Fietsvakantie Provence

trektocht in Frankrijk

Aan de voet van de Mont Ventoux

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
vanaf € 690,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets

prachtige reis met zowel de wijn als lavendel en ruw gebergte.

Anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Provence

Deze fietstocht is een aaneenschakeling van hoogtepunten van de Provence. U fietst door wijngaarden en lavendelvalleien en door de mooiste Franse dorpjes. U overnacht in Vacqueyras, Rousillon en Sault en de routes voeren u langs schilderachtige dorpen. Vanuit het wijndorp Vacqueyras fietst u rond de kalkstenen toppen van het bergmassief Dentelles en bezoekt u Vaison-la-Romaine met de Romeinse opgravingen. Ook komt u langs de beroemde abdij van Sénanque, het dorpje Lacoste met het kasteel van de Markies de Sade, de gezellige stad Apt en de Gorges de la Nesque. De vergezichten tijdens deze fietstrektocht, met op de achtergrond altijd de Mont Ventoux en het prachtige landschap, zijn betoverend. 

» Lees meer
Routekaartje Provence

Fietsroutes Provence

Dag 1 Aankomst in Vacqueyras

Uw fietsvakantie Provence begint en eindigt in Vacqueyras, een dromerig dorpje in de Vaucluse dat trots is op haar wijn en de 12e eeuwse troubadour Raimbaut de Vaqueiras.

Dag 2 Rondrit naar Vaison-la-Romaine 53 km

Vanuit Vacqueyras fietst u rond de kalkstenen toppen van het bergmassief Dentelles. U komt door de bekende wijndorpen Beaumes-de-Venise en Gigondas en brengt een bezoek aan Vaison-la-Romaine met de Romeinse opgravingen.

Dag 3 Van Vacqueyras naar Roussillon 56 km

De dag er op fietst u door de glooiende wijngaarden en via de stadjes Aubignan en Mazan naar het op een heuvel gelegen Middeleeuwse Venasque. Hier verlaat u de wijngaarden en steekt een bergrug over naar de beroemde abdij van Sénanque. Daar dichtbij ligt Gordes, een dorp waar vele films zijn opgenomen. U overnacht in Roussillon met de kleurrijke okerrotsen.

Dag 4 Rondrit naar Apt 50 km

Vanuit Roussillon voert een prachtige panoramaweg u naar Lacoste, met het kasteel van de beruchte Markies de Sade, en het even fraaie dorp Bonnieux. Via een lange afdaling bereikt u Apt. Na een korte rondrit door de smalle straatjes van deze charmante stad fietst u over een voormalige spoorweg terug naar Roussillon.

Dag 5 Van Roussillon naar Sault 49 km

Langs enkele okergroeves, door wijngaarden en het dorpje Villars fietst u de volgende dag naar St-Saturnin-les-Apt, gelegen aan de voet van de Monts de Vaucluse. Dan volgt er een lange geleidelijke klim door kloven en eikenbos. Met constant zicht op de Mont Ventoux daalt u af naar Sault. Het landschap met de iconische berg en de valleien vol paars-gouden dekens van lavendel- en speltvelden, is onovertroffen.

Dag 6 Rondrit naar Montbrun-les-Bains 32 tot 55 km

Vanuit Sault maakt u een rondrit door de lavendelvallei naar Aurel en bezoekt de prachtig gelegen dorpen Reilhanette en Montbrun-les-Bains. Over een weggetje met fantastisch uitzicht op de valleien en de omringende bergen klimt u naar het dorp Ferrassières voordat u afdaalt naar Sault.

Dag 7 Van Sault naar Vacqueyras 58 km

Op de laatste dag van uw fietsvakantie laat u bij het dorp Monieux de gekleurde valleien achter zich en bereikt u na een korte klim het eerste uitzichtpunt boven de diep uitgesleten Gorges de la Nesque. Langs de bovenkant van deze smalle, groene kloof slingert u zeer geleidelijk omlaag tot in Villes-sur-Auzon. Over glooiende weggetjes door boom- en wijgaarden en via verschillende dorpen keert u terug in Vacqueyras.

Dag 8 Vertrek

Na het ontbijt vertrekt u weer.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Provence

Lees de verhalen van onze klanten

prachtige reis met zowel de wijn als lavendel en ruw gebergte.

27-07-2018 - Anoniem

Heerlijk reis, prachtige omgeving, alleen status van wegonderhoud soms heel slecht.

06-07-2018 - Bart van de Wal

Dagelijks geweldige fietstochten gemaakt, de ene dag nog mooier dan de ander! Ondanks de 37 graden erg genoten, ook mede dankzij de gehuurde e-bike's. Anders was het voor ons iets te zwaar geweest......

15-08-2017 - Stel 60+

Prachtige rondreis gemaakt en met de e-bike's goed te doen, want er zitten toch wel een paar stevige klimmetjes in......

01-08-2017 - Anoniem

Reisdetails Provence

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: zaterdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 285,-
 • Dagtrein retour Orange: prijsindicatie € 280,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 95,- p.p.
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 195,- p.p.
  Verlenging € 30,- p.p. per dag
 • Extra nacht LO: vanaf € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 110,-

Inclusief

 • 7 nachten op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Dagtrein retour Orange: prijsindicatie € 280,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Indien per trein: taxi station-hotel. Wij kunnen dit voor u reserveren, kosten zijn € 40,- per rit. Graag bij boeking doorgeven.

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.

 

Boek nu

Prijzen en data - Provence