is zeker aan te bevelen, goede reisinformatie, reizen stonden van tevoren in GPS (een paar kleine schoonheidsfoutjes, maar we zijn nooit verloren gereden). Wij gaan zeker nog gebruik maken van Eigen-wijze Reizen "

2019 - DE CORTE Carina

prachtige reis met zowel de wijn als lavendel en ruw gebergte.

2018 - Anoniem

Heerlijk reis, prachtige omgeving, alleen status van wegonderhoud soms heel slecht.

2018 - Bart van de Wal

Dagelijks geweldige fietstochten gemaakt, de ene dag nog mooier dan de ander! Ondanks de 37 graden erg genoten, ook mede dankzij de gehuurde e-bike's. Anders was het voor ons iets te zwaar geweest......

2017 - Stel 60+

Prachtige rondreis gemaakt en met de e-bike's goed te doen, want er zitten toch wel een paar stevige klimmetjes in......

2017 - Anoniem

Reisinformatie Provence

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 30 maart t/m 27 oktober
 • Aankomstdag: zaterdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 290,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 120,- p.p.
  Verlenging € 15,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 235,- p.p.
  Verlenging € 35,- p.p. per dag
 • Extra nacht Gigondas LO: € 85,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer Gigondas LO: € 110,-

Inclusief

 • 7 nachten op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Dagtrein retour Orange: wij kunnen deze voor u op maat reserveren
 • Indien per trein: taxi station-hotel. Wij kunnen dit voor u reserveren, kosten zijn ça € 45,- per rit. Graag bij boeking doorgeven.

Bijzonderheden

 • Parkeren: in de buurt van het eerste hotel; betaald in parkeergarage of onbetaald op straat
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.

 

Boek nu

Prijzen en data - Provence

Routekaartje Provence

Fietsroutes Provence

Dag 1 Aankomst in Gigondas

Uw fietsvakantie door de Provence begint en eindigt in het vermaarde wijndorp Gigondas, waar de resten van het middeleeuwse kasteel en de vestingmuren getuigen van een rijk en bewogen verleden. .

Dag 2 Rondrit naar Vaison-la-Romaine 54 km

Vanuit Gigondas fietst u rond de kalkstenen toppen van het bergmassief Dentelles. U komt door het bekende wijndorp Beaumes-de-Venise en krijgt vanaf de Col du Suzette een perfecte eerste indruk van de omgeving. Na het bezoek aan Vaison-la-Romaine met de Romeinse opgravingen fietst u over smalle weggetjes tussen de wijngaarden terug naar Gigondas.

Dag 3 Van Gigondas naar Roussillon 61 km

Vandaag bezoekt u maar liefst drie dorpjes die behoren tot de mooiste dorpjes van Frankrijk. Door de glooiende wijngaarden en via de stadjes Aubignan en Mazan fietst u naar het op een heuvel gelegen Middeleeuwse Venasque. Hier verlaat u de wijngaarden en steekt een bergrug over naar de prachtig gelegen abdij van Sénanque. Daar dichtbij ligt Gordes, een dorp waar vele films zijn opgenomen. U overnacht in Roussillon, boven op de kleurrijke okerrotsen.

Dag 4 Rondrit naar Apt 47 km

Ook vandaag staan er weer twee mooi(st)e dorpjes op het programma: Lacoste en Bonnieux. Vanuit Rousillon daalt u via het dorp Goult af naar Lumières in de vallei van de Calavon. Vervolgens voert een prachtige panoramaweg u naar Lacoste, met het kasteel van de beruchte Markies de Sade, en het even fraaie dorp Bonnieux. Via een lange afdaling bereikt u Apt. Na een eventuele wandeling door de smalle straatjes van deze charmante stad fietst u terug naar Roussillon.

Dag 5 Van Roussillon naar Sault 43 of 48 km

Langs enkele okergroeves, door wijngaarden en het dorpje Villars fietst u de volgende dag naar St-Saturnin-les-Apt, gelegen aan de voet van de Monts de Vaucluse. Dan volgt er een lange geleidelijke klim door kloven en eikenbos. Met constant zicht op de Mont Ventoux daalt u af naar Sault. Het landschap met de iconische berg en de valleien vol paars-gouden dekens van lavendel- en speltvelden, is onovertroffen.

Dag 6 Rondrit naar Montbrun-les-Bains 32 tot 55 km

Vanuit Sault maakt u een rondrit door de lavendelvallei naar Aurel en bezoekt het prachtig gelegen dorpje Reilhanette van waaruit u een extra rondrit kunt maken door de Vallé du Toulourerc naar Brantes. Over een rustige weg met fantastisch uitzicht op de valleien en de omringende bergen klimt u dan vanuit Montbrun-les-Bains naar het dorp Ferrassières. Boven wacht u een lavendelplateau waarna u afdaalt naar Sault.

Dag 7 Van Sault naar Gigondas 63 km

Op de laatste dag van uw fietsvakantie laat u bij het dorp Monieux de gekleurde valleien achter zich en bereikt u na een korte klim het eerste uitzichtpunt boven de diep uitgesleten Gorges de la Nesque. Langs de bovenkant van deze smalle, groene kloof slingert u zeer geleidelijk omlaag tot in Villes-sur-Auzon. Over glooiende weggetjes door boom- en wijgaarden en via verschillende dorpen keert u terug in Gigondas.

Dag 8 Vertrek

Na het ontbijt vertrekt u weer.

Andere bezoekers keken ook bij: Ardèche, Cuneo, Maussane-les-Alpilles, Tavel, Loire Kastelen, Rasteau.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Ardèche - Frankrijk - Zuid-Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Vogüé, Vals-les-Bains, Sanilhac
 • Gorges en pittoreske dorpjes
 • Verkeersluwe wegen in een zonnige streek
 • Dagafstand: 41 - 60 km
vanaf 675,-

Cuneo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    11 dagen    trektocht

Hondje Herfst FVW Tocht GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Caraglio, Saluzzo, Savigliano, Fossano, Mondovi, Chiusa di Pesio, Fontanelle, Pietraporzio
 • Makkelijke fietstocht door Noord-Italië
 • Piemonte, aan de voet van de Alpen
 • authentieke stadjes en wijngaarden
 • Dagafstand 30-66 km
vanaf 925,-

Maussane-les-Alpilles - Frankrijk - Provence

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Kroontje Herfst GPS Elektrische fiets Hondje
 • Hotel Castillon des Baux
 • Baux-en-Provence,Fontvieille, St. Rémy-de Provence, Arles, St. Martin de Crau, Graveson, Eyguières, Eygalières
 • De Provence van Vincent van Gogh
 • Steppegebied La Crau
 • Rhône-vallei
 • Dagafstand 17-56 km
vanaf 895,-

Tavel - Frankrijk - Zuid

Fietsvakantie    5 of 8 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS Elektrische fiets Culinair
 • Auberge de Tavel (Bottin Gourmand)
 • Orange, Châteauneuf-du-Pape, Avignon, Villeneuve-lès-Avignon, Pouzilhac, Bagnols-sur-Cèze
 • Beste rosé-dorp in het Rhône-gebied
 • Palais des Papes in Avignon
 • Wijnstadje Châteauneuf-du-Pape met ruïne zomerpaleis van de pausen
 • Dagafstand 38-53 km
vanaf 395,-

Loire Kastelen - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Blois, Amboise, Pontlevoy, Tour-en-Sologne, St. Dyé-sur-Loire
 • Vorstelijke fietsvakantie langs de Loire
 • Châteaus de Beauregard, Chambord en Chenonceau
 • Vakwerkhuizen en kasteelbezoeken
 • Dagafstand 24-54 km
vanaf 860,-

Rasteau - Frankrijk - Zuid-Frankrijk

Fietsvakantie    6 of 8 dagen    standplaats

GPS Culinair Elektrische fiets Hondje
 • Hotel Bellerive in Rasteau
 • Geniet van heerlijk eten met uitzicht op de Mont Ventoux
 • Vaison-la-Romaine, Piolenc, Valreas, Visan, Beaumes-de-Venise, Suze-la-Rousse, Orange
 • Romeins theater in Orange
 • Romeinse opgravingen in Vaison-la-Romaine
 • Dagafstand 42-64 km
vanaf 460,-